|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bruhanje samo zvečer
27.9.2007 20:45:20   
Nia30
Pozdravljene!

Naš fant (novembra bo star 3 leta) že par dni bruha, ko spije večerno flaško kakava. Kakao skoraj ne more bit kriv ker ga spije tudi zjutraj, ko vstane. Drugače je dobre volje, živahen, vesel. Imamo pa ful težave s hrano. Ne moti me, da skoraj nič ne je (en grižljaj kruha za zajtrk, dve čajni žlički kosila, malo sadja in konc), moti me to, da poleg tega, da ne je nič normalnega, fula same milchschnite, pa kinder maxi, pa monte, pa puding, pa druge čokolade. Pa tega ne dobi pri meni. Pri nas dobi to samo, če je pridno jedel. No starim staršem se pa smili, ko se začne dret al pa mislijo, da če že nič ne je, naj pol poje vsaj čokoladouser posted image Sem skoraj prepričana, da je problem v tem sladkem sranju zato sem danes (že ne vem kolkič) popi... in vsem povedala, da do ponedeljka ni ne kakava, ne monte, ne milchschnite, skratka nič sladkega, da vidimo kaj je. Če bo še bruhal, grem v ponedeljek k zdravniku.
Zdaj me pa zanima, če je imela katera podobne težave? A bi blo možno, da je alergija na mleko čeprav do zdaj nisva imela težav? Kaj naj naredim, da bo začel normalno jest (tud v vrtcu nič ne je).

Hvala za odgovore in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bruhanje samo zvečer
27.9.2007 21:01:35   
mojsoncek
Sinu moje sestricne so sele po tretjem letu odkrili alergijo na KM. Po dopolnjenem tretjem letu  se je zacelo z bruhajem 1x na teden, potem 2x, ... in potem vsak dan. Do takrat pa ne duha ne sluha o kaksni alergiji.

Pelji ga na teste, da boste mirno spali.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2007 21:04:43   
lelaval
Ne bi rekla, da je alergija na mleko. Prej bi dejala, da zaužije preveč čokolad oz. teh sladkih stvari, pa jih zato zbruha. Fajn bi bilo babicam zabičat, naj mu ne dajejo priboljškov (pa magari se s tem zameriš - konec koncev gre le za tvojega otroka). In nenazadnje pri 3 letih tudi ne bo umrl od lakote, pač pa bo primoran pojest kaj drugega. Pa mogoče res le en monte ali ena čokoladica na dan, potem pa boš videla, kako bo prenesel.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2007 21:12:22   
Jančika_
Možno je, da se čez dan tako napoka cukra, da je tisti kakav zvečer kaplja čez rob in se telo upreuser posted image . Po moje bo res najboljše, da ukinete vse tiste čokolade itd.

Glede hrane pa ne vem, pri našem je bilo bistveno boljše, ko je šel v vrtec. Nekaj časa je tam jedel, doma pa še vedno nič, zadnje čase pa tudi doma normalno je. Nismo nič posebnega naredili, pustili smo ga pri miru, ker itak ni noben ukrep pomagal. Zgleda, da je pomagal časuser posted image .

PS: Nia30, imaš ZSuser posted image !

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2007 21:37:28   
CAPA
No, pa bom še jaz svoj piskrček pristavla...user posted image

Naša user posted image  (ki je danes dopolnila eno leto) je en teden nazaj bila "skoraj" na istem. Sicer je jedla čez dan vse,... v vrtcu, doma kosilo, zvečer čokolino, nato pa še flaško KM za v pojstlco (pač obijačen ritual, ki ga je vajena).
Prejšnji teden, pa je, kadarkoli sem ji dala flašo popila in skoraj takoj bruhala - in to tudi samo zvečer... poje pa mleko dvakrat na dan! Zjutraj pa je bila še pokakana. Razpoloženje običajno - živahno.
In to cel teden... čez dan razpoložena brez težav, zvečer pa po flaši bruhat, zjutraj zbujena v drekcu... nisem vedla kaj naj...
Nakar sem začela KM redčiti z vodo (čokolinota ne)... se je uredilo, s tem, da mislim, da ni bil vzrok v mleku - ne vem.

Je bila pa prehlajena - pravijo, da mleko povzroča izkašljevanje in lahko posledično tudi bruhanje... pa stuhtaj če veš, kaj je bilo...

Joj sem se razpisala - upam, da je vsaj razumljivo...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.9.2007 5:57:50   
dory
Moj ima od nekdaj tezave z bruhanjem....vecerjo mu moram dat obveznost dve uri pred spanjem....sploh ce gre za kaj mlecnega...da bi potem pojedel se kaj sladkega, pa dobim vse ze od kosila nazaj...tko da res ful pazim in res dve uri preden gre v posteljo ne dobi nic vec...na tvojem mestu bi ukinila te flase kakava oz.mu jo daj temu primerno prej...ocitno mu ne pase...

(odgovor članu CAPA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2007 9:22:32   
Janya
Jaz bi na tvojem mestu ukinila sladkarije, še prej pa uredi stvari s babicami in dedki da ne podo po drugi strani delal ravno nasprotno. Pa nej se zjoka in zdere. Namesto tega mu raje daj sanje suho ali sveže. Ja, saj vem zelo lahko je kucat po črkah user posted image , pa pameten bit, ampak, če stvari ne boste kupovali jih ne boste dajali. Če ni, še vojska ne more vzet, so včasih dejali.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.9.2007 10:29:18   
Pajaca
Po moje pa je čist možno kriv kakav. Naša je tud imela obdobje ko je bruhala po večernem mleku. Pač bil ji je pretežek in je vse zbruhali. Tako smo ukinli večerno flaško in bruhanje se je končalo. Sedaj dobi mleko ali kakav vsaj eno uro pred spanjem, pa še to je dolgo trajalo preden je sploh dobila mleko zvečer. Je tudi sama videla da po mleku bruha.

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.9.2007 10:42:08   
Zvezdica
Nia,

naš je imel iste fore, do tretjega leta skoraj NIČ jedel, potem ko zmešan jedel cukr (prej kinder... niti ni pogledal, kaj šele kaj tazga jedel) pa je bilo isto kot pri vas. Bruhanje 5 dni zapored, res pa je bil tudi prehlajen takrat.
Ukinila sem vse sladkarije (za nekaj dni) in ga nisem "slilia in prosila" da gre jest ampak ko je bilo kosilo sem mu povedala, da je na mizi. Dva dni je trmaril, jokal in cvilil. Meni se je srce paralo ampak sem ga pustila. Od takrat JE skoraj vse, razen sadja in zelenjave, samo jabolka ali kaj podobnega. Drugače kosilo je, zelenjavo mu podtaknemo in sladkarije so le še posladek ko mu paše.  Mu pa nič ne omejujem in mislim, da je finta v tem. Če ima vsega zadosti, potem tega noče.

LP

i belive i can fly....

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.10.2007 17:51:13   
pikitajč
ojla moje mnenje je da poje veliko preveč sldkarij in podobnega. Mi smo tud imel težave s tem pa smo jih tako obvladal ta kar lep čas niso dobile sladkarij . ko so začele jest drugo hrano tako kot je treba pa so dobile kaj sladkega. Pa še nekaj se ti ne zdi da je skrajni čas da vržete flaško v smeti.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.10.2007 23:12:27   
frutka_
Naš mali je bruhal po mleku takrat kadar je bil prehlajen oz. še vedno bruha, če je samo malo smrkav. Pediatrinja je rekla, da je zanj bolje, da gre sluz ven, mene pa je valda težje pucat vso kozlanje.
Morda je nahoden in dodatno mu laktoza v mleku nadraži sluz, da končno izbruha vse.
Da bi se tako napokal od enega kakava težko verjamem. Koliko pa mu daš tega napitka? Več kot 3deci ziher ne.

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj jesti ob prehladu?
Prehlad, viroza dihal in gripa so bolj ali manj močni procesi čiščenja organizma, ki jih je dobro podpirati, ne pa zatre...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......