|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Da se vam potožim...
29.12.2004 17:15:48   
nita

Danes me je moj šef zeeeeeelooooo razočaral.:((:((:((

Zaposlena sem pri njem (s.p.) dobrih 5 let, seveda pogodbeno. Doma imam 12 podaljšanih pogodb. Zadnja pa se mi izteča 31.12.2004. Seveda sem pričakovala (mislim, zdelo bi se mi fer), da mi bo podalšal vsaj do porodniške - to pa nastopim 11.1.2005. Pa mi je danes rekel, naj se grem v ponedeljek kr lepo prijavit na zavod za zaposlovanje. Si morte mislit, kako sem razočarana. Nisem si mislila, da bo tak p... in mi bo to naredil. Aja, pa še bratranc mi je.

Žlahta, raztrgana plahta.

Bom že preživela.

Hvala, ker poslušate.

L.P. Anita

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Da se vam potožim...
29.12.2004 17:16:49   
KIRA
vprašaj ga, če je to darilo za božič, pa če ga ni sram!
pras....

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Da se vam potožim...
29.12.2004 17:57:23   
Vrtnica1
Mislim :grrr:, kako si takšni ljudje drznejo hoditi po tej zemlji? Grdo, zares grdo.
Anita, upam, in iskreno ti želim, da se bo vse dobro izteklo zate.
En :angel:
Lp, V. :rozica:

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Da se vam potožim...
29.12.2004 18:18:08   
Anonimen
To je pa res grdo. Čisto vrez veze, prav nič ga ne bi stalo, če bi ti podaljšal za čas porodniške.

(odgovor članu nita)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Da se vam potožim...
29.12.2004 18:19:00   
Špacka

Saj ne morem verjet, no lahko, samo vedno znova ne morem verjet da so lahko ljudje taki, pa saj ga nič ne stane...A se kaj spoznaš na zakone? Vem da je ena finta v zakonu, če si nepretrgano zaposlen pri enem delodajalcu 2 oz. 3 leta te ta mora zaposliti za nedoločen čas.Tako je bilo pri nas po 3 in pol letih, ker nisem imela prekinjene pogodbe, sem dobila delo za nedoločen čas.Mogoče ti bo katera druga lahko bolj točno povedala.

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Da se vam potožim...
29.12.2004 18:50:57   
Pia73
Mogoče pa ne bi škodil pogovor in da ga prosiš še za tistih enjast dni??? Beseda ni konj, čeprav pri njem verjetno ne boš delala nikoli več,...

Pa moški na te stvari gledajo popolnoma drugače kot me,...

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Da se vam potožim...
29.12.2004 19:24:39   
nikitta
Draga moja, nisem ravno prepričana, če je tvoj šef špostopil v skladu z zakonom!
Če ti ni vseeno pokliči na pravno službo tavoda za zaposlovanje, saj se zna zgodit, da zaradi neuveljavljnja svojih pravic, ostaneš brez nadomestil, ki ti pripadajo recimo na zavodu za zaposlovanje.
Glede na to, da sem jaz bila v fazi dojenje enoinpol starega otroka, me delodajalec ne bi smel odpustiti, še manj da bi se jaz s tem strinjala...ker sem zaradi tega ostala brez nadomestila. Namreč, zakon ščiti nosečo in doječo ćensko pred izgubo službe...vendar moraš tudi sama ukrepat.

Lp
Nikitta

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Da se vam potožim...
29.12.2004 19:26:07   
nita

Ma, saj ni panike. Glede zakonov smo si itak čist na tekočem (najboljša prijateljica odvetnica, brat odvetniški pripravnik), pa še na eni od pogod sploh nisem podpisana. Tako da če ga grem tožit mu bo tako in tako žal.

Tudi pogovorit se bo še verjetno dalo in mogoče ga celo sreča pamet.

Boli me to, da mi je sploh lahko to naredil, to je tisto. Jaz ne bi rada nobenga tožla, ne bom ga pa tud prosla. Predolgo me pozna in zelo dobro ve, kaj lahko pričakuje od mene. Če sem iskrena tudi jaz njega poznam in se ne čudim, da je to naredil, vendar sem vseeno upala, da bo tokrat naredil enkrat za spremembo eno stvar tako kot je treba. Pa pač ni. Upanje pa mi le ostane - mogoče za drugič.

L.P. Anita :rozica:

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Da se vam potožim...
29.12.2004 19:27:18   
nikitta
se opravičujem za pravopisne napake. Mudi se mi:)

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Da se vam potožim...
29.12.2004 19:38:33   
nikitta
ej, verjamem da upaš in da se bo nekoč neka oseba spremenila, recimo na bolje. Vendar, ne izgubljaj čas tudi če ti je bratranec ali šef. Pravzaprav, ti želim povedati, da nekater stvari lahko ti urediš! Spremembe osebnostne pa raje počakaj in, verjemi, da se vsakemu vse povrne in vsaka stvar pride na svoje mesto, niti pa treba v to zadevo posegat in biti prizadeta...Tudi hudo ne premišljuj. Obstaja pravica, čeprav pogosto zgleda drugače...

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Da se vam potožim...
29.12.2004 20:09:56   
Annny
Hja, tako je s sorodniki...čim dlje stran od njih boš, bolje se boste razumeli takrat, ko se boste srečali:zmeden:

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Da se vam potožim...
29.12.2004 20:38:50   
Anonimen
Ja, menda za vsako rit palca raste, čeprav za ene riti izgleda zelo počasi...

(odgovor članu nita)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Da se vam potožim...
29.12.2004 22:49:06   
kejči
Tudi sama se strinjam z nikito, saj te po zakonu tudi pod razno ne sme vreči iz službe, saj so nosečnice zaščitene.Ne razumem, kako da ne poznaš svojih osnovnih pravic, pa to ja vsak ve,delovno razmerje ti bo lahko prekinil šele po koncu porodniške.

lp Kejči

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Da se vam potožim...
29.12.2004 22:56:15   
lidia
...sam vprašanje če ta zaščita nosečnic velja v primeru pogodbe za določen čas?!...

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Da se vam potožim...
30.12.2004 9:07:33   
barby*
Ni ga čez "prijaznega" sorodnika...žalostno res..
Upam da ti bo uspelo uredit, do boš šla mirne duše na porodniško...
Včasih je veliko boljše imet opravka s tujim človekom kot s posrano žlahto...
Jaz pa moram moje šefe pohvalit...najprej sem 5 mesecev delala preko sestrine napotnice ( to še ni pohvalno!!!), potem smo se dogovorili da me zaposlijo za 6 mesecev in ker sem vmes zanosila, bi mi ravno 14 dni zmanjkalo za porodniško, pa so mi šli toliko na roko, da smo podpisali pogodbo za 7 mesecev:bravo::bravo::bravo: Pridni, ane?

pa pa
barby:metulj:

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Da se vam potožim...
30.12.2004 10:36:42   
wawa
Strinjam se z Martiko in dodajam še naslednje, če ti je brez vmesnih prekinitev podaljševal, delo za določen čas več kot tri leta zapored, se avtomatično šteje, da si zaposlena za nedoločen čas in ti glede na to pripada odpovedni rok ter odpravnina.

Mislim, da se moreš postaviti za svoje pravice, samo ne se ti s tem obremenjevat, saj moreš pazit na nekaj pomembnejšga. Zato prepusti zadevo komu, ki mu zaupaš......pa srečno.

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Da se vam potožim...
30.12.2004 10:44:50   
ameli
Nita, hitro v akcijo! Če delaš več kot 3 leta za DČ, ti mora vsekakor dati pogodbo za NČ!!Beri:
Novi ZDR v 53. členu na novo tudi časovno omejuje sklepanje pogodb o zaposlitvi za določen čas na najdalj dve leti oziroma v 237. členu v prehodnem obdobju na najdalj tri leta. Ker se navedena časovna omejitev nanaša na vse primere zakonite zaposlitve za določen čas (razen za tiste primere, ki so izrecno izvzeti), torej tudi na primer "začasno povečanega obsega dela", je po novem ZDR "začasnost" opredeljena v najdaljšem trajanju dveh oziroma v prehodnem obdobju treh let.

http://www.zds.si/uploads/files/Pogodba_za_dolocen_cas.pdf
Na zgornjem linku si lahko prebereš še več. Če ne bo šlo drugače, mu vsaj zagrozi, da če te ne prijavi za tistih nekaj dni, da ga boš tožla.
Na delovnem sodišču boš 100% dobila tožbo!!
Želim ti, da bi ti uspelo in čim lažji porod, seveda:rozica:
ameli

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Da se vam potožim...
30.12.2004 11:15:15   
Anonimen
Khm, pa si je ta tvoj bratranec kdaj prebral kakšne zakone? Mogoče splošno kolektivno pogodbo?

Mirne krvi ga lahko prijaviš na inšpekcijo, ker ti več kot trikrat ne sme podaljšati za določen čas, tretjič mora biti za nedoločenega, drugače krši zakon!

Živeli sorodniki!

(odgovor članu nita)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Da se vam potožim...
30.12.2004 11:26:25   
Dolina
Anita, če se ne boš postavila za sebe, boš vedno potegnila ta krajšo! Dej uredi si tako, da bo najbolje za tebe in tvojo :duda:, pa če je tvoj šef samo tvoj bratranec al pa sam Bog.

Glej, jaz sem nasankala, ker se nisem oglasila ob pravem času. Pri mojem bratrancu delam že 6 let (prek študenta), pa mu tud enkrat ni na misel padlo, da bi me redno zaposlil (vse druge je prej zaposlim, jaz sem pa itak sorodnik in "razumem", da lahko počakam). Potem, ko bi končno v to privolil, mi je postavil take pogoje, ki jih ne morem izpolnit (ker pač nisem ekonomist in rojena za prodajo na način kot si je on to predstavljal). In to je dobro vedel in tako se je izognil stroškom in ni bilo nič iz moje zaposlitve. Pa sem dala tej firmi 6 let, pa vedno potegnila v noč, pa čez vikende... Pa sem dobila na koncu en velik NIČ!
In v vsem tem sem najbolj jezna nase, ker mu nisem postavila svojih pogojev in želja.

Ne čakat, ker ne boš doživela čudeža. Kot so ti napisale punce: se pozanimaj po pravni poti. Najprej poskusi s pogovorm, če pa ne bo šlo, mu pa mal preber zakone!

Želim ti, da najdeš pravo pot in urediš za sebe in svojo :duda: najboljše!

Lp, Dolina

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Da se vam potožim...
30.12.2004 11:50:31   
ameli
Martika, pogodb ti lahko da, kolikor hoče, vendar je delo za DČ časovno omejeno. Tudi če imaš vmesne prekinitve (npr 1 mesec), te mora po treh letih za DČ zaposliti za NČ. V našem podjetju "rešujemo" to s projektnim delom, ampak tudi to ni mogoče v nedogled.
ameli

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Da se vam potožim...
30.12.2004 17:34:01   
nita

Punce moje drage stokrat hvala vsem in vsaki posebej. Meni je jasno, da bi s tožbo dobila razmerje za nedoločen čas in to vem že dolgo. Vendar se zaradi ljubega miru nisem spuščala v to - sedaj bi se pa. Pa zgleda ne bo več potrebe, ker smo uredili zadevo in sicer mi bo podaljšal pogodbo še za en mesec. Tako, da bom nocoj bolj mirno spala (včeraj v bistvu sploh nisem), je pa vse to zelo močno vplivalo na mene in na moje živce, saj sem danes bruhala in mislim, da so bili to samo živce - celo nosečnost do sedaj nisem niti enkrat! Vem, da si tega ne bi smela dovolit, a misem mogla vplivat na to. Mogoče sem sedaj v nosečnosti še bolj občutljiva.

Hvala vam še enkrat, ker ste bile z mano.

Sedaj naprej mi upam sije samo še sonce!!!

L.P. Anita :rozica:

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Da se vam potožim...
30.12.2004 18:13:50   
Kety
Živjo!

Se vidi, da je pravi nevednež glede socialnega prava. Pa kao delodajalec, ko bi moral imeti vsaj nekaj znanja o tem. Lahko ga je sram.

Drugače pa je pri meni podobna zgodba. Moji starši imajo kar uspešno podjetje pa tud pomisliti nočejo, da bi me zaposlili. Končujem 4. letnik faksa in imam srečo, da ima mož dobro službo. Kakšen svet:zmeden:

Srečno! 9nebesa

LP Kety

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Da se vam potožim...
30.12.2004 21:01:28   
Kety
Nita, a si mogoče pomislila na TOŽBO?! Za to je pristojno Delovno in socialno sodišče. Sicer ne vem iz kje si, ampak v Slo. jih je kar nekaj (na vsakem koncu). Sem prepričana, da bi prisodili v tvoj prid. Pozanimaj se, če ne drugače pa za to, da ga malo "zrugaš"!

LP Kety

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Da se vam potožim...
30.12.2004 21:15:22   
beba76

Hitro pojdi do svojega G in naj te da do porodniške na bolniško, pa si tvoj delodajalec lahko lepo žvižga!

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?