Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
CR v spinalni anesteziji 15.5.2011 7:52:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Jutri grem na CR in me seveda pošteno panika daje (kljub temu, da sem že imela enkrat CR, ampak v totalni). Mi lahko prosim opišete točno kako to gre, kakšne so priprave, ti dajo kakšno pomirjevalo preden se začne, kdaj dobiš otroka, koliko časa si v intenzivni, koliko v bolnišnici, koliko časa okrevaš, kdaj lahko vstaneš, kako je z omrtvenostjo nog, ste imele kakšne posledice (migrene, slabosti,....)
|
|
|
|
RE: CR v spinalni anesteziji 15.5.2011 8:06:47
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Jutri grem na CR in me seveda pošteno panika daje (kljub temu, da sem že imela enkrat CR, ampak v totalni). Mi lahko prosim opišete točno kako to gre, kakšne so priprave, ti dajo kakšno pomirjevalo preden se začne, kdaj dobiš otroka, koliko časa si v intenzivni, koliko v bolnišnici, koliko časa okrevaš, kdaj lahko vstaneš, kako je z omrtvenostjo nog, ste imele kakšne posledice (migrene, slabosti,....) pomirjevala ne dobiš, že zaradi otročka ne.Jaz sem bila na intenzivni 24h, omrtvičenost nog sem čutila od 8h zjutraj do prb. 20h zvečer. Menda bi jih mogla čutit že prej , so se sestre malo čudile. In takrat sem tudi vstala in naredila par korakov. Posledic nisem čutila čisto nobenih, bilo je enkratno doživetje v primerjavi s prvič, ko sem imela CR v totalni anesteziji. Otročka so mi dali v operacijski takoj k glavi, da sem ga poljubčkala, šele nato so ga stehtali in umili. Ko sem prišla na intenz. oddelek so mi sinčka zraven pripeljali v roku 15 min. Fajn je bilo in še enkrat bi se tako odločila. Srečno!
|
|
|
|
RE: CR v spinalni anesteziji 15.5.2011 9:17:04
|
|
|
|
josephine27
|
katera mogoče ve ali se lahko za spinalno lahko odličiš tud če ne gre za napovedan CR ampak se zanj odločijo med porodom?
|
RE: CR v spinalni anesteziji 15.5.2011 9:31:03
|
|
|
|
Udb
|
Po moje se v primeru urgentnega CR nimaš kaj odločati - takrat ti avtomatsko dajo splošno anestezijo.
|
|
|
|
RE: CR v spinalni anesteziji 15.5.2011 13:30:26
|
|
|
|
ANITA D.
|
V Postojni je tako,najprej te zrihtajo za CR-britje,klistir,tuširanje,papirji.Otroka ti pokažejo na hitro,pa pol še na hodniku,če je partner zraven za ene 5 minut.Na intezivni si 24 ur-noge čutiš nekaj ur po CR,vstaneš drug dan,te sestra pelje do umivalnika in nazaj,čez nekaj ur greš pa v sobo,v porodnišnici si 6 dni.
|
|
RE: CR v spinalni anesteziji 15.5.2011 13:33:32
|
|
|
|
ANITA D.
|
Ta prvič sem imela urgentni CR,pa sem imela spinalno anestezijo pred 5 leti.
|
|
RE: CR v spinalni anesteziji 15.5.2011 14:47:45
|
|
|
|
strk
|
Jaz sem šla v porodnišnico en dan pred predvidenim CR, da sem se domenila z anestezistom, pa preiskave krvi, ... Zjutraj ob 5:30 sem vstala, so me pripravili, obrili, klistirali, sem se stuširala in potem sem do 13h čakala ginekologinjo. Odpeljali so me v operacijsko, sina sem videla na kratko, pa še malo na hodniku, ko so me peljali v intenzivno. Tam sem bila 24 ur. Zvečer sem že mogla vstati za WC. In končno sem zvečer dobila tudi malo juhice, ker od prejšnjega večera nisem zaužila ničesar. Ko pa sem prišla na oddelek, je šlo vse kot pri običajnem porodu. Kar me je motilo - glava me je grozno bolela, razen če sem bila v horizontali. Tudi inekcija proti bolečinam ni pomagala. Pa je v parih dneh bolečina izginila. Domov sem šla 5.dan. Če bi še enkrat rodila s CR, bi definitivno izbrala spinalni blok.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?