|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dabroston?
27.6.2005 18:45:45   
Jančika_
Danes sem se pogovarjala s prijateljico, ki ima tako situacijo: že nekaj mesecev ima nekje na sredini ciklusa nekakšne krvave izcedke. Nima še namena zanositi, a ker je to nenavadno, je šla na pregled. Sicer ima redne M.

G ji je rekla nekaj o odebeljeni sluznici in da verjetno nima vsak mesec O. Predpisala ji je Dabroston za tri mesece in ji rekla, da če potem ne bo vredu, naj pokliče. Nekaj je megleno omenjala še nekakšen poseg, a se ni hotela izjasniti. Zdaj sta za njo že dva ciklusa jemanja, a v obeh je še vedno imela ta izcedek.

Po tem, kar sem brala tu, mi je hecno, da ji O ni preverjala z UZ in da tega tudi zdaj med jemanjem ne počne.

Se kateri sanja, za kaj bi lahko šlo? Je bila katera v podobni situaciji in kako je ravnal v takem primeru vaš G? Hvala!:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Dabroston?
27.6.2005 18:48:56   
Jančika_
Aja, malo trapasto sem napisala - zaenkrat res še ne načrtuje nosečnosti, v roku kakšnega leta pa že. Kolikor to pač lahko načrtuješ....

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Dabroston?
27.6.2005 18:51:32   
anajmad
O se preverja z UZ samo pri jemanju klomifena,kolikor jst sledim tem zadevam.Dabroston pa mislim,da je za preprečevanja prezgodnjega splava,oz.zgodnje nosečnosti.Če se motim,naj me katera poravi.
en lp:morje:D.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Dabroston?
27.6.2005 18:52:23   
ameli
Meni so O spremljali, ko sem hotela zanositi. Dabroston pa sem jemala po IUI, ker preprečuje Splav in hrani rumeno telesce. Očitno ima dabroston več funkcij.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Dabroston?
27.6.2005 19:08:43   
Pia73
Dabroston je namenjen tudi urejanju ciklusov.
Meni je logično, da ji ne spremla O, ker pač še ne dela na naraščaju. Sicer pa bi ji jaz svetovala, da gre ponovno h G, ker če se izcedki še ponavlajo potem po mojem tablete niso dosegle svojega namena.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Dabroston?
27.6.2005 19:24:36   
emaa
meni je pogledala z UZ, če imam O, po enem letu poskušanja, če bi šla prej bi bilo verjetno prej.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Dabroston?
27.6.2005 19:30:11   
Jančika_
Uh, ja, sem pomešala Dabroston in Klomifen:ups:. Hvala za odgovore! Zgleda, da bo res morala še enkrat na pregled, ker ima še vedno izcedke.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Dabroston?
27.6.2005 21:51:48   
naja78
no da ti napišem še jaz,ker sem v podobni situaciji.

redne :hudicek:na 28-30 dni,trajajo 3 dni,srednje močne,O naj bi imela(sodeč po grafu BT,bolečine,ki se ujemajo):zmeden:.po par dnevnem presledku od začetka :hudicek:okoli 6-9 dne imam krvavitev-krvav izcedek.ovulacijska ni,je pa zmeda hormonov-preveč fsh-ja in estradiola.(no ni tko hudo je meni rekel g.)

naj preveri hormone.lahko pa da je ov.krvavitev v sredini ciklusa.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Dabroston?
27.6.2005 21:59:41   
Taša
Tudi jaz sem jemala Dabroston v takšni situaciji.. Predpisal mi ga je Cvitan... Aja, sem pa rahlo krvavela vmes med ciklusom tam nekje okoli ovulacije...v bistvu naj bišlo do ovulacijske krvavitve al neki tacga .... Jaz sem sicer hotela zanositi...
Spomnem pa se da sem mogla jemati menda dabroston tam nekje od 12- 20 dneva v ciklu ali neki tacga....

Je pa Dabroston tudi za preprečevanje splava oz.. zato da se plod kao "prime".. Meni ga je Cvitan dal in sem ga jemala pri Niki in pri Maši!!!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Dabroston?
28.6.2005 8:37:48   
girly
jst imam podobne težave kot tvoja prijateljica. sem e lansko jesen krvavela cel mesec skupaj in mi je g najprej predpisala orgametril.krvavitev se je umirila, po naslednji :hudicek: pa sem sredi ciklusa, tj 14. dan začela spet krvavet in sm krvavela 14 dni. potem sem šla spet k g. in mi je predpisala najprej eno škatlo dabrostona (ker sem povedala, da se trudiva za :duda:, orgametrila se takrat ne sme jest). potem mi je nardila po :hudicek: UZ jajčnikov in maternice, rekla, da je vse ok,ampak mi dala dabroston še za 5 ciklusov in rekla, da v primeru, da zanosim , morem jemati dabroston, ker imam izgledala hormonsko neravnovesje, prenizko količino progesterona in se zato maternična stena stalno lušči, kar seveda v primeru nosečnosti lahko vodi v SS. potem sem jemala dabroston, zanosila nisem :( ...potem pa po zadnji škatli dabrostona in :hudicek:, kii ji je sledila, naslendje :hudicek: ni bilo 64 dni. potem pa krvav flekec na hlačkah, že mislila, da sem :nosecka:, pa so bili testi negativni :(. potem se je pa začel kmalu po tem krval izcedek (ponovno) in v bistvu še vedno traja (zdaj že 30 dni). sem poklicala g, mi je spet predpisala dabroston in mam potem po :hudicek: spet UZ.potem bom verjetno jemala dabroston do jeseni, takrat bomo pa vidli kako in kaj, če se bo staje umirilo.

če tvoja prijateljica še vedno krvavi, naj gre nazaj k g. pa naj nardi test nosečnosti, da ni slučajno noseča...pa naj ji g naredi UZ, da se bo vidlo kako in kaj

lep pozdravček
girly :rozica:

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?