Anja167 -> Bombažne hlačne plenice (26.3.2005 19:50:01)
|
Mi smo za ekologijo in te zadeve in sem jih tudi obvezno hotela imeti. K sreči je bil moj mož bolj previden in sva kupila samo 4 kom za probo. Ko je bil Enej star en teden, sva ga zavila najprej v rumeni racman (se mi zdi, da so to ta tanjše) in je bil (racman) po dveh urah čisto premočen. Potem sva ga zavila v zelenega racmana in je bilo enako. Z vsemi dodatnimi vložki, oblekce, vse mokro, najbolj pa Enejeva ritka. Ker smo imeli v porodnišnici pamperske in sva videla, da je tam otrokova koža bolj suha, sva šla potem kar kupit palčka zavijalčka in pristala pri plenicah za enkratno uporabo. Če ste za ekologijo, obstajajo plenice za enkratno uporabo Moltex, ki so iz recikliranih materialov in razpadejo (so okolju prijazne). Če vas skrbi otrokova koža, pa mislim, da so danes pleničke že tako izpopolnjene, da le redkokateri otrok dobi hud plenični izpuščaj in da zato potrebuje bombažne plenice. Meni se zdi, da bi imeli mogoče celo več možnosti za vnetja v bombažnih plenicah. No, ne vem, gotovo me bodo zdaj uporabnice le-teh kregale... (Jah, splačajo pa se, to je pa res.) LP.
|
|
|
|