TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Ja, tudi meni se zdi, da je ta roba narejena iz glih mejčkn nad "za v smeti" sestavin, torej tistih, ki bi jih sicer morali zavreči. lari fari... vse je samo tržna poteza, konkurece, prepričati kupce da je stvar boljša ali slabša. Vse je samo v denarju. Kakovost je nekje enaka, vsekakor pa je pri prodaji najvažnejše pač prepričati kupca v "najboljše". nekje, tam-tam, približno enako...ni kot popoploma enako. Strinjam se, da je proizvodnja generičnih izdelkov povezana z denarjem, kakopak. Ampak ne v korist potrošnika, definitivno ne. Teorija generičnih (in Budget) izdelkov ki jo tako veselo propagirajo je zame osebno eno veliko zavajanje potrošnikov. En velik nateg zavit v poceni embalažo (pa tukaj se potem človek spet lahko vpraša, kaj vsebuje ta poceni embalaža).....Whatever... Pa pustimo embalažo, recimo - kupi maslo od Mu, maslo znamke Mercator in maslo Generik. In primerjaj. Masli Mu in maslo Mercator sta, če povzamem tvoje besede - "nekje enaka" (pa vsekakor nista enaka), Masli Mu in Generik pa sta kot dan in noč. Res je, da vseh izdelkov ne poznam, ne morem trditi za vse proizvode, ampak za tiste, ki sem jih med sabo primerjala, me ne bo nobeden prepričal v nasprotno. Ne trdim, da ne kupujem generičnih izdelkov (razen S-Budgeta, tega pa res nikoli več ne), seveda jih - recimo za kkšne večje rojstne dneve, piknike vzamem generik jabolčni/pomaranči sok pa smo še vsi živi in nam nič ne fali, ampak vsak dan ga pa ne bi pila.
< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 22.5.2011 8:40:49 >