|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bruhanje in bolniška
6.11.2007 19:45:42   
NancyF
Drage user posted image !
Prosim svetujte mi, v soboto in nedeljo sem izredno veliko bruhala, komaj sem še prišla do WC-ja.
Sem v 8. tednu nosečnosti. Pregleda še nisem imela, imam ga šele čez dva tedna. V nedeljo sem bruhala sigurno vsaj 18x. Vse kar sem popila in pojedla sem dala ven. Jedla sem po malo, ampak nič ni ostalo notri.  V ponedeljek nisem šla delat in sem ostala doma. Svoje ginekologinje ne dobim na telefon, ker dela samo ob torkih popoldan dr. Lomšek iz Domžal (nova ginekologinja), nihče se ne javlja na telefon, do nje pa danes nisem šla, ker se slabo počutim, saj kaj pa mi bo? Morda dobim kakšne  tablete proti slabosti, s čim bi mi lahko še pomagala? Niti ne vem zaradi bolniške, kako s tem? Klicala sem svojega osebnega zdravnika in je rekel, da lahko ostanem kakšen dan doma, naj pa se vseeno pogovorim s svojo ginekologinjo, ampak kako, če je ne dobim na telefon?! Morda katera ve, ali se lahko v Domžalah kljub temu, da svoje ginekologinje ne dobim na telefon, kličem katero drugo za pomoč, morda dr. Strah, ali katero drugo? Da bi mi vsaj povedala zaradi bolniške. Imam tudi takšno delo v službi, da sodelujem na sodnih obravnavah in si ne bi rada delala sramote in bruhala zraven strank. Prosim svetujte!

< Sporočilo je popravil NancyF -- 6.11.2007 19:58:52 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bruhanje in bolniška
6.11.2007 20:11:38   
Naja30
Dokler ne dobiš svoje G, ti že lahko osebni zdravnik da bolniško. Ali pa tudi G za par dni nazaj. Saj taka res ne moreš delat in za bolniško ne bo problem.

(odgovor članu NancyF)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.11.2007 20:13:09   
NancyF
hvala! Upam da res, ker sem že čist brez moči.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.11.2007 21:11:56   
MAJA127
Tudi sama sem bila v podobnem položaju. Nekje v 10t se je vse skupaj začelo in verjemi da te čisto razumem, kako se počutiš. Postelja-WC in obratno user posted image . Ampak saj bo minilo. Drugače pa tudi sama hodim v službo, v kateri sem neprestano v stiku s strankami in seveda dela nisem mogla opravljati. Zato sem takrat ostala doma, kljub temu, da svoje G nisem mogla dobiti. Ampak mi je čez teden dni napisala bolniško za nazaj. Tako da se nikar ne obremenju s tem....ti kr lepo počivaj in pazi na svojegauser posted image .
Pa držim pesti da bo ta slabost hitro minila.

(odgovor članu NancyF)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.11.2007 11:48:19   
Naty*
NancyF tud pri nas sta zaposlene dve, ki sta zapisnikarici in smo zaradi nosečnosti in slabosti naredili mal sprememb, tko da so ju nadomestile druge, onidve sta pa tist čas opravljali dela v strojepisnici. Ampak to je blo neki časa, pol sta šle pa obe kmalu na bolniško. Če ne gre pač ne gre ane... Vem, da je nerodno zaradi sodnika in strank, predvsem pa zaradi tebe, skoz na WC hodit. Ti si kar uredi, tko da bo prav user posted image .

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu MAJA127)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.11.2007 12:06:36   
polly80
lp

tudi sama sem v 10.tednu nosečnosti in imam enake težave..v 8.tednu sem začela bruhati,razumem kako hudo je to..grozno,amapk potrpiš samo da bi bilo vse ok.potem sem dobila še grozno drisko..res neprijetno..prejšnji teden sem še zakrvavela,ampak je zaenkrat vse vredu..sem v bolniški,ker takšna res ne morem v službo..najprej mije osena zdravnica predpisala bolniško za 2 tedna,sedaj sem šla k ginekologu zaradiomenjenih težav in mi je bolniško podaljšal..moram počivati..
nancy,drži se..vedi da sem tudi jaz večinoma na wc-ju..upamda bo kmalu minilo..

lp

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.11.2007 12:14:04   
polly80
še to..če tako fejst bruhaš, moraš pazit da ne dehidriraš!!!!meni je dala zdravnica rehidracijsko sol, da jo pijem, da dobim nazaj izgubljene elektrolite..toliko...lp

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.11.2007 18:07:11   
Bingica
Jaz pa sem v 9 tednu in sem bruhala le 1x v zacetku 7 tedna. Le, skoz mi je slabo in se mi spahuje. Ponavadi nisem nikoli bila bleda, zdaj sem cel dan. Vglavnem se slabo pocutim v zelodcu in v glavi ( slabost pac ), ampak brez bruhanja.
Ima katera tako izkusnjo?

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.11.2007 18:58:29   
Naty*
Bingica pri meni je blo tko od sedmega do desetega tedna. Pol sm pa še bruhala vmes kake štirinajst dni, zdej sm v 13. tednu pa mi je še zmer slabo kot prej. Pa težko rečem, kaj je hujš, ta slabost je po svoje grozljivka, ker ne moreš nič delat, bruhanje pa tud, ker nimaš vedno wc-ja v bližini.
Enim na njihovo srečo ni nič, druge bomo mogle pa marsikaj potrpet preden bomo dobile svoje štručke user posted image .

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Bingica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.11.2007 19:17:17   
polly80
lp
me samo zanima,če katera verjame v to,da če zelo bruhaš,da bo punčka..meni zdaj vsi to pravijo..no,bomo videli čez par mesecev user posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.11.2007 20:15:24   
Stigmata
Jaz sem v 20 tednu pa mi je spet nenormalno slabo, vsak dan pridem prej iz šihta... včasih sem tam sam dve ure.
Sem bila prepričana, da je že mimo. Drugi, tretji mesec sem bruhala ko zmešana, potem se je za kake 14 dni umirilo, zdaj pa spet....

Altere sempri ignostico, tibi ipsi nomquam. -- "Drugemu vedno oproščaj, sebi nikoli."

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.11.2007 20:42:15   
Bingica
Hehe...a da ce bruhas, da je puncka? To pa pojma nimam. Moja ena kolegica je bruhala celih 9 mesecev in je res bila puncka.user posted image

(odgovor članu Stigmata)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.11.2007 20:45:09   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: polly80

lp
me samo zanima,če katera verjame v to,da če zelo bruhaš,da bo punčka..meni zdaj vsi to pravijo..no,bomo videli čez par mesecev user posted image

pri punčki mi ni bilo niti mal slabo, pri fantku pa user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?