Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 8:40:08
|
|
|
|
marsovcek
|
Pa ga naj prvo on naredi potem pa še ti. Otroček bo drugač preveč sam.
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 8:41:51
|
|
|
|
Anonimen
|
KAKO PREDAVANJA Z AMAGISTERIJ OD 11H??!! nemogoče! ponavad magisterij delajo ljudje ki so zaposleni in so predavanja popoldan al pa čez vikend. zdej odvisno tudi od faxa. moj je sicer delal specializacijo na fov in je bilo predavanj za vzorec je vse bolj na tebi da pišeš seminarske in študiraš, predavanja za vsak predmet so mel glih ne vem en petek popoldne pa soboto dopoldne. dela pa kolegica magisterij na ekonomski je pa kar pase, samo so vsa predavanja popoldne, tut sama ima sina 3 leta starga pa sama je brez desca pa folga pa ma tut po cele tedne predavanja pa kakega preskoč kdaj koga prosi za varstvo pa tko. js bi se v tvojem primeru pozanimala kako dejansko potekajo predavanja pa če se da kerga prešpricat :)
|
|
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 8:54:30
|
|
|
|
paris
|
Jaz pa mislim, da magisterij počaka, otroci so pa samo enkrat majhni. če ni nujno, bi ga šla jaz delat, ko bo otrok starejši.
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 9:17:14
|
|
|
|
marty5
|
Jaz sem se to leto vpisala. Predavanja imam izključno popoldan - načeloma med vikendi, včasih tudi med tednom. Se pa moram tudi jaz vozit - dobro uro v eno smer. Študij je v veliki meri samostojen in je predvsem delo doma. Doma pa imam dobro leto starega otroka. Ti bom pa tako povedala - če ne bi imela moža in oboje starše, ki mi zelo pomagajo, bi šlo zelo težko. Obenem sem šla tudi na krajši delovni čas, ne toliko zaradi študija, ampak da nadoknadim čas z otrokom - kot je predhodnica napisala, so le enkrat majhni. Jaz osebno se ne bi odločila, da študiram hkrati z možem - težko bo otroku in tudi vama dvema. Pa tudi finančno bi bilo njabrž lažje, če se mag loti najprej eden, nato drugi, ne? Srečno!
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 9:20:21
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: marty5 Jaz osebno se ne bi odločila, da študiram hkrati z možem - težko bo otroku in tudi vama dvema. Pa tudi finančno bi bilo njabrž lažje, če se mag loti najprej eden, nato drugi, ne? Se strinjam
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 9:25:36
|
|
|
|
Anonimen
|
A ti kaj pomeni, če ga narediš? Če ga boš delalal samo zaradi moža in zato, da ga imaš, je to trenutno popolnoma nekoristno porabljen čas. Magisterij počaka, pa tudi glavi čez nekaj let malo mentalne telovadbe ne bo škodilo.
|
|
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 12:16:35
|
|
|
|
živa
|
Če prav vem, je magisterij po Bolonjski reformi skorajda kot diploma po starem sistemu. In po mojem predavanja dejansko so tako kot na dodiplomskem študiju, po ves dan. Lp, živa
|
|
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 12:46:29
|
|
|
|
lojzika
|
Ja in naj bi se menda dalo to izvajati tudi redno in zaradi tega sem mislila da so skozi cel dan predavanja. Bom pa verjetno še malo počakala z mojim nadaljnim študijem
|
|
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 13:01:59
|
|
|
|
živa
|
Glej, jaz bi šla študirat edino, če bi to zahtevala moja služba oz. če mi sedanja služba ne bi odgovarjala. Sicer je brez veze. Pa še tako je, da se danes težje dobi služba z višjo izobrazbo. Če ni sistematizirano delovno mesto, še plača ni ne vem kako večja. Da bi pa za pildek študirala in se matrala, hvala lepa, raje sem z otrokom ali pa samo ležim doma. Lp, živa
< Sporočilo je popravil živa -- 15.4.2007 13:02:02 >
|
|
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 13:28:34
|
|
|
|
srki
|
Se strinjam z Mič. Če si tako želiš delati magisterij, pa počakaj, da ga najprej naredi mož, tako bo verjetno lažje za vse, za vaju in za otroka.
|
|
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 13:31:30
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
IZVIRNO SPOROČILO: srki Se strinjam z Mič. Če si tako želiš delati magisterij, pa počakaj, da ga najprej naredi mož, tako bo verjetno lažje za vse, za vaju in za otroka. Evo se strinjam. Či ni neke nujne potrebe, počakaj, da ga najprej naredi mož, potem pa zamenjajta vloge.
|
|
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 16:57:50
|
|
|
|
Misek
|
Preveri kako imas predavanja oz. kaksen je urnik predavanj. Potem pa... ce je moznost in ce te vlece vpisi. IMO ce delas magisterij zaradi sebe, iz lastne zelje ti ne bo problem. Ce ga bos delala zaradi drugih ( moz, sluzba...) ti bo dosti tezje. Pravzaprav vprasanje je koliko tebi osebno pomeni magisterij in koliksna je tvoja zelja za vpis. Nekaj casa prisparas ce se ucis in pises ponoci, ko otrok spi. Sama grem raje na podiplomca, kot, da bi lezala doma. Ves kako pravijo... vse lahko zgubis in vse ti lahko vzamejo, razen znanja. Ni lepsega, ce te zeja po znanju.
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 18:16:54
|
|
|
|
Anonimen
|
In ti bi šla delat magisterij, zato ker tvoj mož (al karkoli že je) tako želi? Ti povem, da magisterija ne bi končala tudi če bi ga začela delat. TO MORA BITI IZKLJUČNO TVOJA ŽELJA. Ker vzame preveč energije. In verjemi, ker govorim iz izkušenj. Moj je tud vztrajal, da grem delat magisterij, ker on pa res ne more met žene samo z nazivom u.d.i.a. Halo kje si pa še to videl. Pa sem vpisala magisterij. (no vmes je dobil novo bejbo, beri svojo šrtudentkom, ki je bila tik pred magisterijem in žena brez magisterija je bila odpikana). Pol je bla pa muka nadaljevat, ker enostavno bnisem čutila tiste notranje želje, lastnega gona za to izobrazbo. Šele po dveh letih sem zbrala tolk volje da sem s študijem začela nadaljevat. Pa sem sama, brez otrok brez obveznosti. In verjemi, če sama nimaš želje po tem, boš vse skupaj delala z odporom, z mislijo na na to kako bi ti blo fajn če si tega ne bi nakopala na glavo. Sploh če bosta dva, ki bosta študirala. Dobro premisli preden zagoniš kak miljon brez veze.
|
|
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 18:46:41
|
|
|
|
kaya2007
|
Mah naredi tako kot si sama želiš in kot ti paše! Jaz trenutno še delam fax, potem pa bom po vsej verjetnosti šla še na magisterij. Ampak mene to veseli, vsekakor bolj kot da bi šla delat...in mi zaenkrat niti ni treba delat. Če greš na tak podiplomski študij, ki ti leži, se mi zdi da ga je možno kar z lahkoto narediti, vsaj pri mojih prijateljicah je bilo tako. Sigurno sama zase najbolj veš koliko se ti da in koliko stvari si sposobna peljat naenkrat! Delaj po lastnem občutku, pa bo!
|
|
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 19:55:13
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: paris Jaz pa mislim, da magisterij počaka, otroci so pa samo enkrat majhni. če ni nujno, bi ga šla jaz delat, ko bo otrok starejši. Jz isto mislim. Poleg tega pa še poleg izkušenj, ki jih imam glede zaposlovanja, te danes noben bog ne zaposli če nimaš nobenih izkušenj neglede na to ali imaš magisterij ali mogoče celo doktorat.... Jz osebno bom šla delat specializacijo in magisterij, ko se mi bo to izplačalo v bodoči sanjski službi, ki pa jo seveda še kar vztrajno iščem...
|
|
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 15.4.2007 22:37:11
|
|
|
|
caillou
|
Jaz pa mislim, da magisterij počaka, otroci so pa samo enkrat majhni. Se podpišem pod tole .
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 16.4.2007 7:25:36
|
|
|
|
Magi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0 In ti bi šla delat magisterij, zato ker tvoj mož (al karkoli že je) tako želi? Ti povem, da magisterija ne bi končala tudi če bi ga začela delat. TO MORA BITI IZKLJUČNO TVOJA ŽELJA. Ker vzame preveč energije. In verjemi, ker govorim iz izkušenj. Moj je tud vztrajal, da grem delat magisterij, ker on pa res ne more met žene samo z nazivom u.d.i.a. Halo kje si pa še to videl. Pa sem vpisala magisterij. (no vmes je dobil novo bejbo, beri svojo šrtudentkom, ki je bila tik pred magisterijem in žena brez magisterija je bila odpikana). Pol je bla pa muka nadaljevat, ker enostavno bnisem čutila tiste notranje želje, lastnega gona za to izobrazbo. Šele po dveh letih sem zbrala tolk volje da sem s študijem začela nadaljevat. Pa sem sama, brez otrok brez obveznosti. In verjemi, če sama nimaš želje po tem, boš vse skupaj delala z odporom, z mislijo na na to kako bi ti blo fajn če si tega ne bi nakopala na glavo. Sploh če bosta dva, ki bosta študirala. Dobro premisli preden zagoniš kak miljon brez veze. bi dodala le še...ali pa, da bi v službi zahtevali... oba naenkrat - ne bi. tudi Bolonjski mag. se izvajajo popoldne. pri nas so predavanja od 16.30 do 20.40 in ob sobotah.
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 16.4.2007 7:34:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Odvisno od obsega predavanj, vaj in ostalih obveznosti. Pri nas smo imeli zelo malo predavanj in vaj. Obveznosti (izpite) opravljaš pisno - pišeš obsežne seminarje. Večinoma si sam postavljaš roke za odajo. Pomembno je, da vse obveznosti opraviš do roka za vpis. Na tak način ni težko delat magisterija, tudi če imaš majhne otroke. Povsem druga zgodba je, če imaš večkrat na teden popoldanska predavanja... Predvsem si moraš pa SAMA to želeti. Drugače bo še težje...
|
|
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 16.4.2007 7:49:52
|
|
|
|
Olivija
|
meni se tudi zdi malo čudno, da bi šla zaradi moškega delat magisterij . Trenutno res premišljujem o tej možnosti, ampak samo zaradi tega, ker imam skoz več opravka z ekonomijo in bi mi dejansko več znanja prav prišlo. Itak se moram pa odločiti med pravosodnim in magisterijem in trenutno me mika bolj magisterij. Varstva imamo pa skoraj stalno na razpolago, pa me še vseeno skrbi koliko časa bom imela za otroka. Se pa trenutno navajam na spanec po 5-6 ur in moram priznati, da se prav dobro počutim in na dan imam 2 uri več časa zase.
|
|
|
|
RE: Bi šle delat magisterij? 17.4.2007 22:10:11
|
|
|
|
MIASE
|
hej! jaz sem bila tudi v dvomih kako in kaj z magisterijem, vpis sem imela ravno takrat ko sem dobro zvedela da sem noseča. Odločila sem se, da bom to sfurala. Mislim da če imaš voljo, da se vse da. Zakaj naj bi pa imel tvoj dragi kakšno prednost pred tem, saj sta vendar enakovredna, kajne? Pač si bosta porazdelila delo doma, varstvo otročka,... Zavedaj pa se, da bo v življenju vedno kakšna ovira....zakaj naj nebi študirala? Želim ti, da ti bo uspelo pri nadaljnih planih. LP
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?