Cirklaža (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

divans1 -> Cirklaža (19.1.2008 12:36:41)

Zanima me, kaj je to cirklaža, kdaj do nje pride in kakšen poseg je to?

trnuljčica -> RE: Cirklaža (19.1.2008 14:21:31)

Poseg, ki ga opravijo v krajši narkozi. Z šivi ojačajo marernični vrat oz zvežejo skupaj. Opravijo ga  če je maternični vrat prekratek in grozi prezgodnji porod ali splav zaradi tega. Recimo če je ženska pred nosečnostjo imela obsežnejšo konizacijo in je nato maternični vrat prekratek.

divans1 -> RE: Cirklaža (19.1.2008 14:26:06)

Ampak meni gineekologinja tega ni odkrila na pregledu. Tega ni mogla videt na ultrazvoku, da bi mi preprečla splav v 6. tednu?

trnuljčica -> RE: Cirklaža (19.1.2008 14:27:15)

No lahko so tudi drugi razlogi za cerklažo. Včasih preventivni. Lp

trnuljčica -> RE: Cirklaža (19.1.2008 15:03:34)

Sicer je bolje da se pogovoriš z ginekologom, kar jaz nisem. Ampak če te razumem si imela ss v 6 tednu. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]Žal se do 15 % nosečnosti konča s ss v prvi tretini nosečnosti. Vzroki so različni( genetske motnje v 60 %...). Še več je splavov, ko ženske sploh še ne vedo za nosečnost in mislijo, da je prišla menstruacija.Če se prav spomnim preventivno naredijo cerklažo v drugi nosečnosti če je v prvi prišlo do splava ne na začetku ampak v drugem tromesečju. Saj je prognostični dejavnik za prezgodnji porod uz meritev dolžine materničnega vratu okoli 20-24 tedna. Tako da žal ginekolog ne more napovedati katera bo ss v tako zgodnji nosečnosti( 6 teden). Pa tudi cerklaža se dela kasneje( v drugi tretini nosečnosti) .  Meni je gin pošteno rekla, da do 12 tedna ne moremo vplivati na to če se bo nosečnost obdržala ali ne. Moram reči, da me je to pomirilo,čudno ampak vedela sem, da na določene stvari ne morem vplivati. In upala seveda.  Žal pa mi je vsake, ki se ji ss zgodi. Žal ga pa ne moremo vedno preprečiti. Pomeni se z gin. Želim ti veliko sreče v bodoče.

Stran: [1]