Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 1.8.2009 18:08:54
|
|
|
|
rija
|
če bi bila še drugič, se bojim.....da bi mu pozabila dati jesti ali pa bi ga kje pozabila....
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 1.8.2009 18:10:55
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija če bi bila še drugič, se bojim.....da bi mu pozabila dati jesti ali pa bi ga kje pozabila....
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 1.8.2009 18:36:21
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija če bi bila še drugič, se bojim.....da bi mu pozabila dati jesti ali pa bi ga kje pozabila.... Ne ser** Rija, jaz resno sprašujem, ti pa se tukaj zajeb*** Še dobro, da Živa govori
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 1.8.2009 18:44:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Po moje bi pri drugem komplicirala do nezavesti , povprecje s prvo nonšalanco bi bilo taman normalno.
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 1.8.2009 18:46:42
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho .-.. pri Črtoju se bom bla potrudit isto zaj*** kot pri prvem
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 1.8.2009 18:47:46
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika IZVIRNO SPOROČILO: Raho .-.. pri Črtoju se bom bla potrudit isto zaj*** kot pri prvem Da ne bo fousije. Posteno.
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 1.8.2009 18:47:54
|
|
|
|
Šarki
|
Zadnje čase opažam da še sedaj od starejše veliko več pričakujem kot pa od tamale... sem kr jezna nase ko to porajtam, in se poj za nekaj časa v red spravim ta starejša je fuuuulll pridna, tamala je pa živc no, sam se izboljšuje. sem pa pri starejši tud pri vsem bolj komplicirala ko je bila majhna, kot pri mlajši. več jo pustim plezat, pa skakat, pr taprvi sem pa skos cvikala da nau kam padla.. pa jest sm še ok, mož je pa totalna katastrofa to je bil čist paf če se je kera mal bl udarla: ja kje si bla pa ti?? kam si pa gledala?? on zmeraj leti, sam da kera mal zajoka mi je včasih že prav smešen jest mam že naštudiran ker jok je ker
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 1.8.2009 18:48:57
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: Šarki Zadnje čase opažam da še sedaj od starejše veliko več pričakujem kot pa od tamale... sem kr jezna nase ko to porajtam, in se poj za nekaj časa v red spravim ta starejša je fuuuulll pridna, tamala je pa živc no, sam se izboljšuje. sem pa pri starejši tud pri vsem bolj komplicirala ko je bila majhna, kot pri mlajši. več jo pustim plezat, pa skakat, pr taprvi sem pa skos cvikala da nau kam padla.. pa jest sm še ok, mož je pa totalna katastrofa to je bil čist paf če se je kera mal bl udarla: ja kje si bla pa ti?? kam si pa gledala?? on zmeraj leti, sam da kera mal zajoka mi je včasih že prav smešen jest mam že naštudiran ker jok je ker Ma ko da o sebi berem. Nisem edina, nisem edina, nisem edina
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 1.8.2009 20:15:18
|
|
|
|
Najaa
|
Ma kje pa, nisi edina. Smo ravno danes imele s sestričnami take debate. Že na splošno nisem nek komplikator, ker se mi enostavno ne da. Ampak zdaj pri drugi hčerki vidim, koliko sem pri prvi komplicirala.
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 1.8.2009 20:21:38
|
|
|
|
Shorty_
|
Bom napisala odgovor moje mame na podobno vprašanje. Mi som trije otroci. Pri prvi sem ko je zajokala jaz pa sem kuhala kavo, kavo odstavila in šla k njej. Pri drugi sem jo do konca skuhala in šla k njej. Pri tretjem sem jo pa še popila Bo res nekaj na tem vrjetno
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 1.8.2009 21:02:01
|
|
|
|
Raho
|
Aha, torej nam manjka še tretji, da bom popolnoma skulirana . Meni je zanimivo - ko je padel črto, sem še, ko je padal izustila grozljivi vzdih in bila v sekundi pri njem, potem pa je on tiulil, ker sem ga jaz prestrašila s svojo reakcijo, jaz pa zato, ker si je skoraj odrgnil koleno . Ko pade Živa, sedim, jo pogledam, rečem: Si padla? Mala vstane, se pobriše po kolenih in mi odgovori: JA.
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 1.8.2009 21:06:18
|
|
|
|
alička
|
O Raho, a ti imaš tudi Živo, kull ime! Jaz nisem ziher da bila lahko pri drugem otroku kaj manj komplicirala kot pri moji Živi . Mogoče sem komplicirala in bila nebogljena, prve tri mesece, ko je imela grozne krče in ni pomagalo nič drugega kot nošenje, pol smo pa nehal jamrat in komplicirat .
< Sporočilo je popravil alička -- 1.8.2009 21:07:22 >
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 1.8.2009 21:07:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko pade Živa, sedim, jo pogledam, rečem: Si padla? Mala vstane, se pobriše po kolenih in mi odgovori: JA. tko jst skoz delam seveda tašča misli da sm najbl grozna in brezbrižna mat, kar jih je pod soncem, ker ne hodim s široko razprtimi rokami za otrokom in prežim, če bo slučajn padla drgač pa kaj pa vem, se mi zdi da ni neke razlike, mogoč zato ker je tud med mulčkoma zlo mala mam pa že skoz zlo izdelano, kako bi nej zgledala vzgoja in te zadeve, pa kr furam po teh tirnicah nekako in sem zadovoljna, so dobri rezultati, tko da čist mim že ne sekam
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 2.8.2009 8:20:59
|
|
|
|
skuštrana
|
Pri prvi sem ko je zajokala jaz pa sem kuhala kavo, kavo odstavila in šla k njej. Pri drugi sem jo do konca skuhala in šla k njej. Pri tretjem sem jo pa še popilauser posted image eVO GA, NAJBOLJ PRAVILEN ODGOVOR. Jaz že pri prvi nisem komplicirala - če je padla se je že sama pobrala, če je bila zapackana je nisem takoj letele preoblačit, če je pri plus 15 čofkala po morju se tudi nisem sekirala,če je jedla kamenčke- so že zadaj ven padli... ..pri ta drugem se je ta nekompliciranost še malo povečala, sedaj pri tretjem je pa ultra povečana( sem ga kar v avtu ven dala, najmanj komplikacij )..od doma se spravim v pol ure, s tem da spedenem sebe in tri palčke. pa s seboj imam eno samo torbo, pri lizi sem pa vlačla cele škatle stvari samo na sprehod...sedaj se mi je naredilo, da sem tudi voz že pozabila doma, ko smo šli na sprehod Rija, ja, pri tretjem komot še kakšnega otroka kje pozabiš Osnovne smernice vzgoje so pa itak iste pri vseh, potem samo prilagodim nianse karakterju otroka....
< Sporočilo je popravil skuštrana -- 2.8.2009 8:33:48 >
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 2.8.2009 11:59:02
|
|
|
|
žab*ca
|
Pol moram jaz še najmanj 3x rodit,da se vsaj malo skuliram (ja priznam kompliciram,pol se bom pa spraševala,kaj je moj sine taka mamina mazica).Moram kar pohitet z drugim otrokm,dokler še ni prepozno .
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 3.8.2009 10:18:02
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 3.8.2009 13:31:30
|
|
|
|
zmajči25
|
Mene tudi zanima, kakšna mama bom v drugo, načeloma ne kompliciram... Mi je pa dobra tista, ki je voziček za sprehod pozabila doma , hudooooooo!
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 3.8.2009 15:58:12
|
|
|
|
HuAnita
|
enako, ta drugi je zrastel tako potrpežljiv gor
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 3.8.2009 18:10:59
|
|
|
|
Raho
|
Jaz konstantno doma pozabljam plenice in kaj za preoblečt - se pravi od tamale torbo. Še sreča, da je za vsakim ovinkom Muller, Lidl, Hofer... Pa da v skoraj vsaki štacuni dobiš že nekaj za oblečt Dobra lastnost tega: smo uspeli sprobati vse plenice
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 3.8.2009 20:29:03
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho Jaz konstantno doma pozabljam plenice in kaj za preoblečt - se pravi od tamale torbo. Še sreča, da je za vsakim ovinkom Muller, Lidl, Hofer... Pa da v skoraj vsaki štacuni dobiš že nekaj za oblečt Dobra lastnost tega: smo uspeli sprobati vse plenice isto in ko zakleto, se bo glih takrat ko nimam nč zravn tamal posral tko, da na vseh koncih ven udari, ula se bo ziher totalno posvinjala/polila/ že kej in pol hodmo ko prasci okol in improviziramo
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 3.8.2009 20:34:26
|
|
|
|
barika
|
hm..sem mislala, da sma midva grozna ..mali pade, ne trznema, se pober in gre naprej, se umaže, ga ne spreoblečem, dokler ni ornk pujs, v stanovanju imamo zadnje čase mivke za izvoz , najbolj čudna zadeva so mu pa copati in kape. Stalnica so pozabljene plenice in robčki, ko pa pridemo na kakšno igrišče pa nikoli nimamo kakšnih kanglic zraven
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 3.8.2009 22:09:51
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 tko jst skoz delam seveda tašča misli da sm najbl grozna in brezbrižna mat, kar jih je pod soncem, ker ne hodim s široko razprtimi rokami za otrokom in prežim, če bo slučajn padla Pa to so vse glih, se mi zdi Moja tašča ma izdelan tak rakovičarski korak, da sploh ne vem, kako da nima musklfibra 24/7, moja mami pa je zadnjič našo tamalo nosila pomoje en kilometer, da ne bo padla, ker je laufala v sandalih, pomisli, V SANDALIH!! Unih, z dvema paščkoma, fiksiranih - ne japonkicah, da ne bo pomote. In bol ko sem ji dopovedovala, da ima to non stop na nogah, da non stop laufa v tem, da HB da laufa in da naj jo pusti, pa tud če pade, ji nima bit kej ..... ne. Nosi, Miško. A loh prlepim še enih 12348638122 Drugač pa mislim, da bom zdej v drugo manj komplicirala predvsem v prvih mesecih (dretje, zibanje, uspavanje, hranjenje itn.). Povem čez en mesec
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 3.8.2009 22:20:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa to so vse glih sej bi blo smešno, če neb blo nadležno dons zjutri jo pelem v vrtec, pa pol s tamalmu en giro, pa jst po stopnicah nesem tamalga v voz, ula pa za mano - sama!!! zamisli pa k čist fajn gre po štengah, pa je tašča prišla izza ovinka čist zgrožena, pa sm rekla nej jo pusti, da bo šla sama - ja kje je mogla it po njo pa jo za obe (!!!) roke držat in vlačit dol po štengah pa verjetno si je še mislila, da HB da je prišla in rešla bogo revo malo
|
|
|
|
RE: Biti mama prvič in drugič 4.8.2009 0:20:27
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 je mogla it po njo pa jo za obe (!!!) roke držat in vlačit dol po štengah moja tašča bi jo nesla ...
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?