Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Dabroston - nateg pacientk 14.9.2010 9:02:58
|
|
|
|
astrid1
|
Ginekologinja mi je predpisala Dabroston, kjub temu, da se v Sloveniji ne dobi več, kar sem pa že kar nekaj časa vedela. Seveda je bilo potrebno z receptom v Avstrijo. Ker mi ga je predpisala kar za 6 mesecev, je račun znašal 95,30 evra. Hvala prijazni avstrijski farmacevtki, da me je opozorila, da lahko uveljavljam povrnitev stroškov za zdravilo. Res je sramota, da se določenih zdravil ne dobi več pri nas in da moramo po njih čez mejo. Dabrostona ni več zato, ker se jim ga baje ne splača več dati na tržišče. Toliko smo se pretekle tedne ukvarjali z dežurstvi zdravnikov, medtem ko pa nam, pacientom, pošteno kratijo pravice. Zato pozivam vse uporabnice, da vsak takšen račun predložijo na svoji izpostavi ZZZS. Meni bodo znesek povrnili. V Avstriji so mi žigosali tako recept kot račun, nato pa sem še šla v lekarno, kjer so na zadnjo stran recepta potrdili, da dabrostona ni moč dobiti v RS. Moram še opozoriti, da povrnitev stroškov velja le za 10 mg tablete, ki so še na listi, za 5 mg pa ne več Skrajni čas je, da jih prisilimo, h korektnemu ravnanju. Samo od sebe se tako ne bo nič izboljšalo. Jaz bom za vsak takšen strošek iz principa zahtevala povrnitev denarja!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Dabroston - nateg pacientk 12.10.2010 13:22:37
|
|
|
|
Brinka
|
SE POPOLMPNOMA STRINJAM. JAZ SEM RAVNO DANES OD UPRAVE LEKARNE DOBILA POTRDILO ZA KLOMIFEN, TAKO DA SAMO ŠE VSE SKUPAJ NESEM NA ZZZS IN DA VIDIM KAJ BO! LP
|
|
|
|
RE: Dabroston - nateg pacientk 1.11.2010 23:38:35
|
|
|
|
mimi81
|
Astrid, a si dejansko dobila potem stroške povrnjene? Jaz sem namreč jemala Utrogestan in mi je pomagal (pri zanositvi, ker nisem mogla zanosit, po njem sem zanosila takoj), ampak je bil spet v 17. tednu splav, tako da ga zdaj spet nujno rabim in me zanima, če se da dobit stroške povrnjene (dejansko).
|
|
|
|
RE: Dabroston - nateg pacientk 2.11.2010 18:10:10
|
|
|
|
astrid1
|
Ja, povrnili so mi vse do zadnjega centa. Stric na ZZZS je prepisal številko mojega bančnega računa na vlogo za povrnitev stroškov. Nakazali pa so mi denar že čez tri dni. Ta Dabroston je na pozitivni listi, tako, da so morali povrniti. Teden nazaj je morala kolegica v Pliberk po zdravila za uravnavanje očesnega tlaka, ker se pri nas ne dobijo. Tudi ona bo uveljavljala na ZZZS. Da ne govorim o penzionistih, ki hodijo na organizirane izlete v Avstrijo, samo da pridejo do lekarne in si nabavijo zdravila, ki jih ne dobijo v Sloveniji..............GROZA!!!!
|
|
|
|
RE: Dabroston - nateg pacientk 3.11.2010 22:29:07
|
|
|
|
mimi81
|
Super! Ampak moraš imeti recept, da ti povrnejo? Morda veš, je na pozitivni listi tudi isto zdravilo iz Avstrije - Utrogestan ali iz Italije - Prometrium, ali le Dabroston?
|
|
|
|
RE: Dabroston - nateg pacientk 4.11.2010 17:25:24
|
|
|
|
astrid1
|
Brez recepta ne gre. Farmacevtka v naši lekarni mora na zadnjo stran recepta napisati, da zdravila ni pri nas in žigosati. Nato ti žigosajo v Avstriji tudi recept in račun. Vse to neseš na ZZZS. Za ta dva utrogestan in prometrium pa res ne vem. Vprašaj v lekarni, oni vedo.
|
|
|
|
RE: Dabroston - nateg pacientk 29.1.2011 8:57:50
|
|
|
|
huda83
|
Dabroston se po novem dobi v SLoveniji, na zeleni recept ...
|
|
|
|
RE: Dabroston - nateg pacientk 29.1.2011 15:06:58
|
|
|
|
astrid1
|
Ja, od decembra se dabroston spet dobui pri nas, vendar pa še vedno obstaja en kup zdravil po katerega hodijo bolniki v Avstrijo. Vse je treba sterjat od ZZZS.
|
|
|
|
RE: Dabroston - nateg pacientk 29.1.2011 16:29:15
|
|
|
|
huda83
|
se popolnoma strinjam
|
|
|
|
RE: Dabroston - nateg pacientk 29.1.2011 16:29:31
|
|
|
|
huda83
|
se popolnoma strinjam
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
firmajangkatera firma avtot vam je najbolj priljubljena!volkswagen (
42%)
citroen (
14%)
renault (
20%)
peugeot (
9%)
hiunday (
5%)
toyota (
10%)
Število vseh glasov: 179Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!