|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bele pikice na jeziku!
17.4.2009 21:47:45   
vrtnica123
Ojla punce- danes sem pri naši 5 mesečnici opazila da ima na robu jezička bele pikice- a je imel kateri izmed vašihuser posted image  podobno zadevo, ker jst nimam pojma kaj bi to lahko bilo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bele pikice na jeziku!
17.4.2009 21:58:25   
L009
najbrš ima soor, to so ene vrste glivice.najbolje da jo pelješ k zdravniku in ti bo vrjetno predpisala kašno mazilo, da jo boš mazala po jezičku, lahko greš pa tudi v lekarno kupit Daktarin.ni pa nič nevarnega, če hitro okrepaš, lahko pa se glivice prenesejo tudi do ritke.

čimprej se pozdravite.

(odgovor članu vrtnica123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bele pikice na jeziku!
17.4.2009 21:59:45   
vrtnica123
Hvala za odgovor!

(odgovor članu L009)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bele pikice na jeziku!
17.4.2009 22:15:45   
pipic
N svojo pest ne dajat nič.ni mus da je soor.
Pojdi  do  P

(odgovor članu vrtnica123)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bele pikice na jeziku!
17.4.2009 22:34:14   
benika
N svojo pest ne dajat nič.ni mus da je soor.


Soor je. Daktarin ji daj.

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bele pikice na jeziku!
18.4.2009 16:20:48   
pipic
benika upam,da bi bila tako pogumna tudi ko bi ti prišla kakšna mati,ki je njen imel alergijsko reakcijo na daktarin.ker si ti tako pogumna in kar daj.
Soor mora potrditi  zdravnik in ne drage ve pametne mamice

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bele pikice na jeziku!
19.4.2009 14:10:26   
benika
Veš kaj pipic,če bi gledali na možnost alergije, potem bi naši otroci živeli le od zraka in vode. Saj razumem, da je hudo, če se pojavi alergična reakcija, vendar ni sedaj zaradi enega primera treba posploševat vse naokoli.

In večina mamic tule gor svetuje, da se duda in jeziček namažeta z daktarinom. Če bi človek za vsako stvar letal do zdravnika, bi bil najbrž cel kaos v ZD. A ti greš vsakič k P, če dete dobi vročino a mu sama daš nekaj proti znižanju T? Če ti to prakticiraš, prav, imaš vso pravico do tega. Jaz ne in tudi daktarin sem jima mazala po jezičku na lastno pest.



(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bele pikice na jeziku!
19.4.2009 22:12:16   
vrtnica123
Res je takoj ko sem ji namazala jeziček je bilo boljš- se pa pridružujem mnenju Benike- kam bi pa prišli da bi morali za vsako stvar k zdravniku hodit!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bele pikice na jeziku!
20.4.2009 8:17:28   
hedviga
V materinski šoli v ljubljanski porodnišnici v okviru predavanj o negi otroka sestre svetujejo za odpravo glivic Daktarin. Le-ta je v lekarnah na voljo brez recepta.
Tudi naša dva sta dobila soor. S sterilno gazico in fiziološko  sva jima dobro očistila ustno votlino. Paziti je treba da se res dobro očisti. Glivice se najdejo na jezičku, notranjem delu ličk, pa tudi na delu med dlesnijo in usnico...se pa razpasejo, ja.
Če jih je veliko, bo na gazici kar malo belo, lahko celo kakšna mala kapljica krvi, če so globoke.  V MŠ so predlagale da se čisti s sladko vodo, ampak meni se to nekako ni dopadlo.
Ko so ustka očiščena, namaži Daktarin oralni gel (po navadi jim je včeč, ga pocmokljajo) in voila zadeva je kmalu pod kontrolo. Po tem ko glive izginejo nadaljuj z gelom še nekaj dni. Za ritko pa se dobi daktarin mazilo, vendar je pri ritki malo težje ugotoviti ali gre za plenični izpuščaj ali glive, če se ti to zgodi pa le vprašaj P.
Jaz sem svojo P potem vprašala, če je bilo narobe da sva na svojo roko ukrepala, pa se mi je samo smejala.
Seveda je prav, da ko smo v dvomih ali ko je zadeva resna itd... se obrnemo do pediatra, vendar pa sem mnenja da pretiravanje v nobeno stran ni dobro. Še veliko bo situacij, ko bomo primorane ukrepati same. Sicer pa..nekateri pediatri, seveda za doplačilo, omogočajo klic tudi izven delovnega časa in če si v dvomih...

(odgovor članu vrtnica123)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bele pikice na jeziku!
20.4.2009 9:06:37   
klavdex
Ni nujno, da je soor. Moj ma še zdaj včasih bele pikice na jezičku in sicer zaradu mleka, ko je bil mlajši, je imal skoz beli jezik. Pa sma tdui mazala z adktarinom, ampak, ko po enem tednu ni silo sprememb sem nehala, zdaj pa so pikice same izginile, ko ne pije več tolk mleka. probaj z daktarinom, če pa ne bo sprememb pa nehaj. Vprašaj v posvetovalnici pa ti bodo povedali.

(odgovor članu vrtnica123)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bele pikice na jeziku!
20.4.2009 16:13:04   
benika
klavdex, sej lahko sama preveriš ali je jeziček bel od mleka ali od soora. Če podrgneš z nohtom, gre pri mleku bela obloga dol, če je pa soor, pa ne gre.



(odgovor članu klavdex)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?