|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bombažne hlačne plenice
26.3.2005 15:09:13   
M&A
Sem na prehodu v 9. mesec (še malo, pa bo...) in seveda pospešeno nabavljava opremo za našega malega.
V eni izmed revij sem brala o plenicah Racman - kako fina zadeva je to in sploh sami superlativi. Tudi njihova spletna stran je polna pohval, tako da naju je zadeva začela zanimati.
Ker ne poznava nikogar, ki bi te plenice že uporabljal, naju zanimajo vaše izkušnje. Sploh ker so te plenice kratkoročno kar investicija, dolgoročno pa se seveda splačajo.
M&A
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Bombažne hlačne plenice
26.3.2005 17:21:10   
Bejba
Mi smo bolj na komot in zato nismo dosti razmišljali - Pamperske oz. katerekoli druge plenice za enkratno uporabo so zakon (ni potrebno prati :bravo:). Vsaj za nas. S plenicami Racman pa žal nimam izkušenj.
Sem ti velik pomagala, kaj ;)? Pa srečno v ciljni ravnini.

LP; Bejba

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Bombažne hlačne plenice
26.3.2005 18:05:51   
Jančika_
V RR iskalnik vpiši štroklja ali pa racman, pa boš našla vse sorte, o tem je bilo že kar nekaj govora. Uporabnice s(m)o zadovoljne (pri nas jih uporabljamo občasno).

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Bombažne hlačne plenice
26.3.2005 18:07:21   
Ajsha
Ja res so fine. Pri nas jih že 10. mesec uporabljamo. Da ne bom dolgovezila je najbolje da uporabiš iskalnik in vtipkaš bombažne pleničke pa bo. Zelo veliko lahko zveš tudi pri sosedih na MON, je kar veliko uporabnikov bombažnih pleničk tam.

LP!

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Bombažne hlačne plenice
26.3.2005 19:50:01   
Anja167
Mi smo za ekologijo in te zadeve in sem jih tudi obvezno hotela imeti. K sreči je bil moj mož bolj previden in sva kupila samo 4 kom za probo. Ko je bil Enej star en teden, sva ga zavila najprej v rumeni racman (se mi zdi, da so to ta tanjše) in je bil (racman) po dveh urah čisto premočen. Potem sva ga zavila v zelenega racmana in je bilo enako. Z vsemi dodatnimi vložki, oblekce, vse mokro, najbolj pa Enejeva ritka. Ker smo imeli v porodnišnici pamperske in sva videla, da je tam otrokova koža bolj suha, sva šla potem kar kupit palčka zavijalčka in pristala pri plenicah za enkratno uporabo. Če ste za ekologijo, obstajajo plenice za enkratno uporabo Moltex, ki so iz recikliranih materialov in razpadejo (so okolju prijazne). Če vas skrbi otrokova koža, pa mislim, da so danes pleničke že tako izpopolnjene, da le redkokateri otrok dobi hud plenični izpuščaj in da zato potrebuje bombažne plenice. Meni se zdi, da bi imeli mogoče celo več možnosti za vnetja v bombažnih plenicah. No, ne vem, gotovo me bodo zdaj uporabnice le-teh kregale... (Jah, splačajo pa se, to je pa res.) LP.

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Bombažne hlačne plenice
26.3.2005 19:50:54   
Pi-kica 1
Mi jih uporabljamo čez dan, ponoči pa tiste za enkratno uporabo. Tudi ko gremo kam na obisk ali k zdravniku mu dam gor tiste za enkratno uporabo. Je pa investicija res kar velika.

LP

Pi-kica

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Bombažne hlačne plenice
26.3.2005 19:54:11   
Jančika_
No, pri nas sicer uporabljamo Moltex, ki jih omenja Anja167. Zato tudi nismo nabavili več bombažnih - imamo jih 6 in jih uporabljamo nekje enkrat na teden.

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Bombažne hlačne plenice
26.3.2005 19:54:34   
Anonimen
imela, uprabljala in prodala. zakaj? sprva sem bla ful navdučena, super so res, sploh pri novorojenčku da ima vsaj rito veliko da ga maš kje prijet :) vendar...jaz imam previjalno v spalnici, ne v kopalnici kot sem to sprva načrtovala in mi je s časom, ko je kakec postajal vedno bolj obilen in dišeč nekako postalo odveč, da tisto plenico nekam odlagam in nato odnašam v wc, pa spet nazaj v nek čebriček, potem pa tiste plenice spet v klet v pralni stroj in tako dalje. to je bila ena slaba stran. drugič sem pa mislila da se bo finančno tut bolj izplačalo, pa je zadeva vseeno kar draga. uporabljala sem papirne podloge, kjer jih 100 kos stane cca 1500 sit. uporabiš jih pa recimo v 14 dneh. se pravi recimo 3 jurje na mesec??!:zmeden: prala in sušila v sušilcu sem jih skoraj vsak dan pa sem jih imela 18. kar je podražilo račun za elektriko za 5 jurjov! praškov in to sploh ne štejem. pa dela tut ne :)

no tako smo po parih mesecih pristali pri pamperskah in življenje je postalo instant :) no toliko o moji izkušnji!

lp, lara

(odgovor članu M&A)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Bombažne hlačne plenice
26.3.2005 19:58:43   
Anonimen
ja anja drgač bi mogla čez plenice dat še nepremočljive hlačke iz mikropor materiala ali volne. seveda čez bombaž takoj premoči!

lp, lara

(odgovor članu M&A)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Bombažne hlačne plenice
26.3.2005 20:21:15   
lena-3
Tudi jaz sem sprva nameravala kupiti bombažne plenice, pa sem si k sreči premislila. Že brez njih skoraj vsak dan perem in imam s tem več kot dovolj dela. Vnete ritke pa tudi pri plenicah za enkratno uporabo doslej še nismo imeli.

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Bombažne hlačne plenice
27.3.2005 18:21:22   
HuAnita
No, nam se kar splača, ne kaka vsak dan, imam jih tudi 18 (Štorkljinih), perem na cca 3 dni, ker ponoči in za na sprehode ji oblečem pampreske.
Plenične predloge se dobijo od Tosame, so ful mehkejše kot tiste 'original', stanejo pa cca 450 sit (za 50 predlog).
Mene pri njih moti predvsem to, da malo zažemajo... sem že tukaj punce spraševala, kako in kaj, ampak jo raje po max. 2,5 urah odvijem, ker ima na nogah in ritki lise...:(

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Bombažne hlačne plenice
27.3.2005 20:42:47   
Ajsha
Jaz pa te pleničke uporabljam vedno in sem z njimi res zadovoljna. Imam 20 štorkljic in dvoje mikroporne ter ene volnene prekrivne hlačke. Slednje uporabljam ponoči, mikroporne pa podnevi, ko previjam punči na cca 3-4 ure. Normalno, da so plenice mokre, saj v njih ni kemikalij, ki bi potegnile urin v notranjost pleničke. Otroka mokre plenice sicer ne motijo in ne dražijo njegove ritke, zato nima nikoli vnete.

Vedno potekajo debate o tem, katere plenice naj bi bile bolj ekološke, saj je tudi obremenjenost okolja na plantažah bombaža, kjer uporabljajo gore pesticidov, velika. Po drugi strani pa tudi en otroček pridela tono plenic...:zmeden:

Skratka eno dejstvo pa je neizpodbitno - otroci, ki so poviti v bombažne plenice so v povprečju 9-10 mesecev prej suhi kot njihovi pampers kolegi. Prej začutijo mokroto in neposredno posledico njihovega lulanja ter tako lažje sporočijo staršem kaj se dogaja in se hitreje naučijo kaj to pomeni lulati in kakati.

Skratka, meni malo dodatnega dela (perem na 2-3 dni) ne pomeni bistvenega napora, posebej ker vem, da se moj otrok v bombažnih pleničkah dobro počuti - jaz si sebe 2 leti zapakirane v Always vložke tudi ne predstavljam. Če bo pa zaradi tega prej suha pa še toliko bolje :)

LP vsem!

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Bombažne hlačne plenice
27.3.2005 21:15:21   
valči
Tudi jaz povijam že drugega otroka v štorkljice
in sicer prvega do približno 20. meseca;dlje ga nisem mogla,saj je bil vsako uro čisto premočen,in sem ga mogla celega preoblačit večkrat na dan.Pa če je imel volnene,ali mikroporne hlačke.Ne vem,ali hlačkam preteče rok uporabe,ve katera??

No,starejši je sedaj v dm.-ovih pleničkah,mlajša pa je v štorkljah.Perem na dva do tri dni in mi ne vzame veliko časa vse skupaj,pa še vesela sem,da jih imam.Ja,našo dojenčico povijam v mikroporne prekrivne hlačke,ne upam kupiti volnenih-so drage in če res začnejo sčasoma puššat,kot so pri sinu,vržem denar proč.

Naj mi ena uporabnica volnenih hlačk napiše,če se sčasoma res PRELULAJO?Sem pa jih namakala v lanolin,vse po predpisih-a so takoj premočle zadne čase;imela pa sem štorkljine(na štunf in one na ježke)Prosi,naj mi katera odgovori!
ČAO

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Bombažne hlačne plenice
27.3.2005 22:20:02   
Anja167
Jah, no, nam so mikroporne hlačke premočile že v 1. tednu. :( :zmeden:

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?