|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška v nosečnosti in materinska šola
18.10.2008 15:30:11   
Anonimen
Pozdravljene,

mene, ne boste verjeli, nekaj zanima....malo hecauser posted image user posted image user posted image

Nekaj sem iskala, veliko našla, a ne konkretnega v zvezi z materinsko šolo. Zato v upanju na vaše izkušnje in poznanstvo vas vprašam sledeče:

Ker imam bolniško že več kot 30 dni spadam pod ZZZS. V odločbi mi piše, da se moram gibati le v kraju bivanja.

Ker imam materinsko šolo v drugem kraju, ali se je je lahko udeležim, ali je obisk materinske šole za ZZZS prekršek?

Hvala za konstruktivne odgovore!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniška v nosečnosti in materinska šola
18.10.2008 15:54:32   
nadya
Pozdravček!

Jaz sem v isti situaciji. V materinsko šolo sem normalno hodila, sej valda ti ne morejo tudi tega prepovedatuser posted image
Jaz mislim da to ne sme biti problem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.10.2008 16:10:24   
Nina00
V prejšnji nosečnosti sem bila v času, ko sem hodila v MŠ (v drug kraj), na bolniški. S tem se pripravljaš na porod in nego novega člana, tako da mislim, da ne bi smelo biti problema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.10.2008 16:38:15   
Anonimen
Jst resnično upam, da je to tako. A kaj, ko slišim marsikaj negativnega na račun ZZZS. Zato me po eni strani ne bi presenetilo, da bi nam bodočim mamicam tudi to onemogočili.

(odgovor članu Nina00)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.10.2008 17:19:59   
Anonimen
Brez problema greš, sploh ker ti piše, da moraš bit v kraju samem.user posted image Drugače bi bilo če bi pisalo, da moraš bit samo doma.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.10.2008 17:23:38   
ninica04
tudi jaz imam isto to napisano, sicer mam materinsko v istem kraju samo sem brez straha šla. Pa saj to moraš obiskovat, tako da brez panike.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.10.2008 17:25:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Brez problema greš, sploh ker ti piše, da moraš bit v kraju samem.user posted image Drugače bi bilo če bi pisalo, da moraš bit samo doma.

Mogoče se nisva razumele. Jaz imam bivališče v enem kraju....materinska šola je v drugem kraju cca. 10 km stran.

Tako, da menim, da po odločbi bi že bila v prekršku....vsaj za tiste enote ZZZS, ki se striktno držijo kar je v odločbi zapisano. Nekatere enote ZZZS praktično nimajo user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
18.10.2008 17:47:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Mogoče se nisva razumele. Jaz imam bivališče v enem kraju....materinska šola je v drugem kraju cca. 10 km stran.

Tako, da menim, da po odločbi bi že bila v prekršku....vsaj za tiste enote ZZZS, ki se striktno držijo kar je v odločbi zapisano. Nekatere enote ZZZS praktično nimajo user posted image !

A za take stvari se bojiš?user posted image user posted image user posted image user posted image Kako se šele bojijo tiste, ki imajo strogo ležanje. user posted image Sej itak če te ni doma, si na sprehodu, ne?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
18.10.2008 19:06:41   
Anonimen
Hvala za konstruktivne odgovore!

Naj gre moz in vse vestno zapise.
In ponovi doma.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.10.2008 20:25:11   
Anonimen
Didlinaa, ja se bojim, ker ne bi rada ostala brez bolniške. Težko pa tudi bi mi bilo, da ne bi šla na materinsko šolo.
Druge mogoče si več upajo, ne vem, jst vem, da bi stežka šla od doma, če bi imela strogo ležanje, ker je že zdaj problem....kot vidiš.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
18.10.2008 20:29:21   
Anonimen
Jau sem šla brez problema na materinsko, kljub strogemu ležanju. In se nisem bala komisije. Zakaj? Ker sem vedno imela pripravljen zagovor: zdr. dom do zobarja kdaj gledat, manjši sprehod okoli vas ...je pa res, da sem takrat bila še doma prijavljena in je bil oče vedno doma, tak da.user posted image
Ne vem pa zakaj kompliciraš, če ti piše, da imaš dovoljeno gibanje v kraju kjer bivaš. Pač si šla takrat na sprehod in to je to.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
18.10.2008 22:55:23   
Srčekgirll
Ma jst sm bla na bolniški k sm bla user posted image in v mes sm hodila tud MŠ k je bla v drugem kraju oddaljen pribl 16 km. Sej če je pop. MŠ pejd brez strahu. Sej se pripravljaš na porod in na user posted image

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.10.2008 22:56:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Srčekgirll

Ma jst sm bla na bolniški k sm bla user posted image in v mes sm hodila tud MŠ k je bla v drugem kraju oddaljen pribl 16 km. Sej če je pop. MŠ pejd brez strahu. Sej se pripravljaš na porod in na user posted image

Mi smo pa še skup sedeli.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Srčekgirll)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
29.10.2008 9:01:51   
malcekvita
veš kaj, sej ti lahko rečeš, da si pa mogoče spala in nisi nikogar slišala pred vrati. Kdo lahko dokaže nasprotno? ti kar mirno pojdi v materinsko šolo in se pripravi za bodočega člana. jaz bi tako naredila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.10.2008 9:05:29   
Naja30
Seveda lahko greš v šolo za starše, tudi če je v drugem kraju. Če te bodo ravno takrat iskali, pa naj preverijo, če si bila tam ali ne.

(odgovor članu malcekvita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.10.2008 9:17:49   
maja24
Ma jest sm bla celo nosečnost na bolniški s tem da sm mogla bit skos doma,nobenega izhoda,pa sm skos hodila vn.Sm pač reskrala pa ni noben pršu kontrolirat a sm doma.Tok da če ti piše da si loh sam v domačem kraju ti kr pejt v MŠ,če te bo pa kdo kontrolirov pa pač povej da si bla na sprehodu.

Ela čebela

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.10.2008 12:08:37   
linči 312
dejte punce, nehte se sekirat zarad tega nadzora. sploh pa tiste, ki imate v odločbi napisano, da se lahko gibljete v kraju bivanja. ne razumet tega kot kritiko ali norčevanje, ker se bojite nadzora. rada bi vas le potolažla, da vse skupi še zdaleč ni tako zelo strogo kot se sliši. ne morem povedat natanko koliko nadzornikov je v sloveniji, ampak verjemite, da jih je resnično premalo. in le-ti nadzorujejo še vse ostale delavce na bolniški in ne samo nosečnic. zato: pejte na zrak, razen če morte res samo in izključno ležat. nisem pristaš izkoriščanja bolniške v času nosečnosti (kar sem večkrat zapisala že na drugih podobnih temah) samo, da pa se bojite it v materinsko šolo al pa na svež zrak, pa tud ni ok.

in kar se vam lahko najhujš zgodi je, da vam od trenutka, ko vas odkrijejo, pač ukinejo bolniško. kazni za nazaj pa ni (kakega vračanja denarja). in seveda vas lahko zdravnik pošlje ponovno na bolniško. pa še to. vse ki imate ok zdravnike, se zmenite, da če bi vas slučajno obiskal nadzornik, da vam bo zdravnik napisla potrdilo, da ste bile pri njem. in to je dovolj.

ja tako kot ne podpiram izkoriščanja bolniške na račun nosečnosti, pa me moti, da ste nekatere čist prestrašene in razen skoz okno malce pogledat, kjer se naužijete malce svežega zraka, drugam ne upate.

uživajte v nosečnosti in ne obremenjujte se z nadzorom. kukr kol, ampak svež zrak pa ja rabte. pa sej noben normalen dohtar ne more rečt, da je dobro za vas in vašo pikico, da bodite kar zaprte med štirimi stenami celih 9 m, ali kolkr pač traja ta bolniška. a ja, materinska šola je po moje pa sploh potrebna vsaki nosečnici sploh, če je noseča prvič.

torej punce, uživajte v nosečnostiuser posted image

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.11.2008 21:14:08   
čebeica maja
Men je pa ginekologinja rekla, da je sedaj bol stroga kontrola, da se naj merkam in vem za eno ki so jo v obeh nosečnosti kontrolirali sreča da je bila doma. Osebni zdravnik mi je pa svetoval da naj na listek napišem, da sem na spremenjenem naslovu in naslov, sm tam potem pa moram bit če tam kontrolirajo. Pomoje tud nebi bil promblem če gres na MŠ. Pa napiši da si naMŠ. Sm to ni glih fajn za lopove in tatove. 

Sem pa proti tem da nas, ki smo nosečkena na bolniški kontrolerajo, da si res ne upamo tud na svež zrak it. Če bi štrajkale proti temu bi se jaz prec pridružila.

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?