|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cepljenje
15.5.2009 17:34:14   
cina
Zdravo.

Zanima me, če se je treba predvidenih mesecev, recimo 6m razmika med cepljenji za hepatitis A in B, ki vsebuje 3 cepiva, strogo držati tega ali se lahko cepiš tudi kak mesec prej?

hvala.

Kako je pa z zanositvijo v času jemanja antimalarikov in takoj po cepljenju?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cepljenje
15.5.2009 18:41:50   
LoCa
1) cepljenje proti hepatitisu a in b ne vsebuje treh cepiv ampak 3 odmerke (0, 1, 6-v mesecih). moraš it po shemi, razen izjemoma, če tistega drugega opdmerka ne bi mogla dobit, je v dnevih 0,7,21.
2) za druge posebnosti al če hočeš poovinkarit, so to vprašanja  za epidemiologa v ambulanti na tvojem območnem ZZV-ju. js ne bi zaupala nasvetom tuki gor, ker so lahko to zlo resne zadeve. itak pa se očitno misliš cepit (al nekdo) in če se bo šla predčasno te ne bojo cepli, če ne bo v skladu z nekimi priporočili. v glavnem, pokliči na ZZV, ne vem zakaj tle srašavaš.

(odgovor članu cina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.5.2009 19:22:22   
Felicita
no, jest ti povem, da 3 tedne po dozi cepiva ni (nej ne bi bilo) priporočljivo zanosit, antimalarike je pa tudi boljš čez dat in pustit da se telo prečisti, le niso navadni aspirini.

p.s.: če greš nekam, kjer boš rabla antimalarike vzemi 5. generacijo.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.5.2009 19:34:37   
cina
Najlepša hvala za odgovore. user posted image

Tule pa sprašujem, ker pač je forum temu namenjen. user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.5.2009 14:50:12   
African queen
Jaz sem dobila tretjo dozo kombiniranega cepiva hep.A+B na zavodu en mesec in pol prej.Niso nič komplicirali. Ko sem pa to hotela narest na italijanski strani (Stara Gorica)pa so mi rekli,da se oni strogo držijo predpisov in me niso hoteli.

Glede antimalarikov bi ti priporočala,da počakaš vsaj tri mesece preden zanosiš.Poznam pa eno Angležinjo tukaj v Afriki,ki je jemala celo nosečnost Lariame.

Kam pa potuješ,če lahko vprašam?

(odgovor članu cina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.5.2009 15:32:38   
Tanja55
meni je bilo receno, da velja 3 mesece, tako za cepivo kot antimalarike, predno spet zanosis (idealno je 3 mesece, drugace pa vsaj 1-2). Jemanje antimalarikov, ce se nosecnost nacrtuje, odsvetujejo oz. svetujejo, da se v casu nacrtovanja nosecnosti izogibamo rizicnih krajev. Ce se zanosi med samim potovanjem potem se svetuje jemanje antimalarikov se med nosecnostjo, saj je bolje to (ceprav klinicnih studij za vpliv antimalarikov na plod se ni), kot pa sama okuzba z malarijo.
Poglej si TUKAJ in pa TUKAJ

mnogo nasvetov lahko dobis tudi od popotnikov na tejle povezavi:
KLIK

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.5.2009 17:26:59   
African queen
Mi živimo v malaričnem območju,tretjo nosečnost sem skoraj celo preživela tukaj in nisem nikoli niti pomislila,da bi sebe in svojega otroka zastrupljala z Lariamom(konec koncev se lahko malarijo dobi kljub jemanju teh antimalarikov,poznam veliko primerov)Če se malarijo dobi v prvih treh mesecih nosečnosti pa ima plod 50% možnosti za preživetje,ker se lahko jemlje le tablete Klorokvin,ki so zelo slabe.
Jaz sem se zelo pazila in moram rečt,da je bila moja nosečnost tukaj brez problemov.

Nima pa smisla,da se hodi na malarično območje na dopust med nosečnostjo oz.ko nameravaš zanosit.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Šest idej za igro na snegu
Snežinke, ki padajo, in bela snežna odeja kar vabijo k igri na snegu - tako otroke kot odrasle. Poleg smučanja, sankanja...
Z avtodomom po Sardiniji
photo
Piombino je pristanišče na zahodni obali naših gurmanskih sosedov. Na s soncem obsijanem parkirišču smo nestrpno pričako...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......