|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DJERBA - again
18.7.2005 9:04:45   
bebica
Pa rečmo še eno o dopustu :)
Saj vem, da ste o Djerbi že ogromno pisale, pa vseeno imam še par vprašanj in sicer:
:morje: ali je potreben potni list ali je dovolj osebna?
:morje: ali ste otroške plenice in hrano kupile tam ali ste vse vzele s seboj (:duda: bo takrat (sept.) star 15 m)?
:morje: ali se da do plaže z vozičkom? (tudi po mivki)
:morje: kakšne so kaj sprehajalne poti in ceste (ali se da do mesta z vozičkom)?

Hvala za pomoč :rozica::rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   DJERBA - again
18.7.2005 9:07:58   
viv_
ja, potreben je potni list (osebna je dovolj samo za države članice EU)

za ostalo pa ne vem...

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   DJERBA - again
18.7.2005 9:25:30   
zoya_
glede potnega lista ti je že ena pred menoj odgovorila - na letališču imajo izredno preverjanje ob vstopu moraš izpilniti listek in potem pol ga pustiš tam, pol ga pa daš, ko greš nazaj domov... no če ga izgubiš moraš pa samo še enkrat izpilnit...

glede plenic in vsega ti ne morem nič rečt, tam kjer smo bili mi, ni bilo ne vem kakšnih trgovin, še manj pa da bi kjerkoli zasledila kakšen market... bolj je bila prodajalna sadja, pijač in spominkov... No sej mogoče pa obstaja kakšna bolj taka trgovina... Nimam pojma, jaz nisem nikjer nobene zasledila.

Do plaže po navadi vodijo kamnite oz tlakovane potke...

spregajalne poti in ceste so urejene, ni pa tam v navadi, da se ljudje oz. turisti sprehajajo tako kot npr. na Hrvaškem...Večere se po navadi preživi v diskotekah ali pa v hotelu, kjer imajo organizirano zabavo...

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   DJERBA - again
18.7.2005 9:35:57   
ribica76
Mi smo bili 3 tedne nazaj tam, pa sem bila prav srečna,da sem za našo malo vzela s seboj kašice, jogurte ipd. Tam so trgovine slabo založene, oz. nič, s temi stvarmi. Resda smo v hotelu najeli hladilnik in kar mastno plačali, pa nič ne de. Vsaj nisem imela problemov s tem kaj naj mali dam za jest.
Smo imeli polpenzion, ampak kako otroku dopovedati, da je ravno zdaj čas za večerjo (ali zajtrk) in da mora zdaj jesti ? Moj nasvet: vzemite s sabo tako hrano, ki veš da jo mali je.

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   DJERBA - again
18.7.2005 9:38:21   
nana 27
Potrebovali boste potne liste.

Glede plenic ti ne znam svetovat, ker mi še nismo imeli :duda: Bi pa glede na "založenost" tamkajšnjih trgovin priporočala, da vzameš plenice in vsaj nekaj hrane s seboj. Ne zanašajte se na to, da boste lahko lakoto pregnali z nakupom sadja. Kupujte le sadje, ki se ga da olupiti.

Do plaže lahko prideš z vozičkom. Plaže so zelo lepe (vsaj lani septembra so bile zelo urejene) in ker je veliko mivke, se zelo ugreza že pri sami hoji, tako da ne vem, kako bo šlo z vozičkom. Senčke imaš na plaži dovolj, ker je vse polno senčnikov in septembra se mi ni zdelo, da bi bilo zelo zelo vroče, ampak morje pa tako toplo 9nebesa Mislim, da je bila 26 ali 27 stopinj temperatura morja.

Glede cest..niso simpatične, ker je urejena le okolica hotelov do ograje in pot, ki vodi ob obali in gre ob hotelih. Jaz zunaj hotela nisem imela dobrega občutka (lahko da je bilo takšno naključje..). Na ulici so bili konjski dreki, fekalije iz hotela so tekle preko ceste, pa še nič prijeten občutek ni, če ti na vsakih pet metrov nekaj ponujajo (izlete, hrano, rože, vožnjo z vprego, kamele) in pričakujejo, da boš barantal z njimi. Lepa je bila le pot ob hotelu, ki je vodila do drugih hotelov, ki na Djerbi rastejo kot gobe po dežju. Ponoči ni delala razsvetljava, sprehajalcev praktično ni bilo, ker je večina udeleženih na raznih animacijah, ki jih pripravijo hoteli. Sprehajanja zjutraj pa nisem prakticirala, ker smo bili :zaspan:

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   DJERBA - again
18.7.2005 9:41:49   
SABILA
se bom kr tle pripisala, zanima me glede zdravstvenega zavarovanja za djerbo. a je dovolj kr čez agencijo,al je treb it na zzzs, pa stane kej? hvala

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   DJERBA - again
18.7.2005 9:46:27   
modrooka
Pridruzujem se puncam, ki so ze odgovorile na vsa vprasanja (okrog hrane, plenic, sprehajanja, plaze). Opozarjam se na to, da voda izpod pipe ni pitna in da je treba ustekleniceno vodo preverit, ce je originalno zaprta. Vcasih namrec natocijo kar vodo izpod pipe in jo prodajajo kot ustekleniceno. :zmeden:

Pa lep dopust! :morje:

modrooka

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   DJERBA - again
18.7.2005 9:55:26   
bebica
Hvala vsem. Zelo ste pomagale.
:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   DJERBA - again
18.7.2005 11:51:01   
Nina_
kar prek agencije se zavaruj,ni treba zzzs...drgač pa res v "trgovinah" lahk dobiš miljon oliv,olivnega olja, vodo, cigarete,neki malga sladkarij,,,pol se pa že konča...sm vidla enkrat slučajno ko smo se nekam z busom peljali da so meli nek plenice,sam verjem mi da jih ne bi dala gor svojmu otroku...

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   DJERBA - again
18.7.2005 12:36:39   
čebelica maja
Pa mogoče ne bi bilo slabo, če bi vzeli kakšen prašek proti prebavnim motnjam s seboj - čisto za vsak slučaj. Eni moji znanci so se lani malce zastrupili in so imeli zelo slab in pokvarjen dopust. Sej te sploh nočem strašit, le opozoriti, da take zadeve (praški, tableti,...) lahko pridejo zelo prav in ne zasedejo veliko prostora. Mi smo ravno prišli z dopusta z Djerbe in sem imela en dan drisko, potem pa je bilo ok, ker sem takoj spila 2 praška. Kupila sem jih preko neta, ker imam že kar nekaj dodatkov k prehrani in so zelo vredu. Poglej: http://www.a-zai.prov-bv.com/
Pa lep dopust!

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   DJERBA - again
18.7.2005 13:55:30   
Jessy
Če nimaš potnega lista, te niti na letalo ne spustijo!!!
- voda obvezno ustekleničena, ki mora biti zaprta s pokrovčkom na odvijanje, saj le tako lahko preveriš, če je originalno zaprta! Priporočam tudi umivanje zob z ustekleničeno vodo!
- obvezno imejte s sabo aktivno oglje (kupiš v lekarni), če slučajno pride do zastrupitve
- v trgovini zagotovo ne boste dobili plenic (zanje najbrž niti slišali še niso), pa tudi zaloge hrane so slabe, oz. je skoraj ni (le kakšni piškoti, kruh, krekerji...)
- sadje kupujte tako, ki se ga olupi, ali pa ga operite z ustekleničeno vodo
- tudi alkoholnih pijač skoraj ni, oz. so precej dražje, sta pa le 2 trgovini na celi Djerbi, kjer imajo dovoljenje za prodajo alkohola
- sprehajanje izven hotelskega kompleksa je resnično neprijetno (podnevi zaradi vročine, ponoči pa skoraj ni žive duše zunaj, tako da se sploh ne počutiš varnega)
- hrana v hotelu je bila pri nas OK, tako da nismo nič zboleli, pa smo jedli tudi njihovo sadje in solate (malce pač reskiraš)

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   DJERBA - again
18.7.2005 14:02:06   
viv_
Ja ampak če greš že enkrat tja je pa fino še mal pogledat okol?

Sicer v Tuniziji nisem bila, sem bila pa v Maroku, pa nisem imela nikoli slabega občutka - sem se povsod počutila varno.

LP in uživajte na poćitnicah...

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   DJERBA - again
18.7.2005 14:42:24   
bebica
A pol kakšen obisk mesta v lastni režiji ni priporočljiv?
Hm, to mi pa ni najbolj všeč.:zmeden:

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   DJERBA - again
18.7.2005 15:43:03   
Jessy
Ah, ne!!! Jaz sem imela v mislih sprehajanje v nočnem času!!!

Midva sva precej potovala po Djerbi, pa tudi na celino sva šla. Saj dol sploh ni nevarnosti, saj jim vera prepoveduje vsako nasilje in tudi kraje!!! Midva sva kar taxi vzela in se odpeljala na tržnico v glavno mesto, na ostale izlete pa sva šla kar organizirano z agencijo!

Kar mirne volje lahko gresta na izlete!!!! RES!!!

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   DJERBA - again
18.7.2005 21:40:57   
nana 27
Tržnica je od Djerbe tako oddaljena, da tja ne moreš z vozičkom, ampak s taxijem. Tam ni trgovin, so samo štanti, kjer ti ponujajo raznorazen kič. Tja ne bi hodila na sprehod - ne zaradi varnosti, ampak ker ni nič zanimivega za videt razen zadekane ženske in tipčke, ki brezdelno visijo pred hišami in mešetarijo..

Vsekakor se vam splačajo organizirani! izleti: krokodilja farma, otok flamingov, gusarji..

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   DJERBA - again
18.7.2005 21:43:12   
nana 27
Aja še tole....Djerba je naselje samih hotelov in ne moreš v mesto, ker ga dejansko ni (hotel zraven hotela)..prvo pravo nasleje je Midoun, v katerega prideš s taxijem, ki so relativno poceni.

(odgovor članu bebica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......