lidija14 -> Boječ pri stikih z vrstniki (30.4.2007 12:34:43)
|
Pozdravljene! Prej mislim, da nisem na čisto pravi forum napisala problema - zato ponovno! Zadnje čase opažam, da ima moj 2-letni sinček probleme pri vklapljanju v družbo sovrstnikov. Ko se mu približa kakšen podobno star otrok, se kar odmakne in kot da se hoče skriti za mano ali kom ki ga pozna. Predvsem ne mara kričečih ali agresivnih otrok. Vedno potrebujem kar precej časa, da mu dopovem, da bi se radi igrali z njim in tudi on rabi več časa, da se jim privadi, kot ostali otroci. Drugače je pa edinček, do letošnje jeseni bo še v varstvu moje mame in tako nima dosti stikov s sovrstniki. Je pa drugače zelo komunikativen, zelo živahen in poln energije, takoj se vklopi, če se z njim pogovarja ali igra kakšen odrasli, pa tudi z malo starejšimi otroci (5 in več let) se zelo rad druži. Če ima ali je imela katera podobne težave, bi vas prosila za kakšen pameten nasvet, kako mu čimbolj olajšati druženje z vrstniki. Predvsem me skrbi, kako bo v jeseni, ko ga bomo vpisali v vrtec. Hvala in lepe praznike!
|
|
|
|