astrid1 -> Dabroston - nateg pacientk (14.9.2010 9:02:58)
|
Ginekologinja mi je predpisala Dabroston, kjub temu, da se v Sloveniji ne dobi več, kar sem pa že kar nekaj časa vedela. Seveda je bilo potrebno z receptom v Avstrijo. Ker mi ga je predpisala kar za 6 mesecev, je račun znašal 95,30 evra. Hvala prijazni avstrijski farmacevtki, da me je opozorila, da lahko uveljavljam povrnitev stroškov za zdravilo. Res je sramota, da se določenih zdravil ne dobi več pri nas in da moramo po njih čez mejo. Dabrostona ni več zato, ker se jim ga baje ne splača več dati na tržišče. Toliko smo se pretekle tedne ukvarjali z dežurstvi zdravnikov, medtem ko pa nam, pacientom, pošteno kratijo pravice. Zato pozivam vse uporabnice, da vsak takšen račun predložijo na svoji izpostavi ZZZS. Meni bodo znesek povrnili. V Avstriji so mi žigosali tako recept kot račun, nato pa sem še šla v lekarno, kjer so na zadnjo stran recepta potrdili, da dabrostona ni moč dobiti v RS. Moram še opozoriti, da povrnitev stroškov velja le za 10 mg tablete, ki so še na listi, za 5 mg pa ne več Skrajni čas je, da jih prisilimo, h korektnemu ravnanju. Samo od sebe se tako ne bo nič izboljšalo. Jaz bom za vsak takšen strošek iz principa zahtevala povrnitev denarja!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|