|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DUDA, DUDAAAAA!
22.10.2007 11:53:35   
mojmaček
Dudi, dudi, dudi, dudi,..... Ta prokleta trabankula!!!! Ne vemo več kaj naj naredimo. Naš sin 17 M se je odkar je bil bolan, neverjetno navezal na dudo. Nonstop jo hoče imet. Hodi po stanovanju in hoče dudi, dudi, dudo, dudiiiiiiiiii.
Smo se v soboto peljali v nakupovalni center in seveda nismo imeli dude zraven, ker je ati rekel da je ne rabimo zraven user posted image .
Mali se je v avtu nekje na polovici spomnil na dudo in se seveda jokal in točil solze ko krokodil. Pol je malo pozabil, ko pa je tam videl enga malega z dudo, se mu je skoraj spipalo. Sem mogla iti kupit dudo. Nobeno prigovarjanje in usmerjanje pozornosti drugam ni pomagalo. Nič, ko osliček, DUDO!

Kako ga naj odvajam od dude, če pa noče, in res noče nič druga kot dudo. Kriči in se zvija in nič ne pomaga?

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.10.2007 21:03:42 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DUDA, DUDAAAAA!
22.10.2007 11:55:16   
lex
moj jih je pri 2,5 letih sam zgrizel in odvrgel proč. Pri takšnih mesecih kot je sedaj tvoj, pa je bila duda skor 24 ur na dan v njegovih ustih.

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.10.2007 21:03:56 >

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu mojmaček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.10.2007 11:55:28   
pety78
Nič na silo. Sem mislila, da je star 17 let, pa vidim, da je šele 17 mesecev. user posted image Eh, saj bo, brez skrbi. user posted image

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.10.2007 21:04:13 >

(odgovor članu mojmaček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.10.2007 12:06:32   
Eillish
Jaz mislim, da jo to obdobje ravno čas največje obsedenosti z dudo. Raje ga poskusi odvajati od dude kasneje, čez par mesecev, ko ne bo več tako nor nanjo.

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.10.2007 21:04:28 >

(odgovor članu mojmaček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.10.2007 12:16:21   
Spark
Pri nas smo bili dogovorjeni, da ima dudico za zaspat in dokler spi. Drugače je ni imela v ustih. In tega se je držala. Dudica je bila v postelji. Včasih je prišla zraven in jo dala v usta pa sem rekla, a greš spat ker imaš dudico in jo je hitro vrnila. Dude smo se pa znebili nekje pri 20m. 

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.10.2007 21:04:42 >

(odgovor članu Eillish)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.10.2007 12:58:59   
Anonimen
Jza bi mu preprosto pustila njegovo dudi.

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.10.2007 21:05:02 >

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.10.2007 13:04:20   
viv_
A dej no, pri 17. mesecih... Sem mislla, da je starejši. Kr pusti mu dudo.

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.10.2007 21:05:19 >

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.10.2007 13:59:35   
Anonimen
Jaz bi pustila.Moja punca je stara 3 leta,pa je šele sedaj nehala pit po flaškiuser posted image

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.10.2007 21:05:32 >

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.10.2007 20:57:48   
lenika
Kot bi brala zgodbo o našem 17-mesečniku.

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.10.2007 21:05:48 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.10.2007 21:03:02   
tananejka
Naša je stara 19. mesecev. Ima pa tudi inserte: DUDA BI, DUDA BIuser posted image . Tudi ona je trenutno obsedena z njo, ampak čez dan ji rečemo, da duda spi...
Proti večeru pa jo dobi. Tudi v vrtcu jo dobi za spanjeuser posted image

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.10.2007 21:06:02 >

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.10.2007 21:23:57   
Anonimen
In v čem je problem, če ima otrok pri 17 mesecih še dudo user posted image

(odgovor članu tananejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
23.10.2007 7:41:34   
mojmaček
Ni problema, če ima dudo. Mene sploh ne moti in atija tudi ne. Problem je v tem, ker ima okoli ust vse vneto in rdeče, pa nima veze s čim mu namažem. Pol pa še malo veter in mraz in je to to. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.10.2007 13:51:52   
vms
ojla mojmaček,
ne sekiraj se poglej najnovejšo temo: DUDA PRI 3.LETNICI IN PRILAGAM TI MOJ GOVOR KI SEM GA TAM NAPISALA

POZDRAVLJENE,

NAJ ŠE JAZ DODAM SVOJE MNENJ IN IZKUŠNJO.
Moj najstarejši je dal svojo dudo sam Parkljem ko so prišli na vrata pri 1,5 letu. Že prej sem mu prkrat omenila da pridejo parklji in da bi jim lahko dala dudico, saj jo bodo nesli kakšnemu malemu dojenčku ki je nima, jaz pa ga bom kadarkoli bo dudico pogrešal stisnila k sebi in crkljal. Tisti večer ko smo dudo dali se je zvečer stisnil k meni za spančkat, potem pa jo nikoli več ni omenil, niti ni prihajal po tolažbo v zameno dude.
Hči jo je pri 18 mesecih dala svoji novi punčki, ki jo je dobila v trgovini in od takrat je ni več dala v usta. Ta punčka jo ima še danes okoli vratu pa je naša stara 7 let in ko ji povem zgodbico kako je podarila dudico svoji Piki vedno komentira , da bo ona tudi svojo mlajšo sestrico tako naučila( trenutno je stara 7 mesecev) in ji bomo kupili punčko in tako naprej...
Nič ne kompliciram in gledam da je vedno taka stvar spontana, da je manjši ''šok'' za otroka.
Moje mnenje je da naj ima otrok dudo tako dolgo dokler se lahko z njim lepo pogovoriš ( med 2-3) letom. Imela sem srečo, da sta tastarejša dva hitor dojemala pa smo se dudice že prej znebili. Kako bo pri najmlajši se ne obremenjujem, vem pa da ko se bomo odločili, da je čas za odstranitev dude bomo pri tem , razumevajoči in nežni vsekakor pa dosledni.

Čisto tako kot zanimivosta pa vam povem, da imam znanko, ki ima dve hčeri. Tamlajša je stara toliko kt moja srednja( 7) in zvečer dobi v flaško kakav za lahko noč!!!Parkrat smo bili v večernih urah na obisku in zasledila sem da je to majhna skrivnost in da se deklica zaveda da naj tega ne bi vedeli drugi  zato je mamici rekla, :daj mi na skrivaj!
Nikoli ji nisem inč rekla mislim si pa svoje in vsekakor sem za to da imamo vsaka svoje mnenje nikakor pa naj ne obsojajmo načina drugih in ne vsiljujmo svoje mnenje.

želim vam veliko trde volje in čimveč uspeha.

(odgovor članu mojmaček)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.10.2007 20:02:03   
zajlca
Moji hčerki je dudico odnesel Dedek Mraz in prinesel darila. Dudico je pa odnesil tistim, ta malim škratkom, k so čist še dojenčki, tam v njegovi deželi user posted image  
No, pa je bila stara več kot dve leti in pol. Od tistega dne, ni sitnarila za dudico, pa tudi ko je bolna, ji jo ne dam... ni šans... Dogovor je bil dogovor in tako je ostalo.
Tudi ko smo dobili novega družinskega člana, ni bil probem z dudico, niti s flaško. No pri nas je to "vžgalo", kaj bo pa pri sinu... bomo pa videli.

Drugače pa sem imela jaz dudico baje ... user posted image  doooolgooo... skoraj do vstopa v osnovno šolo user posted image  pa mam perfektne zobe....

Živi in pusti živeti!!!

(odgovor članu vms)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.10.2007 20:06:48   
kofetek2010
Naša skoraj 2.letnica je tud dudoholičarka. user posted image  

Teži za du-do dokler je ne dobi - z odvajanjem se bomo spomladi ukvarjali (pa s plenicami tud). user posted image

(odgovor članu zajlca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.10.2007 23:11:10   
tadejat
Naš poba je star dve leti in ima dudo samo za spat. Jo je pa bilo potrebno zamenjat, ker je že dve zgrizel, takrat sem si mislila, da bo to konec- pomota. Je pa zdej začel najedat še v avtu ampak samo če je ati, potem tako dolgo najeda in tuli, da jo dobi.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
24.10.2007 8:32:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tadejat)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
24.10.2007 20:26:55   
janca
Joj nehi komplicirat. Pusti mu jo. Bolje duda kot prstek. Pač user posted image rabi tolažbo. Moj je star 15 mesecev pa vedno nosi dve. Eno v ustih drugo pa v roki. Ja in? Prej ko slej se bo odvadil. Je še čas. Moj prvi se je odvadil pri treh letih pa ni imel nobenega problema s čeljustjo ali zobmi. Večji problem smo imeli s hčerkico, ker je vlekla prst. To pa je bilo groza. Ti se kar potolaži, se bo že odvadil, saj je še majhen. Pusti mu veselje. Pa še to. Smo kupili že toliko dud, da bi jih lahko prodajali. Pa pauser posted image

(odgovor članu mojmaček)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.10.2007 20:48:52   
mojca75
Podpišem: tudi pri nas je Dudi (in zadnje čase tudi Duda) ZAKON. Kot je napisala Aurora, ko se zamoti jo potegnem iz ust in jo pospravim, ko pa se spomni pa spet začne "dudi, dudiiii".

Mi smo se nanjo navezali ko smo šli v vrtec!

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.10.2007 8:42:35   
barakuda
v vrtcu je sploh ne pozna, tudi zaspi brez nje user posted image user posted image
doma pa obvezno, sploh ko ga kdo užali.
Jaz mislim, da na silo odstranjevanje dudo lahko povzroči več škode kot koristi.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?