|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška - prekinitev
12.3.2009 11:13:24   
M1987
Zdravo. Kako je z vašo bolniško? Vam jo podaljšujejo? Jaz sem izredno slabotna, spremlja me slabost, glavoboli, vrtoglavice s temnenjem pred očmi, bolečine v križu, glavoboli, utrujenost, drgetanje telesa in krči v trebuhu, ter občasne krvavitve ter diareja. Zdaj me že tri dni boli glava, imam krče v tebuhu in začeli so se mi pojavljati mravljinci v nogah do kolena in v rokah do zapestja in komisija mene pošlje delati, s tem da sem trikrat krvavela, nazadnje konec februarja. A so sploh normalni? Bojim se, da bi izgubila bebico user posted image  napisala sem pritožbo, ker je ginekologinja rekla, da ne smem dvigovati ničesar težkega in je tudi napisala grozeči splav, nesla sem osebni zdravnici in ona je oddala dalje. Kaj naj grem še enkrat k ginekologinji, napišem pritožbo? Zdi se mi, da od nje nič ne upoštevajo, ampak samo glede ščitnice. Prejšnič so bili izvidi slabi in so mi dali bolniško, sedaj pa so ok in mi niso podaljšali kao da je vse vredu. Kaj v takem primeru? Prosim za nasvet

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniška - prekinitev
12.3.2009 12:11:09   
Anonimen
Uf... Nisem imela tega problema. Bila sem celo nosečnost v bolniški.

(odgovor članu M1987)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.3.2009 12:16:39   
sonček85
to je pa odvisno od trega kaj G napiše na obvestilo za tvojega  os.zdravnika.In kaj potem napiše tvoj os.zdravnik na napotnico za komisijo.Meni vem da je vedno pisalo počitek,,... nevem kaj še in da je potem os.zdravnica napisala v kartoteko enako in k sreči so mi vedno odobrili,je pa napisala neko št.,ki jih imajo zase in za komisijo 02...nevem točno.Sem pa v 6t krvavela in me je zato dala v B ,saj smo se trudili 2 leti za otročka

evo sem šla pogledat na obvestilo zdravniku kaj piše in mi piše vsak mesec tko

Gre v x teden,pred zanositvjio bila na laporo in histero,nekaj ne znam prebrat in terapija :počitek

upam ,da sem ti kaj pomagalauser posted image

< Sporočilo je popravil sonček85 -- 12.3.2009 12:17:45 >

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.3.2009 18:57:13   
kajajaka
vse je odvisno od tega kaj napišeta G in osebni zdravnik... pa da nima komisija slabih odnosov s katerim od tvojih zdravnikov (to je bil problem pri meni, ker se moja G in G od komisije poznata in ne marata...user posted image  in kaj imam jaz s tem user posted image )
No, na koncu sem vedno dobila podaljšano za par tednov, potem pa "jovo na novo" kopirat materinsko, izvide, karton... No, ko sem potrebovala le še 2 tedna do nastopa porodniške mi je pa gospa na komisiji podaljšala za 2 meseca ... user posted image  kr neki - to je dokaz, da sploh ne berejo izvidov ampak na slepo srečo podaljšujejo...

Ne sekiraj se, ni vredno! Vztrajaj, pa osebna zdr. ali G naj ti napiše bolečine v križu (težko jih dokažejo pa zelo pogoste so v nosečnosti user posted image ) in seveda glavobol, omotico, splošno utrujenost ter stres v službi.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.3.2009 19:44:08   
anny1
M1987- ja jaz sem imela podoben primer, sem napisla pritožbo z zelo obširno razlago, G prosila za ponovno potrdilo in to zelo obširno-se pravi akaj ti grozi prezgodnji porod,itd... priložila še nekaj drugih izvidov in dobila ponovni odgovor v 2dneh od oddaje dokumentacije, odobrjeno, za 1m, sedaj pa mi podašujejo za 1m, tko da napiši pritožbo jo oddaj na zzzs in boš videla, izgubiti nimaš kaj.
lp in srečno

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.3.2009 21:29:19   
Sempervivum
M1987, tudi jaz ti svetujem podobno, kot ti je kajajaka: predvsem, da se ne sekiraj. Jaz sem se glede bolniške že tako preživcirala, da je kaj. Zanosila po 8 letih, v IVF postopku, pa na začetku so me dali na bolniško, kasneje pa so me pošiljali nazaj delat. V službi pa že nadomeščanje, moje počutje pa kot tvoje slabo ... v glavnem cela štala. Pa še moja G se ni nič potegnila zame. No, k sreči imam pa splošno zdravnico super, tako da se je ona malo bolj potrudila zame. Če imaš glavobole že toliko časa, bi ti jaz svetovala, da ti tvoja osebna zdravnica da napotnico za nevrologa, potem pa pojdi na polikliniko na pregled.

Nisem te dobro razumela: imaš sedaj B zavrnjeno, moraš delat? Si se že pritožila ali razmišljaš, da se bi? Vsekakor je bolje kot pritožba nekaj takega kot ponovna prošnja. Napiše jo tvoja osebna zdravnica, je hitreje rešena, pa če dodaš še potrdilo od nevrologa ni kaj, da ne po pozitivno rešena. Lahko pa seveda napišeš tudi pritožbo, ampak to rešujejo tudi mesec dni.

Malo mogoče še posurfaj po RR, tega je bilo že veliko napisanega. Lahko pa seveda še kaj vprašaš - če bom le vedela, ti z veseljem odgovorim.

Srečno!

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.3.2009 13:14:43   
M1987
To naše zdravstvo je res enkratno! No v petek sem dala pritožbo, saj je G napisala grozeči splav in vse težave, ki jih imam, nesem osebni zdravnici in dobim v sredo zavrjeno - kao da so bili zadnji izvidi TSH ščitnice vredu in da sem zmožna za delo. Ker mi niso podaljšali bolniške so mi v službi prekinili pogodbo in tako sem od jutri naprej brezposelna. Kljub temu mi je G v čet zopet napisala obvestilo zdravniku in nesem jutri, da še enkrat oddam pritožbo. No bom olajšala stroške, pa mi bo socialna mesečno dajala tisti minimum. Sam žalostno ej, da imaš napisano grozeči splav in res težave, kjer sploh ne moreš stati na nogah in oni ti napišejo sposobna za delo. Ampak šla bom do konca, kljub temu da bom na socialni, tok časa bom pisala pritožbe, da odobrijo - zaradi njihove neresnosti. Se mi zdi, da sploh ne preberejo kaj G napiše ampak samo pogleda izvide, če so ok ajde delat, če niso ajde dajmo to še malo na B. user posted image user posted image user posted image  Ja ko pa kličeš na Malo ulico ti rečejo, da to ni njihov problem, če ti ne podaljšajo B. Ja res... Ni njihov problem, če izgubiš otroka, niti države. Potem pa govorijo kako zelo je nizka rodnost in kako zelo smo nosečnice zaščitene. Škoda da nisem Jelka Strojan!!!

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.3.2009 13:21:32   
sonček85
Ah daj kr prekinili so ti pogodbo.Samo nekaj me zanima a si ti imela za dol.čas ali nedoločen čas zaposlitev.Mislim tko se ne morejo it.

Drži se in pojdi do konca,bebica pa naj lepo raste.

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.3.2009 13:40:57   
Anonimen
Ti pa niso normalni. Kak si upajo to delat. Na kateri enoti/izpostavi pa vlagaš pritožbe?
Ta delodajalec je pa tudi en velik p...
Držim pesti, da bo bebica ok in da bi čimprej uspela s pritožbo.

(odgovor članu M1987)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.3.2009 15:17:30   
M1987
V bistvu so mi šli v službi na roke kar se pogodbe tiče. Najprej so mi dali pogodbo za tri mesece in se mi je januarja izteklo. Decembra sem prvič krvavela in šla na B in me bi takrat lahko skenslali, ampak se je šefinja zelo potrudila in na upravi so mi potem mesečno podaljševali pogodbo. Ker pa bi sedaj moja služba zopet imela strošek z menoj zaradi prekinitve, so mi pogodbo prekinili. Pritožbe vlagam tu kjer osebna zdravnica pošilja za podaljšanje bolniške - na Malo ulico. Upam, da ostali nimate toliko težav s to B. Sem pa ugotovila, da je res veliko odvisno od osebne zdravnice. Z njo sem drugače zelo zadovoljna, ko si naročen ne čakaš nič ali 5 min, samo z vodenjem B pa res ni najboljša, kajti kaj sem ji vse dokumente oddala 25.02., odgovor sem dobila pa 06.03. torej ni takoj oddala naprej in mi je zmanjkalo časa, da bi vlagala pritožbe. Žal... Ne smem se sekirati... Bo 200 evrov manj, ampak ni vredno, da s tem obremenjujem sebe in malo pikico v meni.

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.3.2009 18:32:28   
Sempervivum
Kar verjet ne morem, kaj berem ...
Pritoži se, vztrajaj, izgubiti sedaj takoalitako nimaš nič, pridobiš pa lahko veliko. Čeprav ne vem, kaj sedaj, ko nimaš več pogodbe ... ali se ti sploh splača user posted image  
Res, tole naše zdravstvo, predvsem pa tisti tam v komisijah ... saj ne vem, kaj bi sploh napisala ... ni vredno besed user posted image

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.4.2009 9:15:25   
linaema
žal je kar za verjet to kar berete; meni se je dogajalo čisto podobno;
vse izvide in komplikacije sem imela in bi morala ostati na B, vendar so mi gospoda iz MALE U. skenslali zadevo, naj mi delodajalec da primerno mesto...Tako sem bila iz sebe, ker nisem verjela,da je to možno, še posebej ob količini tistih nosečk, ki so doma brez kakšnih diagnoz podobnih mojim.
Vendar sem se takoj zavedla, da je edino pomembno bitje v meni...user posted image
In da se ne smem sekirati ....

Sicer so mi šli v sluzbi zelooo na roko; sem pa že 10 let stalno zaposlena, in bila na razpolago petke in svetke, čez dan in ponoči, vsak teden šla krepko čez 40 ur... tko da mislim, da so čutili rahlo ''moralno'' obvezo.
No pol so mi pa končno podaljšali;
prej pa vse pritožbe niso pomagale...

Bom videla, kako bo pri naslednjem odločanju.user posted image

Punce, ne se sekirat, imejte najprej v mislih otročička, ki si ga tako želimo, ostalo se nekako reši... Po bolj trnovi poti mogoče, pa vendar;
kar nas ne ubije nas okrepi...

Think positive...

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.4.2009 10:45:34   
anika87
Groza... jaz bi jih dala kar v cajtnge... res ne morem verjet! user posted image

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu linaema)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.4.2009 21:50:27   
modrasmotka
linaema  dobro da so se v službi spomnal da si jim večkrat šla na roko.namreč poznam kr dost delodajalcev ko se sam spomnejo kojkrat so oni šli teb na roko to pa da si petke svetke praznke...delu pa se ne spomnejo.
glede bolniške mam pa jst podobne težave.je očitno skor vsepovsod enakuser posted image

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......