|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DILEMA
19.5.2006 8:00:43   
Anonimen
Zaposlena sem za določen čas, a iz določenih virov sem izvedela, da se mi v septembru kaže pri novem delodajalcu služba za nedoločen čas. Trenutno delava na bebici, sedaj pa ne vem kaj naj storim - naj počakava do septembra in potem še nekaj mesecev ali pa delava na bebici še naprej in upava, da me bo novi delodajalec kljub nosečnosti zaposlil?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DILEMA
19.5.2006 8:10:44   
baby baby
Težko vprašanje na katerega bosta verjetno našla pravi odgovor samo vidva. Moja izkušnja s prvo nosečnostjo je ta, da res nekako čudežno velja pregovor, da se v trenutku, ko zanosiš vse uredi samo od sebe. Pri meni se je, pa nisem bila v podobni situaciji, ampak sem samo mislila, da sem nenadomestljiva...pa se je čez noč našla rešitev. Takrat itak ne misliš na nič drugega in skrbi, ki nas mučijo v pred-materinski fazi še zdaleč niso tako pomembne kot otrok, ki ga pričakuješ.
Ker sem sama rodila januarčico ti morda lahko svetujem le to, da se bo trebušček, če zdaj zanosiš, začel kazati konec avgusta...prve tri mesece pa itak ne poveš nikomur. Mogoče lahko do povabila delodajalca k redni zaposlitvi še skrivaš oz  mu poveš na tem razgovoru in takrat bo težko umaknil besedo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.5.2006 8:40:36   
Anonimen
sveža izkušnja sodelavke je taka. zaposlena v zelo dobri ustanovi za določen čas (2,5 let) in januarja zanosila, maja pa potekla pogodba. Odločila se je da bo delodajalcu povedala pred potekom (da izpade fer) in morda dobi pogodbo za nedol.čas. Kaj je sledilo?... Odločili so se, da ji pogodbo podaljšajo le do nastopa porodniške in nato "hvala in nasvidenje". Je izredno dobra delavka, vedno pohvaljena, ampak to je bil rezultat njene poštenosti. user posted image
Odločitev, pa je tvoja.
Vso srečo ti želimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.5.2006 8:57:32   
Anonimen
Zdravo!

Kako trdni pa so podatki tvojih "določenih virov"?
Če so, bi jaz raje počakala do septembra, da imam pogodbo v rokah, potem pa lahko začneta mirno delat naprej na bebici. Kot prvo mogoče pa ne bo ratalo ravno v prvo in kot drugo, če takoj zanosiš, sej ne greš takoj na porodniško (razen, če ne pride kaj vmes).
Zanima pa me tudi kakšen je tvoj delodajalec do nosečnic in na splošno?

Lp, jjasna

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.5.2006 9:01:21   
trdozimc
Tudi jaz bi rekla, da je mogoče dobro počakati na september, sploh če si želiš ostati v tej službi. Saj je vseeno teh par mesecev. Iz lastnih izkušenj pa ti povem, da poštenost glede teh stvari pri zaposlitvi navadno ne obrodi takih sadov, kot bi si ti želela. Odločita se pa sama in veliko uspeha!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.5.2006 9:07:47   
Anonimen
Kakšen je delodajalec glede nosečnic ne bi vedela, ker sem bila le enkrat na razgovoru (izgleda, da sem jih prepričala), vendar pa bi na naravo dela, moral biti vsaj malo človeško naravnan.

Skrbi me le to, ker ne vem, koliko lahko zaupam "besedam", saj če zanosim v roku 2 mesecev, mi vsaj pripada polna porodniška glede na sedanjo delo pri obostoječem delodajalcu. Poleg vsega, pa nisem več pri "rosno" mladih in me malce skrbijo morebitne nevšečnosti.

(odgovor članu trdozimc)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.5.2006 12:15:20   
bubyca
Hja, tudi jaz sem v podobni situaciji. Pri delodajalcu zaposlena že eno leto, zdaj so mi podaljšali še za eno leto (objektivno razlogi), mi pa je obljubljeno za nedoločen čas naslednje leto. In sva se odločila, da bova že sedaj začela delati na dojenčku. Sicer vem, da je riziko velik, ampak po drugi strani kdo pa mi garantira, da bom drugo leto res dobila za nedoločen čas, leta pa tečejo. Pa ko berem, da zanositi ni ravno mačji kašelj, me kar malo stisne. In verjamem, da tisti delodajalec, ki je z mojim delom več kot zadovoljen in me ima namen zaposliti za nedoločen čas, me bo zaposlil kljub nosečnosti. Ali prav razmišljma? Kaj menite?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.5.2006 14:32:02   
Anonimen
bubyca žal ni ravno tako! Tudi z mojo sodelavko so bili izredno zadovoljni,  če ne še bolj kot to, pa bo vseeno ostala brez službe. Zato ne upaj preveč. Če nimaš v rokah pogodbo za nedoločen čas je vse v oblakih. Žal je tako.
Srečno

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
19.5.2006 14:50:20   
LuLuna
Mislim, da je kakrsnakoli spekulacija o pridobitvi ali izgubitvi sluzbe zaradi nosecnosti odvec. Na samo pridobitev ali izgubitev sluzbe vpliva se toliko drugih dejavnikov, da se na koncu zdi, kako je vse odvisno zgolj od srece ali pac smole.
Verjamem pa, da bi sama odlocitev za nosecnost morala biti odvisna prvotno od nekaterih drugih dejavnikov. Kot so npr. vrednote. Vprasat bi se morali kaj je nam bolj pomembno in v skladu s svojim prepricanjem tudi ravnat.
Ce imamo podporo partnerja in vero v samih sebe, nosecnost ni nobena ovira in se pac neka druga zaposlitev zagotovo bo najdla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.5.2006 23:29:33   
Anonimen
Sama sem v podobni situaciji. Zaposlena sem za določen čas in morda je na vidiku pogodba za nedoločen, ni pa sigurno. Odločila sem se, da dam prednost otroku. Sicer me je strah in me skrbi. Imam pa pogoje za tako odločitev - stanovanje in zaposlenega partnerja. Zakaj ne počakam? Večina mojih prijateljic - moje starosti - je zaposlenih za določen čas in sploh je malo zaposlitev za nedoločeno. Verjetno tudi delodajalci razmišljajo v tej smeri, da smo mlade ženske po tej strani "rizične". Neumno in nepošteno, ampak tako je. Računam, da bom - po izkušnji pol leta truda in nič user posted image - lažje dobila drugo službo kot zanosila. In z leti ne bo nič lažje.
Ti se moraš seveda odločiti glede na svoje pogoje in vrednote. Srečno!

(odgovor članu LuLuna)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.5.2006 8:48:56   
VITA74
Tudi jaz sem imela pogodbo za določen čas in šefica mi je zatrjevala da se nimam nilčesar za bat, da mi bo pogodbo podaljšala za nedoločen čas, malo pred tem sem zanosila in ji takoj povedala (imela sem tudi rizično nosečnost)..pogodbe ni bilo user posted image ....mi je pa pripadala vseeno porodniška, saj mi pogodba vmes ni pretekla in sem lahko nadaljevala, po koncu porodniške pa sem iskala novo službo user posted image  v kateri pa sedaj veliko bolj uživam in je veliko bolj socialno naravnana user posted image user posted image
V teh časih je zelo riskantno, saj nikoli ne veš kaj te čaka, lahko ti bodo sept res podaljšali za nedoločen čas, lahko pa ne??? In potem boš spet v dilemi ali počakat še toliko časa ali ne, predno boš delala na bebici.user posted image user posted image ..čas pa bo tekel naprej.... Moja odločitev v takem priemru bi bila prednost otrok (še posebej, kot si naposala nisi najbolj mlada - čeprav ne vem točno kaj to pomeni user posted image ) in tudi jaz menim, da se nato vse uredi tako kot je treba...odločitev pa je še vedno tvoja.

SREČNO user posted image

srečna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.5.2006 8:50:31   
saša80
jaz ti svetujem, da kar delaš na user posted image , saj do septembra so še  dobri 4 meseci in če ti bo uspelo zanosit takoj v prvem mesecu, se do septembra še ne bo kaj poznalo na tvojem trebuščku...js ne bi povedala, ker šefi to sploh ne sišijo radi, potem ko prideš iz porodniške si zaščitena  z zakoni, da ne rabiš do 3 leta otroka delat nadurnega dela, delat ponoči, pa lahko delaš skrajšani delovni čas... to ti povem izkušnje iz naše firme, pa nas je zaposlenih okoli  1000..tako da se moreš odločiti sama...povej samo v primeru, da se zelo dobro razumeš z šefom in res verjameš v to, da bi ti podalšali, ali pa da bi te vsaj vzeli potem nazaj v službo..

upam, da sem ti kaj pomagala

lp saša

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.5.2006 11:22:26   
soncek.djukelica
tudi jaz se strinjam z ostalimi,da delaj na  user posted image !
če ti rata do septembra se itak nimaš česa bat,ker se ti ne bo videlo!
jaz poznam eno gospo,ki je povedala šele v  6 mesecu,pa je nosila ohlapna oblačila in se ji sploh ni videlo!user posted image
moje osebno mnenje je,da je bolje,če v službi čim manj vejo!čeprav ima lahko človek krasen odnos z svojimi šefom ali sodelavci,je bolje,da osebne zadeve ne tičejo njih!

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.5.2006 13:23:47   
lokvanj
Pozdravljene punce!
Se strinjam, služba počaka, otroci pač ne. Lahko da boš potem v septembru le dobila pogodbo za nedoločen čas, za malega bejbija pa se bosta morda potem trudila še pa še časa. Sama sem v zelo podobnem položaju ampak mislim da pri otroku ne gre tvegati! Za vsakega se najde služba, če ne takoj pa malo kasneje!
Moj predlog je torej, da "delata na bejbiju" še naprej. Mogoče pa niti ne rata takoj, pa boš imela pogodbo že v rokah, pa še malo bitjece pod srcem! Sem s tabo!
Veliko sreče.user posted image

lokvanj

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.5.2006 17:28:51   
freha
tudi jaz ti svetujem, da delaj na otroku, podpiši pogodbo za nedoločen čas, če pa boš takrat že noseča, povej ko boš mela pogodbo že v rokah. Mogoče se sliši ne fer od tebe, ampak glede na to kak se delodajalci špilajo z ženskami, smo lahk tud me take nazaj do njih. Konec koncev to je tvoja osebna stvar in te delodajalec ne sme niti vprašat če si noseča. Moja sodelavka je podpisala pogodbo ko je bla 4 mesce noseča, pa kaj povedala je šele po tem in zdej ma vsaj zaposlitev, ni pa nujno da bi jo drgač mela. Tukaj morš gledat na sebe! Pa veliko sreče!

(odgovor članu lokvanj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.5.2006 10:15:53   
severnica77
Tudi jaz ti svetujem, da kar začneš delati na user posted image . Tudi meni non stop podaljušejo pa delam pri tem podjetju še več kot tri leta ... Potem pa mi je bilo vsega dovolj in sem se odločila, da bom imela otročka, ker mi to več pomeni, kot pa pehanje za nedoločen čas. Če me tukaj sedaj ne bodo več želeli (še ne vem, ker še nisem povedala - čakam na pogovorne ure), bom pa našla drugo službo. Druga slaba stvar je tudi v tem, da je moj dragi izgubil službo (ki jo je imel za nedoločen čas!!!) Torej, nikjer več ni garancije.

Preden sem začela delati, kjer sedaj delam pa sem imela že eno IMN in so mi odstranili en jajcevod. Tako, da sva sedaj z mojim dragim presrečna in  veva, da se bo vse uredilo, ker bova delala na tem!

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?