hedviga -> RE: Bele pikice na jeziku! (20.4.2009 8:17:28)
|
V materinski šoli v ljubljanski porodnišnici v okviru predavanj o negi otroka sestre svetujejo za odpravo glivic Daktarin. Le-ta je v lekarnah na voljo brez recepta. Tudi naša dva sta dobila soor. S sterilno gazico in fiziološko sva jima dobro očistila ustno votlino. Paziti je treba da se res dobro očisti. Glivice se najdejo na jezičku, notranjem delu ličk, pa tudi na delu med dlesnijo in usnico...se pa razpasejo, ja. Če jih je veliko, bo na gazici kar malo belo, lahko celo kakšna mala kapljica krvi, če so globoke. V MŠ so predlagale da se čisti s sladko vodo, ampak meni se to nekako ni dopadlo. Ko so ustka očiščena, namaži Daktarin oralni gel (po navadi jim je včeč, ga pocmokljajo) in voila zadeva je kmalu pod kontrolo. Po tem ko glive izginejo nadaljuj z gelom še nekaj dni. Za ritko pa se dobi daktarin mazilo, vendar je pri ritki malo težje ugotoviti ali gre za plenični izpuščaj ali glive, če se ti to zgodi pa le vprašaj P. Jaz sem svojo P potem vprašala, če je bilo narobe da sva na svojo roko ukrepala, pa se mi je samo smejala. Seveda je prav, da ko smo v dvomih ali ko je zadeva resna itd... se obrnemo do pediatra, vendar pa sem mnenja da pretiravanje v nobeno stran ni dobro. Še veliko bo situacij, ko bomo primorane ukrepati same. Sicer pa..nekateri pediatri, seveda za doplačilo, omogočajo klic tudi izven delovnega časa in če si v dvomih...
|
|
|
|