|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brez pleničke
23.5.2011 13:13:40   
Julija08
Mi smo sedaj že cca. 1 teden brez pleničke (sin je star 2 leti in 8m). In lulanje mu gre, kakanje pa ne! Problem je v tem, da sam ne pove kdaj ga lulat ampak ga jaz nosim vsako uro ali uro in pol. Ker smo bili sedaj doma, ker je imel norice in je tudi sam hotel imeti gatke (prej je bil totalno proti) sem rekla, da bi lahko poskusili.

Čez par dni bo šel v vrtec in sedaj ne vem ali naj ga pošljem kar v gatkah ali kako???

V bistvu mu je prve dva dni parkrat ušlo, sedaj pa ni problema. Ne vem pa zakaj noče sam povedati...user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
23.5.2011 13:41:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Julija08)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Brez pleničke
23.5.2011 13:52:47   
Julija08
Kaj pa naj naredim s kakanjem, ker običajno je kakal vsak dan, včasih tudi dvakrat, sedaj pa odkar se odvajava gre vsake dva dni, pa še to v gatke...nič ne pove...

Mogoče še nima občutka in je že prepozno, ne vem, tudi ko greva lulat ga vedno vprašam, če bo tudi kakal, pa pravi da ne...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.5.2011 13:55:51   
kristinaj
dokler sam ne vpraša oz. pove, da gre lulat, kakat nima smisla da je brez pleničke, ker ga bodo v vrtecu stalno morale preoblači..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.5.2011 14:02:53   
Doll
kako mu lulanje gre,če pa niti ne pove ,ampak si vi dajete posla s tem da ga vsako uro vozite na wc.  otrok NOČE povedati ali pač NE zna da mora lulat. to sta   2 različni besedi in pojma. Moje mnenje : dokler ne pove je čisti nesmisel tole tako imenovano odvajanje od pleničk ( kar v bistvu sploh ni).,

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.5.2011 15:34:30   
Julija08
ja nekje je pač treba začeti in ker je dobil lepe nove gatke so mu bile všeč in ni več hotel pleničke, se dere kot jesihar. Ponoči mu pa dam čez pleničko boksarce, da ima kao gatke...

A zdaj ga naj dam nazaj v plenice, ker ga moram spraševati???

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
23.5.2011 16:44:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Julija08)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.5.2011 12:32:29   
barni
Jaz tudi mislim, da dokler ne pove sam, da ga lulat in ga dajete starši lulat, to nima smisla. Otrok mora sam dojeti "aha lulat me, moram it na stranišče/kahlico".

Mi smo imeli podobno štorijo. Kar lepega dne se je odločila (pri cca. 2,5 letih), da noče več pleničke in pika. Najprej čez dan. In seveda ni bila pripravljena in ni povedala da jo lulat in se je polulala v hlače. Ker je nisem hotla silit s pleničko, sem jo pač skos preoblačila. Trajalo je kakih 10 dni in potem je bila več ali manj suha, je povedala, včasih ji je še ušlo.

In potem čez leto dni se spomne, da noče več nočne pleničke. Obup. Itak da ni bila pripravljena/zrela, ker je bila prej vsako jutro plenica polna in tudi ko smo jo imeli brez plenice ponoči je bila kak mesec dni skoraj vsako noč polulana. Plenice pa ni in ni hotela dat gor. Ene 2x sem jo ponoči dala lulat, samo to ni fora. To je brez veze, ker sploh ne vem da jo lulat in da lula, ker sem jo skoraj v spanju dala na WC. Zato sem jo pač pustila in je polulala postlo. Potem pa kar eno noč sredi noči pokliče, da jo lulat in je šla lulat in potem je bila zjutraj suha. Zdaj se tu in tam še kdaj polula v posteljo če trdno spi, drugače je pa kar suha.

Tako da se mi zdi tole nošenje otroka na WC, če sam še ne pove, čisto mimo. Če ste se že odločili da bo brez plenice, bo pač polulan in vi ga boste morale večkrat preoblečt. Našo so tudi v vrtcu, smo se tako dogovorili.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.5.2011 16:13:08   
Julija08
Evo sin je že drugi dan v vrtcu brez pleničke, nesreče ni imel nobene, pa tudi vzgojiteljica je rekla, da je normalno, da na začetku ne pove...ampak lahko pa drži dokler ga ona ne da...tudi pri drugih tako funkcionira.
Je pa pri nekaterih tudi tako, da doma povejo v vrtcu pa ne. Bomo videli, itak pa zdaj tudi pod razno noče pleničke več gor...samo za ponoči...pa še to moram dati gatke čezuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.5.2011 21:27:39   
Peli
Jest sm tako začela kot pišeš in septembra ko je šel v vrtec je bil problem le še v kakanju, sm pa jest imela nekako naštudiranega ker je vsak dan ob približno istem času kakal in ko sm vidla da se pripravlja sm ga hitro nesla na WC, sm vzgojiteljicam tudi povedala, vedno je imel dovolj rezervnih cunj s sabo pa mogoče se je 2x pokakal v gatke, potem je zakapiral kdaj mora kakat.
mIamo pa še vedno problem s kakanjem v vrtcu, vedno zadržuje ker pravi da imajo v vrtcu WC le za lulanje user posted image

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.5.2011 8:34:57   
Nončika
julija, super. samo tako naprej. pleničke mu ne davat nazaj, ker ga boš samo zmedla. hčerka je bila stara 20m in sem ji med dopustom vzela pleničko vstran za foro. od začetka se je polulala, prišla do mene, da ma hlačke mokre. preoblačili smo jo, nato pa čez ene 2dni skapirala in smo bili v roku 2t suhi tako podnevi kot ponoči. kakanje, to je pa bila druga pesem. kakala je ene 2m še v hlačke, nato pa je sama pričela z tem, da jo je kakat. to smo tudi rešili. nič je nisem silila, pleničke ji nisem nazaj davala.

samo kot opažam so deklice hitrejše pri odvajanju. sin ma zdaj 19m, pa ne vidim možnosti, da bi mu lahko vzela pleničko. ene 2x se je prosil na WC, dejansko tudi lulal, ampak drugače pa ma mokro pleničko. mogoče mu bom tudi na morju probala vzet, tak za foro pa bomo vidli.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.5.2011 10:48:11   
kola
Jaz tudi menim, če noče več pleničke, je ne dajaj, ne silit nazaj. Tudi moja mlajša je pri dobrem letu končala s pleničko podnevi in ponoči, sploh je ne spravim gor, no, je niti ne vprašam več, le spodnjice ima ves čas. Redko se zgodi, da se ponoči polula in zato je nič ne kregam v smislu, 'no, to je zato, ker nimaš pleničke'. Pač, posteljnina se zamenja in to je to. Imam pa drug 'problem' in sicer s ta starejšo punco, ki bo septembra 4 leta. Čez dan je suha od drugega leta, ponoči pa vsak dan namočena plenica. Plenice sploh noče dati dol, pravi da jo bo še dolgo časa nosila, da ji je lepo. ???. res spi ko top in verjetno ne čuti, da jo ponoči tišči lulat, zato ne vem, ali naj pustim plenico, dokler bo želela, ali naj jo kako pripravim, da bo v spodnjiccah. Tudi zvečer noče iti lulat, pravi, da saj se bo v plenico polulala ponoč ??? Ja, tako je brihtna, da včasih ne vem, kako naj. Torej, drage mame,ali naj pustim še malo, ali naj sama to ukinem. Mogoče je še nezrela, ne vem. Pa ne me zdaj napadat, ane. Hvala za vse dobranamerne besede.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?