Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Boječ pri stikih z vrstniki 30.4.2007 12:34:43
|
|
|
|
lidija14
|
Pozdravljene! Prej mislim, da nisem na čisto pravi forum napisala problema - zato ponovno! Zadnje čase opažam, da ima moj 2-letni sinček probleme pri vklapljanju v družbo sovrstnikov. Ko se mu približa kakšen podobno star otrok, se kar odmakne in kot da se hoče skriti za mano ali kom ki ga pozna. Predvsem ne mara kričečih ali agresivnih otrok. Vedno potrebujem kar precej časa, da mu dopovem, da bi se radi igrali z njim in tudi on rabi več časa, da se jim privadi, kot ostali otroci. Drugače je pa edinček, do letošnje jeseni bo še v varstvu moje mame in tako nima dosti stikov s sovrstniki. Je pa drugače zelo komunikativen, zelo živahen in poln energije, takoj se vklopi, če se z njim pogovarja ali igra kakšen odrasli, pa tudi z malo starejšimi otroci (5 in več let) se zelo rad druži. Če ima ali je imela katera podobne težave, bi vas prosila za kakšen pameten nasvet, kako mu čimbolj olajšati druženje z vrstniki. Predvsem me skrbi, kako bo v jeseni, ko ga bomo vpisali v vrtec. Hvala in lepe praznike!
|
|
|
|
RE: Boječ pri stikih z vrstniki 2.5.2007 14:11:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Kričečih in agresivnih otrok prav gotovo noben otroček ni vesel. Zato se mi zdi čisto normalno, da se jih izogiba. Glede na to, da je v varstvu pri mami, nima izkušenj, kako s takšnimi otročki komunicirat. V vrtcu se bo zagotovo na to navadil. Otročki se začnejo braniti, postaviti zase ali pa se kratkomalo takšnih otrok izognejo. Lahko si brez skrbi. Moj je imel podobne težave. V družbi 14 sošolcev v vrtcu pa je našel sebi primerne, s katerimi se krasno razume, igra, pogovarja.... Mimogrede- tudi pri odraslih je tako. JAz tudi ne maram glasnih in kričečih ljudi, ki vsepovprek glasno razlagajo, kaj so naredili, kaj bodo naredili....krilijo z rokami, se hvalijo na vse grlo....uf... Si ap znam poiskati sebi primerne, s katerimi se super razumem
|
|
|
|
RE: Boječ pri stikih z vrstniki 2.5.2007 14:31:06
|
|
|
|
NAVT
|
Tudi pri našem je podobno oz. je bilo podobno do pred kratkim. Star je dve leti in dva meseca, šele nedavno ga enako stari otroci "privlačijo". To je normalna faza v razvoju otroka, namreč pri tej starosti socialni razvoj še ni toliko dozorel, da bi otrok potreboval sovrstnika. Navadno se taki otroci lepijo za starejše, in sicer bolj zato, ker je pri starejših socialni razvoj že toliko naprej, da so oni tisti, ki "znajo" povabiti v igro. Morda to na prvi pogled niti ne izgleda tako, vendar so sposobni se igrati med seboj. Otroci se proti tretjemu letu začnejo obračati na sovrstnike, do tedaj pa so individualisti. Seveda se te spremembe ne zgodijo čez noč in vsak otrok ima svoj tempo, tako kot je to pri motoričnem, govornem ali drugem področju, ima svoj tempo tudi na področju socialnega razvoja. Dovoli mu, da sam izbere "soigralce", ko se bo čutil varnega in ko bo prišla njegova ura, bo izbiral tudi med vrstniki. Vsekakor ni dobro siliti, saj lahko pride do slabih izkušenj.
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.