Cepljenje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

cina -> Cepljenje (15.5.2009 17:34:14)

Zdravo.

Zanima me, če se je treba predvidenih mesecev, recimo 6m razmika med cepljenji za hepatitis A in B, ki vsebuje 3 cepiva, strogo držati tega ali se lahko cepiš tudi kak mesec prej?

hvala.

Kako je pa z zanositvijo v času jemanja antimalarikov in takoj po cepljenju?

LoCa -> RE: Cepljenje (15.5.2009 18:41:50)

1) cepljenje proti hepatitisu a in b ne vsebuje treh cepiv ampak 3 odmerke (0, 1, 6-v mesecih). moraš it po shemi, razen izjemoma, če tistega drugega opdmerka ne bi mogla dobit, je v dnevih 0,7,21.
2) za druge posebnosti al če hočeš poovinkarit, so to vprašanja  za epidemiologa v ambulanti na tvojem območnem ZZV-ju. js ne bi zaupala nasvetom tuki gor, ker so lahko to zlo resne zadeve. itak pa se očitno misliš cepit (al nekdo) in če se bo šla predčasno te ne bojo cepli, če ne bo v skladu z nekimi priporočili. v glavnem, pokliči na ZZV, ne vem zakaj tle srašavaš.

Felicita -> RE: Cepljenje (15.5.2009 19:22:22)

no, jest ti povem, da 3 tedne po dozi cepiva ni (nej ne bi bilo) priporočljivo zanosit, antimalarike je pa tudi boljš čez dat in pustit da se telo prečisti, le niso navadni aspirini.

p.s.: če greš nekam, kjer boš rabla antimalarike vzemi 5. generacijo.

cina -> RE: Cepljenje (15.5.2009 19:34:37)

Najlepša hvala za odgovore. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tule pa sprašujem, ker pač je forum temu namenjen. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

African queen -> RE: Cepljenje (17.5.2009 14:50:12)

Jaz sem dobila tretjo dozo kombiniranega cepiva hep.A+B na zavodu en mesec in pol prej.Niso nič komplicirali. Ko sem pa to hotela narest na italijanski strani (Stara Gorica)pa so mi rekli,da se oni strogo držijo predpisov in me niso hoteli.

Glede antimalarikov bi ti priporočala,da počakaš vsaj tri mesece preden zanosiš.Poznam pa eno Angležinjo tukaj v Afriki,ki je jemala celo nosečnost Lariame.

Kam pa potuješ,če lahko vprašam?

Tanja55 -> RE: Cepljenje (17.5.2009 15:32:38)

meni je bilo receno, da velja 3 mesece, tako za cepivo kot antimalarike, predno spet zanosis (idealno je 3 mesece, drugace pa vsaj 1-2). Jemanje antimalarikov, ce se nosecnost nacrtuje, odsvetujejo oz. svetujejo, da se v casu nacrtovanja nosecnosti izogibamo rizicnih krajev. Ce se zanosi med samim potovanjem potem se svetuje jemanje antimalarikov se med nosecnostjo, saj je bolje to (ceprav klinicnih studij za vpliv antimalarikov na plod se ni), kot pa sama okuzba z malarijo.
Poglej si TUKAJ in pa TUKAJ

mnogo nasvetov lahko dobis tudi od popotnikov na tejle povezavi:
KLIK

African queen -> RE: Cepljenje (17.5.2009 17:26:59)

Mi živimo v malaričnem območju,tretjo nosečnost sem skoraj celo preživela tukaj in nisem nikoli niti pomislila,da bi sebe in svojega otroka zastrupljala z Lariamom(konec koncev se lahko malarijo dobi kljub jemanju teh antimalarikov,poznam veliko primerov)Če se malarijo dobi v prvih treh mesecih nosečnosti pa ima plod 50% možnosti za preživetje,ker se lahko jemlje le tablete Klorokvin,ki so zelo slabe.
Jaz sem se zelo pazila in moram rečt,da je bila moja nosečnost tukaj brez problemov.

Nima pa smisla,da se hodi na malarično območje na dopust med nosečnostjo oz.ko nameravaš zanosit.

Stran: [1]