|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DOJENJE
3.12.2004 22:46:08   
india
Morda ima katera izmed vas podobno izkušnjo in mi bo znala svetovati. Večjih otrok nisem dojila dlje kot do 5.meseca,ker nisem imela mleka, sedaj pri Marku pa imam mleka dovolj, za vsaj 4 obroke, predvsem ponoči, se pravi pred spanjem in prvi jutranji obrok, okrog 6h zjutraj,se dojiva in tudi cartava,seveda. Sedajima pa že 4 zobke in tu nastopijo problemi. Ne,me ne grize,ni žleht:bravo::hudicek:, a vsak dan poslušam od moje mame, da me bo poškodoval, da je ot nevarno,da....skratka, da MORAM NEHAT DOJIT. Nekaj časa sem jo še ignorirala, zdaj pa mi gre že prav na jetra. Predvčerajšnjim me je spet vprašala,ali še dojim in sem rekla ne, pa je zvečer ravno v času dojenja prišla gor. Potem pa spet vse na novo.
Ne vem, kako ji naj dopovem, da Marku to nič ne škodi,meni pa tudi ne in kako lepo nama je obema? Seveda me ona ne razume, ko je mene dojila 1 mesec, brata pa niti to ne!
Pravi, da bo mali preveč razvajen in da to tudi zanj ni dobro.:(:grrr:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   DOJENJE
3.12.2004 22:55:09   
Jančika_
Jaz pa tvoje matere ne razumem...Svetovna zdravstvena organizacija priporoča dojenje do drugega leta. Najbolj važno pa je to, kaj o tem misliš ti. Ne oziraj se na mamo! Je konec koncev nič ne briga. Bodi močna in misli na svojega miška, kako mu je lepo.

Mene pa ravno obratno doma vsi spodbujajo k dojenju.Meni je dojiti ful fajn, moji mami je bilo tudi, posebej zagreta pa je stara mama, ona ful dela reklamo :)-. Ne, res, tudi če bi bili proti, se jaz tudi za sekundo ne bi ozirala na njihovo mnenje!

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   DOJENJE
4.12.2004 9:00:44   
Seven*
Pomojem ima mama predsodke. Nekateri iz prejsnjih generacij ne prenesejo niti pogleda na dojeco mamo, kaj sele, da bi mama dojila dolgo. Reci ji, da bos dojila do dveh let, mogoce se bo sprijaznila. :)- :)-

Glede na to, da imas tako veliko druzino, je tvoja mama amater. To ji tudi povej. :)

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   DOJENJE
4.12.2004 9:08:28   
Anonimen
:bravo::bravo::bravo:MIŠKA-IGNORIRAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Doji naprej.Saj veš,da moja Katja tudi še doji pa bo TImi imel 15 mesecev.Starokopitni moralisti godrnjajo.Razgledani pa jo hvalijo.Ti pa le tako naprej.Če te grize boš že našla način,kako mu to preprečit.
Neva:rozica:

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   DOJENJE
4.12.2004 9:22:49   
VALENTY
:bravo:Dojenje vsi spodbujajo.Pravijo čim dlje-tem boljše.Jaz se s tem ne obremenjujem.Pri 11 mes. se še vedno dojiva.Ko pa boš opazila,da je vse skupaj navada in mleka ne bo več,takrat bosta pa prenehala.Do tedaj,pa kar uživajta,saj so to le vajini "skupni" trenutki,ki bodo (na žalost) prehitro minili!

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   DOJENJE
4.12.2004 11:04:41   
beti 1
Ker nimata nobenih problemov z dojenjem vidva kar veselo nadaljujta. Poškodoval pa te otrok pri dojenju zagotovo ne bo, ko že toliko časa dojiš ratajo bradavice kot iz usnja, tako da tudi če te z zobmi ugrizne boli predvsem zaradi pritiska in zelo redko pride do poškodbe kože, razen če mu ob tem vlečeš bradavico iz ust. Čeprav prav svinjsko boli moraš biti toliko pri sebi, da mu v kot ust potisneš prst in s tem razpreš usta.
O dojenju smo tud na faksu veliko slišal, ampak še noben mi ni rekel, da bi otrok pri dojenju mamo poškodoval. Najhuje za kar vem je, ko se je moji kolegici ranica, ki je ostala od zoba malo zagnojila. Lahko direkt vse to mami poveš, pa še to dodaj, da to pravi zdravnica.
Meni se bolj zdi, da ti je mama podzavestno fovš, ker ti lahko tako dolgo dojiš in si z otrokom, ko ona ni mogla bit.
na še dolgo dojenje
beti

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   DOJENJE
4.12.2004 13:49:57   
Annny
Tvojo mamo je treba malo zaposlit:)...zdaj ima preveč časa in razmišlja o stvareh, ki se je sploh ne tičejo in zanjo sploh niso pomembne! Imam tudi jaz eno tako mamo- ampak se hvalabogu bolj malo vidiva:)
Veš, te mame vedno mislijo, da je z otroki treba ravnati točno tako, kot so ravnale same. Točno vem...ko bo moja deklica stara 4 mesece, mi bo začela težiti, da je čas za gosto hrano, čeprav bi sama rada polno dojila do 6 meseca. In potem...če bo kdaj morda pazila nanjo, jo bo ziher na lastno pest hotela hraniti s kakšno kašico. Briga jo, kaj jaz dovolim in kaj ne:grrr::grrr:...misli celo, da bo hvaležna..
Enim gre vsaka stvar pri enem ušesu not, pri drugem ven.
Skratka, Miška, jaz bi kar malo bolj odločno in ostro nastopila!
Glede na to, da imaš 6 prekrasnih otročičkov, vem, da sama najbolje veš, kaj je zanje dobro- to daj vedeti tudi mami. Upam, da bo šlo:)

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   DOJENJE
4.12.2004 15:38:09   
lidia
meni nekaj res ni jasno, mogoce bom malo ostra, ampak tako mislim: zakaj ji pustis, da se vtikuje, ce je proti, je to njen problem, kaj jo to sploh briga? Jaz bi ji kar naravnost rekla, da si naj pogleda kaksno sreco imajo tvoji otroci v primerjavi s tabo in bratom, ker vama tega ni dala. Nic manj ostra ne bi bila z njo, ce je res tako zoprna, namesto da bi tvoj trud spostovala.

domnevam pa, da zivite skupaj, zato se ima priloznost vtikat...to je verjetno cena slovenske prakse, namrec vec generacij pod eno streho, v zameno za varstvo itd.

Lidija:metulj:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   DOJENJE
4.12.2004 16:25:57   
niki5
Jaz sem Nika dojila do 13 meseca, potem se je pa sam odstavil. Zobki so mu začeli rasti že pri 3 mesecih, tako da je pri 1 letu dobil že vse. Če otrok grize lahko boli tudi če nima zob, namreč ugriz z dlesnimi z na biti tudi močan. Če me je Nik kdaj ''ugriznil'' (otrok včasih malo poskuša in to ni običajni ugriz) me ni bolelo. Čutiš že.. v primerjavi s bolečinami ki jih daš skozi pri začetku dojenja (bolečih bradavic) je to mačji kašelj :)
Sploh pa vsak ki ima kaj zdrave pameti ve, da je dojenje samo plus, sveda če mamici in otročku odgovarja.
Naše mame so šle že po 3 mesecih v službo in seveda se takrat ni tako dolgo dojilo, kaj je bilo včasih je v tem času nepomembno.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   DOJENJE
4.12.2004 22:03:50   
mnjam
Dojenje je nekaj najboljšega, kar lahko daš svojemu :duda:.
Poskusi najti kakšno literaturo, ki spodbuja dojenje (v teh revijah) in daj svoji mami za prebrati. Mogoče bo spremenila mnenje. Mislim, da imam doma celo en članek. Če želiš, ti ga lahko skopiram in pošljem na dom.
Aja, pa moja tašča ima tudi proti dojenju:grrr:. Imela je pet otrok in niti enega ni dojila. Halooooo! Si moreš mislt. Ampak jaz se sploh ne sekiram. Mi čist dol visi:)-

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   DOJENJE
5.12.2004 10:23:38   
urška76
Vidis MISKA vsi ti svetujejo dojij dalje in to ti svetujem tudi jaz. Nas Miha ima osem mesecev, ravnokar kuka na svet tretji zobek, pa se še vedno dojiva. Sicer samo trikrat, pa še takrat se mi že začenja izmikat. Mi je kar malo hudo ko vidim, da včasih noče več jest pri meni. Tako, da gladko presliši mamo in njene "pametne" nasvete o prenehanju dojenja.
Čim več užitkov pri crklanju z malim :angel:
LP

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   DOJENJE
5.12.2004 15:19:01   
india
Ja, zdaj pa poročanje o mjem pogovoru z mamo!
Sva se včeraj skupaj vsedle in začela je govorit o sinu moje sestrične,ki ga vzgaja njegova babica,ker je mati narkomanka, v Avstriji,kjer živi,so ji avtomatsko odvzeli otroka in seveda bi ga dali v rejo, če se ne bi babica zavzela zanj. No in beseda je prišla na to, da je mali nenehno bolan, ima drisko, pa vnetja,pa vse živo in da so teti zdravniki rekli, da bib ilo vse mnogo bolje, če bi bil mali dojen. Aha, pa smo tu,sem si rekla in začela moji mami pridigati, da ona meni drži predavanja,kadar vidi,da dojim Marka. In potem sem jo peljala do rač. in ji pokazala RR in vaša mnenja. Sicer slabo vidi, pa sem ji jaz prebrala, vsaj večino. GRRRR,me je gledala in ptem sem jo lepo prosila, naj naju pa zdaj pusti, ker ga moram naranit. Grdo me je pogledala, se obrnila in užaljena odšla. Zdaj vem,s čim se moram postavit proti njej. Samo malega, sestričninega sina ji bom dala za proti primer. Danes ni rekla še nič!!! HIHI
Hvala vam vsem za nasvet!:sloncek::sloncek:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   DOJENJE
5.12.2004 19:54:12   
urška76
:):):):bravo::bravo::bravo::bravo:
Lepo se cartita.
:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?