|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška-pomoč
29.4.2008 11:51:17   
Anonimen
Pozdravljene.

Rabila bi malo pomoč glede bolniške.

Trenutno sem na bolniški, zaradi krvavitev v nosečnosti, imam hormonske tablete, imela sem prej en splav in operacijo maternice. Sedaj je že boljše, pa se je kljub vsemu komisija odločila, da ostanem doma na mirovanju do 21.05., potem pa lahko počasi v službo. Trenutno sem v 13.tednu.

Na odločbi ZZZS je napisano, da moram mirovati na svojem domu in da so edini izhodi, izhodi k zdravniku.
Me zanima, kaj pa če pridejo ravno danes ko grem k zdravniku ali jutri, ko moram na Zavod za transfuzijo. Ali pustijo obvestilo, da so bili pri meni? Verjetno morajo kajne, da imajo dokazilo da so res bili pri meni?!?!
Pa še zanima me tole: 31.delovni dan začne teči 08.05., se pravi da sem od takrat dalje na strošek države, do takrat pa mi plača firma, pa me zanima, če vseeno hodijo preverjat, tudi če nismo še na strošek države in smo dobile odločbo od ZZZS.

Ne sprašujem zato, ker "uživam" doma in bi zdej rada okoli "pohajkovala", ker to ni moj namen, ker mi je važno samo, da mojo žabico obdržim v sebi, tako da se ne bo našla kakšna spet pametna...sprašujem izključno zaradi tega, da vem kako ravnati, ker sem drugače res skos doma, ampak zdej moram kar nekajkrat k zdravnikom pa me malo skrbi, ker sem res doma, pa ne bi rada da bi blo karkoli narobe.

Hvala in lepe praznike.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniška-pomoč
29.4.2008 12:07:24   
Taula
Če imaš odločbo si že na strošek države. Če te pridejo preveriti ko te ni doma ti pustijo obvestilo in naj bi prišli nazaj. Če si na pregledu itak ni težav, ker je to zabeleženo v kartoteki. V tem primeru bi ti pač zdravnik dal potrdilo, da si bila pri njih v času obiska komisije.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
29.4.2008 12:10:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
29.4.2008 12:10:50   
Anonimen
Taula nisem še na strošek državeuser posted image .
Bolniško sem nastopila 25.03.2008 in 31.delovni dan je 08.05.2008 in od takrat sem na strošek države, do takrat pa mi plačo plača firma.
Odločbo sem dobila zato, ker je preteklo 30.koledarskih dni in osebna zdravnica mora dati naprej na komisijo.

30 koledarskih dni in 31.delovni dan je velika razlika.

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
29.4.2008 12:14:51   
Taula
Potem pa sploh ni panike....preverja te lahko le detektiv katerega ti pošlje služba. Isto ti mora pustiti obvestilo.user posted image  

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.4.2008 12:15:12   
Anonimen
Torej, zadeva je sledeča:
Delodajalec plačuje bolniško odsotnost do vključno 30.DELOVNI DAN!!!! in ne koledarski.
Nasprotno, lahko zdravnik predpiše največ 30 KOLEDARSKIH DNI!!!!! brez odobritve komisije.
Zakaj je temu tako, nima nihče pojma, ampak tako pač je.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.4.2008 12:16:22   
2suzika7
Kolikor jaz vem, se ne štejejo delovni dnevi! Vsaj pri meni se niso in tudi pri drugi, ki jih poznam ne!
Ko imaš odločbo ti tudi piše, od katerega do katerega dneva.
Če pa pride komisija, ti pustijo obvestilo in ti jih moraš poklicati nazaj ter navesti razloge zakaj te ni bilo doma. Srečno!

Dobila sem več kot sem si upala sanjati: dva zlata,pridna angelčka - TANAJO in JANEJA.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.4.2008 12:31:26   
emaa
Anonimna ima prav, za na komisijo (za podaljšanje bolniške) šteje 30 koledarskih dni, za povrnitev stroškov bolniške s strani države pa 30 delovnih. Če na odločbi piše, da greš lahko k zdravniku, moraš it k zdravniku, itak v primeru, da te kdo kontrolira (trenutno samo delodajalec), ti zdravnik izda potrdilo, da si bila pri njem. Jaz sem imela isto, vendar me niso nikoli preverjali, pa sem ležala tudi v porodnišnici vmes. 

(odgovor članu 2suzika7)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.4.2008 12:38:06   
ANA_P
30 delovnih dni, potem si pa od državeuser posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
29.4.2008 12:44:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
1.5.2008 19:43:25   
johnie
anonimna ima prav glede bolniške v breme delodajalca in v breme zzzs (tudi glede dni) - kar se pa tiče kontrole pa žal nimam izkušenj

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?