|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bi bile užaljene
22.12.2009 12:31:00   
Belika
...če bi prijatelja povabile na krst vašega otroka, on pa vas ne bi povabil ko bi krstil svojega.

Seveda ob predpostavki, da ste vi povabili poleg sorodnikov tudi ostale družinske člane, ta oseba pa samo ožje družinske člane.

Midva se že tri dni dajeva, namreč nisem da se ju povabi moj pa ima slabo vest in predvideva, da bosta užaljena. Kar je sicer čisto možno, da bosta res (predvsem ona). Ne vem sta zelo konfliktni osebi in ko malo spijeta se takoj skregata, oz.- vsaj on prav išče konflikt (s komerkoli pač) . Že na parih praznovanjih je bilo tako (vključno z njunim krstom in dvema porokama).
Na krsta svojega otroka pa nebi želela imeti ravno v spominu po prepiru. Raje imam samo domače, in pač upam da bosta razumela če jima poveva, da bodo samo ožji družinski člani. Drugače se z njima veliko druživa, le ko pa se pije pa hitro greva, ker ni nobenemu od naju se za preprirati oz. poslušati prepire...

Problem je tu, le ker ima moj zaradi tega slabo vest (čeprav se strinja z mano po eni strani).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bi bile užaljene
22.12.2009 12:37:08   
blaža
Otrok je tvoj oz vajin in vidva si naredita tako, kot je vama prav. nima veze kaj bo kdo reku,... Če je ta oseba normalna, bo razumela, da ste pač nardili samo v družinskem krogu in ne na veliko kot ona.

Kot pa berem, je ta oseba konfliktna,... Na to se ne oziraj. Otrok je tvoj in to je njen problem, če je taka in ima probleme z vsemi ostalimi.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.12.2009 12:39:15   
liliana
Jaz ne bi bila užaljena.....

Če imaš krst ali poroko "zreducirano" na ožji družinski krog je to nekako samoumevno.....in če je prijatelj mora to razumeti....kar pa nekdo pove, ko malo preveč pogleda v kozarec, pa jaz ne jemljem kot zdravo za gotovo.....

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2009 12:41:07   
*pepelka*
Jaz se  kaj dosti ne bi obremenjevala. Če boste imeli krst le v družinskem krogu, je to pač  res le v družinskem krogu in mislim, da zaradi tega ne bi smelo biti nobene zamere. Sicer pa je to res bolj družinski dogodek in ne vem, zakaj nekateri tako komplicirajo in vabijo vse povprek. Mi smo krst vedno imeli le za najbližje sorodnike, se pravi njegovi in moji starši, ter najini bratje in sestre in to je bilo vse. Kolegov pa na take dogodke res ne vabimo, se srečamo pač ob drugih priložnostih.
Naj bo krst lep družinski dogodek in naj vam tak ostane tudi v lepem spominu.

< Sporočilo je popravil *pepelka* -- 22.12.2009 12:43:02 >

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2009 12:45:23   
Rožica I
Lahko narediš samo dvoje:

a) ju povabiš in vzameš v zakup, da boste poslušali prepiranje

ali

b) ju enostavno ne povabiš

Sicer pa, ljudje božji, zakaj ne živite po svojem občutku in se nonstop ozirate na druge?!

ROŽICA

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.12.2009 12:46:48   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Belika
...če bi prijatelja povabile na krst vašega otroka, on pa vas ne bi povabil ko bi krstil svojega.

Seveda ob predpostavki, da ste vi povabili poleg sorodnikov tudi ostale družinske člane, ta oseba pa samo ožje družinske člane.

V takem primeru jaz ne bi bila užaljena. Če bosta kaj rekla, pa poveš, da sta se pač odločila naredit v ožejm družinskem krogu - kar imata vso pravico. Nič ne imejta slabe vesti.

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.12.2009 12:48:09   
ledenaa
Niti pod razno ne bi bila užaljena

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.12.2009 13:06:11   
Belika
Se popolnoma strinjam z vami, ker če bi vedno povabila vse, kamor smo bili mi kdaj povabljeni, lahko kar hotel rezerviramuser posted image user posted image .

Tudi zase vem, da ne bi bila užaljenja oz. sploh ne pričakujem vabil na krste in podobno.

Saj tudi moj pravi, da je bolje da ju ne povabiva, ker konec koncev biti živčen zaradi nekoga drugega, ali ti bo slučajno naredil sceno si niti najmanj ne želi....
Vseeno ga grize tista slaba vest... in ne ve kako jima to omeniti, oz. bi najraje kar tiho bil.

No tiho biti se mi zdi tukaj bolj "podlo", kot ne povabiti. Verjetno je najbolj enostavno, da jim pač čisto sproščeno ob kavici poveva, da bomo imeli krst, ampak samo z najožjimi družinskimi člani, brez zadrege in opravičevanj...

Sem ravno mojemu predlagala po telefonu, da ju pa lahko kak dan peljeva na kosilo, čisto tako brez razloga... da si malo olajša vest, pa se mi zdi da mu je že malo lažjeuser posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.12.2009 13:10:46   
štrumfek
jaz nebi bila užaljena...

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.12.2009 13:12:52   
Anonimen
Ne bi bila užaljena...

In pri nama bo isto. Sva bila na enem krstu, kjer je bilo ogromno ljudi, ampak mi te družine ne bomo povabili, ker je za moje pojme krst samo za ožje družinske člane.

(odgovor članu štrumfek)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.12.2009 13:57:14   
mamamajča

Potem to spoštuješ, ne?
Jaz ne bi bla užaljena.

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.12.2009 14:08:38   
rija
a lahko samo tega nalepim ?

user posted image

če ti je tak pomembno, če bodo užaljeni ali ne, jih pač povabi.
zadeva rešena.

jaz ne vem kaj se ljudje to za ene igrice grejo....te bom jaz povabil če boš ti mene....madonca...jaz povabim tistega, za katerega bi rada, da nekam pride, da deli določen trenutek z mano....samo to je pomembno.

...vox populi...

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.12.2009 15:21:32   
barika

Midva se že tri dni dajeva, namreč nisem da se ju povabi moj pa ima slabo vest in predvideva, da bosta užaljena. Kar je sicer čisto možno, da bosta res (predvsem ona). Ne vem sta zelo konfliktni osebi in ko malo spijeta se takoj skregata, oz.- vsaj on prav išče konflikt (s komerkoli pač) . Že na parih praznovanjih je bilo tako (vključno z njunim krstom in dvema porokama).
Na krsta svojega otroka pa nebi želela imeti ravno v spominu po prepiru. Raje imam samo domače, in pač upam da bosta razumela če jima poveva, da bodo samo ožji družinski člani. Drugače se z njima veliko druživa, le ko pa se pije pa hitro greva, ker ni nobenemu od naju se za preprirati oz. poslušati prepire...

Problem je tu, le ker ima moj zaradi tega slabo vest (čeprav se strinja z mano po eni strani).

ne. nima smisla biti jezen.

No tiho biti se mi zdi tukaj bolj "podlo", kot ne povabiti. Verjetno je najbolj enostavno, da jim pač čisto sproščeno ob kavici poveva, da bomo imeli krst, ampak samo z najožjimi družinskimi člani, brez zadrege in opravičevanj...

zakaj bi pa sploh pravila kolegom, da bosta dala otroka krstit? meni se to zdi bolj kot ne nek družinski dogodek.

< Sporočilo je popravil barika -- 22.12.2009 15:25:01 >

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.12.2009 15:26:37   
Belika

IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Potem to spoštuješ, ne?
Jaz ne bi bla užaljena.

Tukaj ne vem če sem ravno vredu napisala, ker sem pisala v tretji osebi. Stvar je taka mi bomo povabili samo ožje člane oni, so imeli pa tudi ostale prijatelje...

in ja sva se nekako dogovorila, oz. je moj prišel do spoznanja, da jih ne povabimouser posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.12.2009 15:53:58   
Colt
Belika, jaz bi ti predlagal da se raje posveti notranjim radostim okoli krsta, kot pa koga povabiti in koga ne. Navsezadnje je krst predvsem družinski, intimni in duhovni praznik...in kot takšnega ga moraš doživeti. Ob tem čudovitem dogodku pa zares ne rabiš skrbi kot npr ''a se bosta skregala, a se bo napil itd itd''...nikar tako. Naredi kar ti pravi vest in to je zmaga. Naj bo krst blagoslov in dogodek radosti za družino, vse ostalo naj ostane zunaj dosega skrbi.

Pa obilo veselja, Grega user posted image

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.12.2009 18:32:52   
mamamajča
Belika, vem, kaj si hotla napisat. Vsak človek, če ima nekaj v glavi, bo razumel, če boš ti hotla ožji družinski krog. Bo spoštoval in razumel, kot bi tudi ti, če bi bila med nepovabljenemi, ne?
No, vsaj jaz bi razumela in se ne obremenjevala.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.12.2009 19:00:51   
Onasiss
Jaz sem imela prijateljica, ki je bila zelo užaljena, ker ni bila med povabljenimi. Pa sem jo imela za razumno osebo in bo razumela, kdo in kaj so ožji sorodniki. Po tistem se ne pogovarja več z menoj in me ima za hinavko....user posted image ...

Vse lepo in prav, sem mnenja, da je krst predvsem družinski in duhovni praznik.

So what....

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.12.2009 19:14:26   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: Onasiss

Vse lepo in prav, sem mnenja, da je krst predvsem družinski in duhovni praznik.

Bravo zate user posted image user posted image user posted image user posted image in točno na to mnogi pari pozabljajo! Predvsem pa je praznik za malega novorojenčka, ki je sprejet v skupnost, katere velićino si včasih težko predstavljamo!

Grega

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.12.2009 20:06:44   
Sulfinija
Isti šit sma imela midva letos ko sma krstila sina.Naju so povabili in sma šla nazaj nisma imela vabit in iz tega je prišla ven pravi bum kot da bi ti ljudje bili najbolj bogati so se vsiljevali.In sma potem zares povabila.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.12.2009 20:14:37   
Anonimen
Mi smo krst vedno imeli le za najbližje sorodnike, se pravi njegovi in moji starši, ter najini bratje in sestre in to je bilo vse.

tudi pri nas.

in,... ne, ne bi bila užaljena, če ne bi bila povabljena.

(odgovor članu *pepelka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
22.12.2009 20:31:22   
kaya2007
če vabite le ožje družinske člane in ta oseba to ni, potem se mi zdi čisto normalno, da se jo ne vabi..ni fer, da bi bil kdo potem užaljen. drugo je, če se povabi vso družino, nekoga izmed njih se pa spusti user posted image to se je zgodilo zadnji meni-so bili povabljeni vsi, vključno z mojo mamo, edino name so pozabili user posted image malo čudno. glede na to, da naša družina res ni števična, se vsi spravimo v eno dnevno sobo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?