vms -> RE: DUDA, DUDAAAAA! (23.10.2007 13:51:52)
|
ojla mojmaček, ne sekiraj se poglej najnovejšo temo: DUDA PRI 3.LETNICI IN PRILAGAM TI MOJ GOVOR KI SEM GA TAM NAPISALA POZDRAVLJENE, NAJ ŠE JAZ DODAM SVOJE MNENJ IN IZKUŠNJO. Moj najstarejši je dal svojo dudo sam Parkljem ko so prišli na vrata pri 1,5 letu. Že prej sem mu prkrat omenila da pridejo parklji in da bi jim lahko dala dudico, saj jo bodo nesli kakšnemu malemu dojenčku ki je nima, jaz pa ga bom kadarkoli bo dudico pogrešal stisnila k sebi in crkljal. Tisti večer ko smo dudo dali se je zvečer stisnil k meni za spančkat, potem pa jo nikoli več ni omenil, niti ni prihajal po tolažbo v zameno dude. Hči jo je pri 18 mesecih dala svoji novi punčki, ki jo je dobila v trgovini in od takrat je ni več dala v usta. Ta punčka jo ima še danes okoli vratu pa je naša stara 7 let in ko ji povem zgodbico kako je podarila dudico svoji Piki vedno komentira , da bo ona tudi svojo mlajšo sestrico tako naučila( trenutno je stara 7 mesecev) in ji bomo kupili punčko in tako naprej... Nič ne kompliciram in gledam da je vedno taka stvar spontana, da je manjši ''šok'' za otroka. Moje mnenje je da naj ima otrok dudo tako dolgo dokler se lahko z njim lepo pogovoriš ( med 2-3) letom. Imela sem srečo, da sta tastarejša dva hitor dojemala pa smo se dudice že prej znebili. Kako bo pri najmlajši se ne obremenjujem, vem pa da ko se bomo odločili, da je čas za odstranitev dude bomo pri tem , razumevajoči in nežni vsekakor pa dosledni. Čisto tako kot zanimivosta pa vam povem, da imam znanko, ki ima dve hčeri. Tamlajša je stara toliko kt moja srednja( 7) in zvečer dobi v flaško kakav za lahko noč!!!Parkrat smo bili v večernih urah na obisku in zasledila sem da je to majhna skrivnost in da se deklica zaveda da naj tega ne bi vedeli drugi zato je mamici rekla, :daj mi na skrivaj! Nikoli ji nisem inč rekla mislim si pa svoje in vsekakor sem za to da imamo vsaka svoje mnenje nikakor pa naj ne obsojajmo načina drugih in ne vsiljujmo svoje mnenje. želim vam veliko trde volje in čimveč uspeha.
|
|
|
|