nana 27 -> DJERBA - again (18.7.2005 9:38:21)
|
Potrebovali boste potne liste. Glede plenic ti ne znam svetovat, ker mi še nismo imeli :duda: Bi pa glede na "založenost" tamkajšnjih trgovin priporočala, da vzameš plenice in vsaj nekaj hrane s seboj. Ne zanašajte se na to, da boste lahko lakoto pregnali z nakupom sadja. Kupujte le sadje, ki se ga da olupiti. Do plaže lahko prideš z vozičkom. Plaže so zelo lepe (vsaj lani septembra so bile zelo urejene) in ker je veliko mivke, se zelo ugreza že pri sami hoji, tako da ne vem, kako bo šlo z vozičkom. Senčke imaš na plaži dovolj, ker je vse polno senčnikov in septembra se mi ni zdelo, da bi bilo zelo zelo vroče, ampak morje pa tako toplo 9nebesa Mislim, da je bila 26 ali 27 stopinj temperatura morja. Glede cest..niso simpatične, ker je urejena le okolica hotelov do ograje in pot, ki vodi ob obali in gre ob hotelih. Jaz zunaj hotela nisem imela dobrega občutka (lahko da je bilo takšno naključje..). Na ulici so bili konjski dreki, fekalije iz hotela so tekle preko ceste, pa še nič prijeten občutek ni, če ti na vsakih pet metrov nekaj ponujajo (izlete, hrano, rože, vožnjo z vprego, kamele) in pričakujejo, da boš barantal z njimi. Lepa je bila le pot ob hotelu, ki je vodila do drugih hotelov, ki na Djerbi rastejo kot gobe po dežju. Ponoči ni delala razsvetljava, sprehajalcev praktično ni bilo, ker je večina udeleženih na raznih animacijah, ki jih pripravijo hoteli. Sprehajanja zjutraj pa nisem prakticirala, ker smo bili :zaspan:
|
|
|
|