|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 20:45:03   
Seven*
A se lahko se stusiram preden odrinem v porodnisnico? Ne, ni mi odtekla.. :)-:)-:)-:)- Samo zanima me..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 20:45:43   
ZARA
Ja,seveda zakaj pa ne ??? Če bo čas,seveda...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 20:46:53   
lenika
Se opravičujem, ker se vmešavam, ampak, ker še nisem noseča sem precej nevedna kar se tega tiče. Kako pa veš, če je še čas?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 20:47:56   
Seven*
Cas je se, ce nimas popadkov. Ce so ze orng popadki in boli, potem cimprej v porodnisnico. So ene ze rodile v pol ure..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 20:48:38   
lenika
Ja moja mami je mene rodila v manj kot pol ure.:bravo:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 20:49:16   
Seven*
Bravo mami! :bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 21:18:27   
Teni_
Jaz sem se, samo nisem imela popadkov. Lp,Mojca:nosecka:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 21:19:04   
jazz
Meni je odtekla, pa sem rodila čez 18ur- potem veš, kolikokrat bi se lahko vmes stuširala!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 21:21:38   
jagoda
Po navodilih moje gin.-čimprej v bolnico - brez tuširanja:zmeden::zmeden::zmeden:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 22:08:40   
Magi*
nam so rekli, da moramo v primeru, da nam odteče plodovnica, rešilca poklicat in nas ta odpelje v porodnišnico. plod lahko namreč pritisne na popkovnico in prepreči dotok kisika...

tako sem jaz lepo poklicala rešilca in so me odnesli na nosilih, v porodnišnici pregledali in ugotovili, da popokovnica ni ujeta pod glavico in so me postavili nazaj na noge. aja, pregled je bil pa tak kot ga opisuje tvoj prejšnji post:)-

pa še to, prišla odprta 3,5cm; rodila v 3 urah.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 22:27:31   
Anonimen
Nam je babica rekla, ko smo jo vprašale v mat. šoli, če je treba rešilca klicati, da naj ne kompliciramo, da v svoji 30-letni praksi ni imela še takega primera, da bi bila popkovnica ujeta spodaj. Nasploh ga niso imeli v porodnišnici, baje.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 22:50:23   
Magi*
v LJ pa zgleda glede tega bolj komplicirajo:zmeden2:

kako že gre Blacky: "preveč babic, kilavo dete":)-

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 22:55:40   
Gina
Ne vem če še komplicirajo v Lj., mi je rekla ena kolegica, da so ji pustili hodit tudi v Lj. po odteku plodovnice.

Sem pa sicer slišala enako, da to, da bi se popokovina ujela oz. zdrsnila ven, pravzaprav skoraj ni mogoče, oz. da je to tako zelo redko, kot zadetek na lotu.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 23:05:00   
katjandraž
Men je tud odtekla, se nisem upala stuširat, ker so nam tako rekli v materinski šoli. V LJ porodnišnici pa me po klistirju niso pustili niti na WC, ampak so mi kar ležečke dali kahlo pod rit:zmeden:. Ni blo nič fajn. Naslednjih 5 ur, ko so čakali, če se bom začela kaj odpirat ali dobila popadke, sem morala preležat. Buuu! Še dobro, da je bila tam ena študentka, ki je bila ful komunkativna in prijazna, da sva se lahko pogovarjali. Mojega :love: so namreč poslali domov, naj se gre spočit, da bo lahko kasneje pomagal.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 23:08:12   
Anonimen
Pa zakaj sploh toliko komplicirate s tem tuširanjem? Kot da se prej že 14 dni ne bi. Saj itak se vsak dan stuširamo. Ne vem, no, mene je to najmanj zanimalo, če sem stuširana ali ne. O.K., da si umiješ mednožje, ampak če pa ne greš ravno svežće stuširan rojevat, pa tudi ni konec sveta.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 23:09:30   
Anonimen
Aja, vprašanje je bilo, če ti odteče plodovnica. Takrat pa SPLOH ne bi premišljevala, ampak se ne bi.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Ce odtece plodovnica.
21.8.2005 23:18:51   
Magi*
kar se tiče tveganja, je res zelo majhno. pa vendar obstaja. ne razumem, zakaj ljudje plačujemo vse sorte zavarovanj za primere "ne daj bože" (npr: avtomobilsko, nepremičnine - za primer, da se zruši letalo na bajto!,...), ko je pa treba dati čelado na glavo ali ležati, ko odteče plodovnica, je pa to "kompliciranje".

sam tolk o tveganjih in kompliciranjih, ker mi je ravno včeraj znanka razložila, da malemu ne da čelade na glavo, ko se vozi s kolesom, ker baje ne zgleda (pa mimogrede, verjetnost, da se mu bo kaj zgodilo na biciklu ni ravno zanemarljiva). off topic, se opravičujem.

lahko noč, Magi*

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 0:04:59   
Seven*
Hmm. No saj, ampak tista plodna voda tak hudicevo smrdi po scalini, pa cel si moker.. Saj nisem mislila nekaj tusirat z mili pol ure, ampak na hitro umit..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 0:26:45   
snorlax
Meni se je doma odluščil čep in začeli popadki, pa sem še pospravila stanovanje, skuhala kosilo, tavečjega peljala k prijatelju na rojstni dan, nato sem se stuširala, glavo umila, navila, posušila, skratka od zjutraj od 10. do 15. ure sem delala kot črnc. Ob 15. sem šla v bolnico, kjer so me najprej poslali pod tuš in preoblečt v spalno srajco. :)- Nato so mi dali klistir in nato spet pod tuš. :)-
Rodila sem v dveh urah in bila čist gnila od švica, potem bi mi pa res pasal en tuš, ampak ga ni bilo. Šele drugi dan.:)-:)-:)- V glavnem rojevala sem umita v nulo.:)-:)-:)-

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 0:41:01   
Seven*
:)-:)-:)-:)-:)- Saj pri meni bo najverjetneje tudi tako..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 6:29:51   
Anonimen
Ja madonca, a ženske totalno zasmrajene hodijo rojevat, da jih toliko pod tuš pošiljajo? V Kranju ni nikjer nobenega duha ne sluha o kakšnem tušu pred porodom. Pa če bi mene s popadki poslali pod tuš, mislim, da ne bi šla.
Aja, če pa plodovnica smrdi in če si totalno moker in če nisi ves prastrašen, potem verjamem, da se umiješ, to ja. Čeprav se jaz verjetno ne bi upala. Bi se preoblekla in umila z mokrimi toaletnimi robčki.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 8:45:16   
Gina
:)-:)- Splišni, mene so vedno pod tuš poslali, pa sem ga po klistirju tudi zelo komaj čakala.:love:
Verjetnost, da se ti plodovnica priščipne, pa ni majhna niti majčkena, ampak je to zelo zelo zelo zelo zelo težko verjetno. Če temu ne bi bilo tako, v porodnišnicah ne bi žensk pustili hodit pri razpoku lepo okoli. Samo to so šele zadnja leta ugotovili, da so delali totalno paniko tam, kjer ni potrebe. Pred leti so drugače učili.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 8:49:05   
Anonimen
Saj zdaj že malo naviram brez veze, ampak ali se po veliki potrebi tudi vedno stuširaš, Gina?:) Meni je bilo klistiranje namreč čisto isto.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 9:03:52   
Gina
:)-:)- Splišni, seveda ne, ampak če se dobro spomnim, sem se tresla, preden sem šla rodit - od živcev, pa tam mi je bilo vroče, potem so me klistirali in me je spet treslo in potem je letelo od mene, tako kot leti samo po klistirju, pa mi je bilo spet vroče.....v teh povezavah sem mislila tuš.

Imaš pa vsekakor prav, da je v osnovi popolnoma vseeno ali si stuširan, ko greš rodit, ali pa ne - tako ali tako te ne bi nič motilo, saj med porodom si par ur ves zalit od plodovnice, moker in smrdiš od napora, pa ti dol visi. Po porodu pa se itak hodiš kar naprej tuširat, tako da....ja, se strinjam s tabo.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Ce odtece plodovnica.
22.8.2005 9:06:19   
Seven*
Jaz si pa mislim.. Boge babice, ko morajo to vohat. :)-:)-:)- Vsekakor se bom malo umila. Ce ne drugega bom bolj sproscena. Ze itak vsaki dan razmisljam kolk dolge dlake ze imam na dolocenem mestu in se panicno brijem.. :)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?