|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cirklaža
19.1.2008 12:36:41   
divans1
Zanima me, kaj je to cirklaža, kdaj do nje pride in kakšen poseg je to?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cirklaža
19.1.2008 14:21:31   
trnuljčica
Poseg, ki ga opravijo v krajši narkozi. Z šivi ojačajo marernični vrat oz zvežejo skupaj. Opravijo ga  če je maternični vrat prekratek in grozi prezgodnji porod ali splav zaradi tega. Recimo če je ženska pred nosečnostjo imela obsežnejšo konizacijo in je nato maternični vrat prekratek.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2008 14:26:06   
divans1
Ampak meni gineekologinja tega ni odkrila na pregledu. Tega ni mogla videt na ultrazvoku, da bi mi preprečla splav v 6. tednu?

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2008 14:27:15   
trnuljčica
No lahko so tudi drugi razlogi za cerklažo. Včasih preventivni. Lp

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2008 15:03:34   
trnuljčica
Sicer je bolje da se pogovoriš z ginekologom, kar jaz nisem. Ampak če te razumem si imela ss v 6 tednu. user posted image Žal se do 15 % nosečnosti konča s ss v prvi tretini nosečnosti. Vzroki so različni( genetske motnje v 60 %...). Še več je splavov, ko ženske sploh še ne vedo za nosečnost in mislijo, da je prišla menstruacija.Če se prav spomnim preventivno naredijo cerklažo v drugi nosečnosti če je v prvi prišlo do splava ne na začetku ampak v drugem tromesečju. Saj je prognostični dejavnik za prezgodnji porod uz meritev dolžine materničnega vratu okoli 20-24 tedna. Tako da žal ginekolog ne more napovedati katera bo ss v tako zgodnji nosečnosti( 6 teden). Pa tudi cerklaža se dela kasneje( v drugi tretini nosečnosti) .  Meni je gin pošteno rekla, da do 12 tedna ne moremo vplivati na to če se bo nosečnost obdržala ali ne. Moram reči, da me je to pomirilo,čudno ampak vedela sem, da na določene stvari ne morem vplivati. In upala seveda.  Žal pa mi je vsake, ki se ji ss zgodi. Žal ga pa ne moremo vedno preprečiti. Pomeni se z gin. Želim ti veliko sreče v bodoče.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?