|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CR zaradi neodpiranja
17.1.2008 8:59:41   
Anonimen
Spet delam eno raziskavo za bostonsko kliniko Heaven Is Closer user posted image

V glavnem me zanima, ali ste tiste, ki ste imele CR zato, ker se niste odpirale tudi po indukciji poroda (svečke za mehčanje materničnega vratu, umetni popadki ...), pred nosečnostjo imele boleče menstruacije.

Jaz sem imela zelo boleče.

Hvala lepa za odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CR zaradi neodpiranja
17.1.2008 9:23:50   
gamini
Ja user posted image ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.1.2008 12:59:03   
marelicaa
ja.

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.1.2008 13:07:26   
Anonimen
Ne, ampak me res zanima.

Ker se mi zdi, da je to povezano. Da če se že pri M težko odpiraš, kar ima za posledico bolečino, da je več moćnosti, da se tudi za porod ne boš.

Aja, hvala vama dvema za odgovore.user posted image

(odgovor članu marelicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.1.2008 18:39:40   
pikica86
jauser posted image

Preden si bil spočet sem te želela, še preden si bil rojen sem te ljubila in komaj si se rodil, bi zate umrla.To je čudež življenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.1.2008 18:48:01   
VITA74
Tudi jaz.... M me boli kot user posted image  in imela CR

srečna

(odgovor članu pikica86)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.1.2008 22:01:07   
Anonimen
No, evo, na to po mojem še nihče ni pomislil.

(odgovor članu VITA74)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
18.1.2008 22:47:48   
Anonimen
Ne. Komaj, da sem vedela, da se kaj dogaja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
18.1.2008 22:49:02   
Anonimen
Žabonka, pa si imela CR po tem, ko so ti vstavili svečke, pa se kljub temu nisi odpirala?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.1.2008 23:03:10   
Anonimen
Sama sem se odprla približno 3 cm. Z umetnimi popadki, ki so trajali 8 ur, sem se odprla 7 cm. Ker ni šlo nikamor in je bila žabica že predolgo v porodnem kanalu, so mi naredili CR.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
18.1.2008 23:06:55   
Anonimen
Aja? Sem mislila, da je 7 cm že za rodit. Ker jaz sem bila odprta 3 prste (zdaj ne vem, koliko je to cm .. a ni 3?), pa je ena babica kar namigovala, da kaj pa če bi probali kar rodit.

No, O.K., ti si izven mojih dognanj.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
18.1.2008 23:09:26   
Anonimen
Aučuser posted image A ni 10 cm za rodit? Vsaj tako so nam rekli v MŠ.
Aja, lahko, da sem izven tvojih dognjaj zaradi starosti...user posted image Pa ti to kvari sliko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
18.1.2008 23:09:48   
san
a ni 10cm, za rodit. ti spliš ta tvoja babca je bla pa facauser posted image , še pri 10 cm komi vn glavo spraviš.

drugače pa jaz sem imela izredno boleče M, se nisem odpirala, popadkov svojih tudi nisem imela. so mi dali 2 svečki in umetne, pa še neki, pol je pa šlo. sicer počasi, ampak odprla sem se in pol tud normalno rodila. no, tko da verjetno tud ne pašem semuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.1.2008 23:12:03   
kofetek2010
Pri tadrugem porodu se niti niso potrudili, da bi mi dali umetne in bi naravno rodila, ker sem jim povedala, da je bilo prvič grozno... nisem se odpirala, dobila 2 flaši umetnih, s popadki na 5 minut sem bila v porodni 13.ur... je bil njihov takratni komentar "da če bi vedli, da bo tak 4.kilski, da bi drugače postopali". Ne vem kaj in kako bi bilo, ker sem bila preveč fuč, da bi spraševala.

Pred prvim porodom sem imela ful boleče M, potem pa nič več. Razen prvih 6x po drugem porodu so bile boleče in močne, a ne toliko kot prej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.1.2008 23:14:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Žabonka

Aučuser posted image A ni 10 cm za rodit? Vsaj tako so nam rekli v MŠ.
Aja, lahko, da sem izven tvojih dognjaj zaradi starosti...user posted image Pa ti to kvari sliko.

Ne, zaradi kakšne starosti? Edino, če si že  recimo čez 30, potem mogoči padeš notri, v potrditev mojih dognanj. Da smo starejše (jaz sem rodila pri 35) že malo manj elastične, o groza, kako se to grdo sliši. No, ampak to gotovo ni to.
Sem mislila da ne pašeš v moja dognanja, da se zelo bolečo m pred zanositvijo lahko poveže s težavami pri odpiranju.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
18.1.2008 23:16:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: san
a ni 10cm, za rodit. ti spliš ta tvoja babca je bla pa facauser posted image , še pri 10 cm komi vn glavo spraviš.

Ja, saj je niti nisem vzela resno. Sem se itak še komaj zavedala stvari okoli sebe, kje da bi se šla še kakšnega naravnega rojevanja takrta. Narkoze mi sploh ne bi bilo treba dati, tako sem bila že izmučena.

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
18.1.2008 23:17:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Pri tadrugem porodu se niti niso potrudili, da bi mi dali umetne in bi naravno rodila, ker sem jim povedala, da je bilo prvič grozno... nisem se odpirala, dobila 2 flaši umetnih, s popadki na 5 minut sem bila v porodni 13.ur... je bil njihov takratni komentar "da če bi vedli, da bo tak 4.kilski, da bi drugače postopali". Ne vem kaj in kako bi bilo, ker sem bila preveč fuč, da bi spraševala.

Pred prvim porodom sem imela ful boleče M, potem pa nič več. Razen prvih 6x po drugem porodu so bile boleče in močne, a ne toliko kot prej.

Ja no, Jana, ti potem padeš v dognanja.

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
18.1.2008 23:19:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
Ne, zaradi kakšne starosti? Edino, če si že  recimo čez 30, potem mogoči padeš notri, v potrditev mojih dognanj. Da smo starejše (jaz sem rodila pri 35) že malo manj elastične, o groza, kako se to grdo sliši. No, ampak to gotovo ni to.
Sem mislila da ne pašeš v moja dognanja, da se zelo bolečo m pred zanositvijo lahko poveže s težavami pri odpiranju.

Khm, prvi porod - 38 letuser posted image . Pa drugače sem kar dobro elastična - že res, da nisem kakšna huda gumilezenga, ampak čisto trda pa tudi nisemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
18.1.2008 23:20:51   
kofetek2010
Ja. In takrat še nisem bila 35 ali več. user posted image

7 ali 10 prstov? Mogoče je odvisno kolk debele prste ima. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.1.2008 23:21:28   
mamči
Meni se tvoja teorija zdi zelo logična. Sama sicer nisem imala cr, se pa obakrat nisem odpirala, kot bi bilo treba. Prvič so mi na silo širili maternični vrat user posted image .
Sem pa imela pred porodoma za znoret močne krče ob M in jih imam še danes. Ravno ta teden sem trpela muke.
Mi je en zdravnik rekel, da imamo nekatere ženske premalo nekega hormona, se zato slabše odpiramo in imamo dolge porode. Se pa res ne spomnim katerega hormona, ker mi je razlagal med popadki in mi več kot pol teksta manjka v spominu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.1.2008 23:22:55   
nejcko
Nikoli nisem imela bolečih menstruacij.
Kljub 12-dnevni prenošenosti sem bila odprta le pol prsta.
Dali so me le na umetne popadke (svojih sploh nisem imela).
Po eni uri (ali malo več) sem se odprla še pol prsta.
CR zaradi fetalnega distresa. Sklepam pa, da se verjetno ne bi odpirala.

Kljub 5-dnevni prenošenosti in svojim popadkom (na 4-5 min cca 4 ure) sem bila tako zaprta, da zdravnica najprej sploh ni vedela, ali tipa otrokovo glavico ali kaj drugegauser posted image
CR brez debate.

aja, stara sem bila pa 30 (skoraj 31) in 33, 5 let

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.1.2008 23:24:30   
Anonimen
Ja, mamči, meni je tudi to ločigčno. In ta hormon tudi potem pripomore pri (ne)odpiranju ob menstruaciji.

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
18.1.2008 23:25:27   
Anonimen
Aha, Nejcko, ti potem ne potrjuješ tega pravila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
18.1.2008 23:33:59   
mamči

Ja, mamči, meni je tudi to ločigčno. In ta hormon tudi potem pripomore pri (ne)odpiranju ob menstruaciji.

Ja nekako tako sem jaz razumela zdravnika takrat. Se pa do te tvoje teme dane še nisem poglobila v to stvar. Meni je prvič malo olajšala injekcija apaurina, da malo sprosti telo, porodno pot.
Drugič pa mi nismo rodili pri 10 cm, ampak so začeli zaključevat porod pri 7 cm, ker ni bilo več časa, je že vse predolgo trajalo.

Jaz še vedno čakam, da pridelam manjko tega hormona, da ne bom imela več tako bolečih M user posted image . V tretje pa se tud več ne bi šla maratonskega poroda, bi hotla epiduralno al pa ultivo. Sem prestara za te hece user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
18.1.2008 23:35:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamči

Ja nekako tako sem jaz razumela zdravnika takrat.

Aja? A potem to že vedo?user posted image

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?