|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bučke - kako jih shranjujete
7.8.2005 11:44:16   
tjaga
No še eno gospodinjsko vprašanje:

Čas bučk je, tako da mi prosim povejte, kaj naj z njimi. Dobivam jih od tašče, pa od prijateljice in ker jih res ne moremo jesti 5x na dan take in drugačne, mi prosim povejte, kako naj jih shranim za mrzle zimske dni. V skrinjo, vložene, pečene?
Hvala,
Tjaga
:kava::kuza::kava::kuza:

in vabljeni na bučke ;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
7.8.2005 11:57:08   
Pupica
Jaz sem jih naribala in dala v skrinjo. Jih bom naredila kot bučkin zos, potem ko jih bom ponovno vzela ven in odtajala.
Lahko pa narediš zos in ga shraniš v skrinji, vendar jaz tega še nisem prakticirala, ker vedno dam v zos tudi smeetano, pa mi ni glih filig jo zmznit:zmeden:

LP9nebesa

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.8.2005 12:01:19   
benika
Pupica, ti kr nared zos za v skrinjo, kislo smetano pa daš noter potem, ko zos odtajaš in pregreješ. Naša mami buče tud prereže na pol, izdolbe in da v skrinjo. Potem pa jih po potrebi odmrzne, nafila in speče v pečici....njami. Bučkino meso pa porabiš za zos.

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.8.2005 12:12:37   
Maček Muri
Lahko jih naribaš tako, kot pravi pupica.
Jaz jih pa narežem na tanke rezine, popečem na rebrasti ponvi, ohladim in zamrznem. So fine za solato.

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.8.2005 12:26:24   
tjaga
Hvala drage dame :rozica::rozica::rozica::bravo::bravo::bravo: Vsaka varianta dobrodošla. Kaj pa vlaganje v kozarce?

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.8.2005 12:42:59   
smrka
Jest ocistim bucke jih izdolbim (ce jih filam) ali izrezem na kolescke (za pohanje) in dam zmrznit. Nic jih ne prekuham, sirove dam v skrino.

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.8.2005 12:49:59   
Petra P.
Jaz jih narežem in zdušim z začimbami in vsem (razen smetane) in pol v lončkih in vrečkah dam v skrinjo. Tako da so pol samo za pogret.

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.8.2005 12:53:41   
india
1. naribane v skrinjo
2. narezane na kolobarje, pripravljene za popečt ali kot podlaga za mleto meso in pečeno v pečici
3. narezane in popečene v skrinjo ( potem pa na odtajane dam samo malo olivnega olja, česen, malo soli in popra pa v hladilnik in nato njami)
4. popečene in vložene kot melancane, s kisom, oljem, česnom in poprom
:miska:

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.8.2005 13:04:28   
tjaga
No in obeta se nam bučno popoldne. Moji že vsi križem gledajo. :)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.8.2005 13:05:12   
india
PRIDEM!!!!:)-:)-:)-:)-
Mi smo jih glih včeraj spakirali v skrinjo, pa jih je še vedno poln balkon!:)-:)-:)-

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.8.2005 13:07:48   
Anonimen
Super tjaga, da si tole temo odprla. Jaz se tudi že cel teden sprašujem, kaj naj s celimi kupi bučk naredim, ki jih dobivam z vseh koncev in krajev. Zdaj pa vem. :)
A mogoče še katera ve, kaj lahko naredim s paradajzom, ker ga imamo tudi toliko, da ga bo pol preč prišlo, ker ga ne zmoremo sproti pojesti.
Ma, nisem ravno najbolj gospodinjski in kuharski tip. Se še učim.:ups:

(odgovor članu tjaga)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
7.8.2005 13:13:44   
Tejči
Vse imate toliko bučk, jaz bi jih pa jedla, pa nimam nobene:( Kera me prva povabi na bučke?:)

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.8.2005 13:21:16   
tjaga
No za paradajz ti pa jaz rečem, da naredi sataraš. Kar pomeni, da moraš imeti še papriko (jaz dam rumeno), malancane, čebulo. Vse sestavine narečeš na kocke in dušiš toliko časa, da tekočina izpari. Malo soliš, dodaš še baziliko (hvala Miška01), in raznorazne začimbe in vola, odlična priloga ali samostojna jed je nared. Ravno cmarim na štedilniku. Danes sem pa res univerzalna. Zanimiva terapija za odpravljanje slabe volje.

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.8.2005 13:22:47   
Anonimen
:bravo::bravo::bravo: Odlična ideja, tjaga! Jutri dopoldne sem sama doma, ko bo :love: v službi in si bom šla še po dodatne sestavine in scmarila vse skupaj. Saj to lahko daš tudi zamrznit, ali ne?

(odgovor članu tjaga)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
7.8.2005 13:34:20   
tjaga
Ja, lahko zamrzneš. In meni je to takoooooooooooooooo dobro. Sploh z jajcem.

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.8.2005 13:36:44   
Anonimen
Jaaa, saj je res dobro in sem včasih že delala to, ampak samo s paradajzom in papriko, brez druge zelenjave, pa obvezno jajček čez, samo sem zdaj čisto pozabila na to jed! Je že dolgo nisem naredila. Hvala, da si me spomnila! :bravo:

(odgovor članu tjaga)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
7.8.2005 13:46:09   
india
Paradajz: če imaš pelate, potem ga lahko tudi vložiš, v kozarce za razne omake,ipd...

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.8.2005 14:10:24   
Anonimen
Nimam pelatov... Saj ne vem, katera sorta je, sem bolj lebava za te stvari, ampak je tist, ki velik zraste, pa tak kilav je na pogled, ampak ful dober. No, sem zabluzila zdaj. :ups: Sicer pa nimam pojma o vlaganju, ker še nikoli nisem nič vložila :ups:, pa še dobro potem, da nimam pelatov.:)-

(odgovor članu tjaga)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
7.8.2005 14:15:11   
tjaga
To je volovsko srce. Samo meso, skoraj brez peškic. Po moje.
Labava :)-:)-:)-:)- , te besede pa že miljvžnt let nisem slišala.

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.8.2005 14:43:02   
Anonimen
Ja, mislim, da je res to to.:)- Volovsko srce.:bravo:

(odgovor članu tjaga)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
7.8.2005 15:14:55   
Anonimen
Še ena super ideja, kaj z bučami. Prejšnji teden mi jo je povedala sodelavka in še nisem slišala za to. Torej: bučke olupi, zreže na kose in jih obari (ali kako se že reče temu, da jih malo pokuhaš v vreli vodi). Potem jih da v multipraktik in nato v vrečke in zmrznit. Uprablja jih pa potem namesto moke, za kakšne omake ali juhe. Za vse, kar je treba zgostiti. Pravi, da doma sploh več ne uporabljajo moke za take stvari in da dajo tako narejene buče jedem res dober okus. Meni se je to zdelo zelo zanimivo, prav posebej zaradi tega, ker se v sezoni buč res ne ve, kam z njimi.

(odgovor članu tjaga)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
7.8.2005 15:38:45   
Baldi
Zanimivo, a to vse počnete z bučkami:zmeden2:

Splišni, a ti o bučah, al o bučkah...resno:), ker je zelo interesantano nadomestilo za moko.
Drugače pa...obarimo ponavadi mesne izdelke... zelenjavo pa blanširamo, al kako že:)

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.8.2005 15:46:30   
tjaga
Samo v vednost. Naš domek se je spremenil v bučkoland. Še na balkonu jih cmarim na žaru (električnem). Mi je vreme v toliko naklonjeno, da ne dežuje. Hehe. Bučkofešta. Diši in diši in diši.

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.8.2005 16:01:14   
Gina
Paradižnik, vlaganje:

-paradižnik daš za par sekund cca 10, v krop, ga vzameš ven in olupiš, saj gre koža kar sama stran
-narežeš ga, lahko odstraniš samo del pri peclju, lahko pa tudi peške, če te motijo in daš vse skupaj v veliko posodo
- zmiksaš paradižnik s paličnim mešalnikom
- tak zmiksan paradižnik fejst prevreš
- medtem opereš v pralnem stroju kozarce s pokrovi vred in jih takoj ko opere, še vrele vzameš ven
- vanje (nujno morajo biti vroči) daš prevret zmiksan paradižnik in takoj zapreš
- vsak kozarec zaviješ v časopisni papir in zlagaš v (hladno) pečico enega zraven drugega, pečico zapreš in pustiš čez noč, da se samo počasi ohladi
- tako, pa imaš paradižnikov džus za čez zimo

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.8.2005 16:04:00   
Gina
Še to, če ti je bolj všeč kakšen drugačen zos, člahko paradižniku primešaš čebulo, papriko, kar hočeš, zelišča...pa dokončaš po istem postopku. Je ravno tako super in obdrži čez celo zimo.

Meni so surove zmrznjene bučke zanič, razen naribane za v polpete. So čisto vodene in brez okusa.
Če pa narediš že kar pripravljeno omako, samo za pogret, so pa super. Edino zdržijo pa take le pol leta, ne celo leto.

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.