|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Banalen "problem", ki to sploh ni
28.7.2011 11:05:21   
Kerensa*
V bistvu se ne potrebuje nobenega nasveta, kako "problem" rešiti, ker so ga udeleženci že rešili (vsaj po svoje, sicer - pa vendar). Zanima me samo vaše mnenje o obnašanju udeležencev. Imena so izmišljena, situacija pa resnična.

V nekem podjetju delata, kot sodelavca, Janez in Peter. Oba imata doma (brezposelni) ženi in otroka in oba sta mnenja, da imata njuni ženi preveč časa za neumnosti oz. za stvari, brez katerih bi čisto lepo živeli. Kar je res.
Janez in Peter gresta občasno, recimo, da po službi, skupaj na pivo. Preko njiju sta se spoznali tudi njuni ženi, Marija in Francka. Ker sta ugotovili, da imata nekaj skupnih lastnosti (karakternih in življenjskih), sta se občasno začeli družiti ob kavi (kakor Janez in peter ob pivu).
Janez in Peter pa imata v službi tudi nekaj sodelavk, od katerih večina sploh ne izgleda slabo, ni pa nobena samska. In ker si Janez in Peter skorajda samo v službi lahko takorekoč oddahneta od svojih žena (ki sicer nista ravno pretirana zmaja, sta pa še vedno zmaja, kakor pač vse ženske) in ker sta tudi onadva samo moška, krvava pod kožo, jima je komentiranje teh sodelavk pač hobi ob pivu.
Ženi s preveč časa sta to ugotovili in reagirali vsaka po svoje. Marija se je z Janezom relativno normalno pogovorila (na način "Bog nam je zato naredil oči, da gledamo in pamet zato, da jo uporabljamo") in sta normalno funkcionirala dalje, Francka pa je doživela živčni zlom, saj je bila prepričana, da jo Peter vara.
In tako sta Janez in Peter o svojih ženičkah debatirala v službi (poleg debat o sodelavkah, seveda), Marija in Francka pa o svojih možičkih ob kavi. Francka je Mariji povedala, da je prekomerno ljubosumna (zaradi določenih stvari iz njene preteklosti), Marija pa jo je poskušala postaviti na realna tla. Ko je Francka ugotovila, da se z Marijo in Janezom lažje pogovarja o določenih stvareh, kakor pa s Petrom, so oni trije tudi nekajkrat skupaj podebatirali. Seveda je Francka prosila, naj to ostane med njimi tremi.
Kar se Marije tiče, je tako tudi bilo - bila je lepo tiho in je o tem govorila (ko sploh je) samo z Janezom. Janez pa je, kdo bi vedel, zakaj, nekaj delčkov iz teh debat omenil tudi tisti sodelavki, v katero naj bi bil zagledan Peter. Recimo ji Pepca. Na način "rekla-kazala" je vse skupaj na koncu izpadlo tako, kakor, da je Pepca tista, ki želi zvabiti Petra med svoje rjuhe. Janez tega sicer ni rekel na ta način, je pa izpadlo, da Francka tako misli, ker je pač ljubosumna (z razlgom ali brez - ni pomembno).
In nato je Pepca dobila rahli živčni zlom in kontaktirala Francko ter jo vprašala, kaj se gre. Francka, ki se je očitno zavedla, da je z Janezom in Marijo govorila preveč (določene stvari pa le morajo ostati v družini, med štirimi stenami), je seveda zanikala, da bi kdajkoli rekla karkoli temu podobnega. In nato je isto varianto ("jaz nisem nič rekla") povedala tudi svojemu Petru, kateremu pa je dodala še, da je o nečem podobnem (nikakor pa ne o tem konkretnem) govorila izključno z Marijo.
Seveda je potem znorel Peter, kontaktiral Marijo in jo poslal v določen spolni organ. Ker je to Mariji, ki ni bila nič kriva, dvignilo pritisk, je "zagrabila za ovratnik" svojega Janeza, ki "se je spomnil", da "je pa res nekaj povedal Pepci", a da ni vedel, da bo Pepca kontaktirala Francko, še manj pa, da bo Francka vse skupaj zanikala in drugo verzijo zgodbe povedala Petru. Priznal je svojo napako in rekel, da ve, da je ne more popraviti, se je pa pripravljen opravičiti Francki, ker je bleknil, kar pač je. Pogovoril se je tudi s Pepco, Pepca pa medtem še s Francko in s Petrom.
Rezultat? Peter ne govori z Marijo, ker verjame zgodbi svoje Francke - da je vsega kriva Marija. Francka ne govori ne z Marijo, ne z Janezom, ker jima ni sposobna pogledati v oči (takoj bi se namreč ugotovilo, kdo laže). Peter se je nekoliko ohladil in govori z Janezom toliko, kolikor službeno pač mora. Marija nima težav z Janezom, s Petrom in Franco pa ne kontaktov. Pepca službeno kontaktira z Janezom in s Petrom, Francke ji pa ne uspe prepričati (sta v kontaktih), da je krivec Janez, ne Marija.

Vse, kar bi rada slišala, so samo vaši komentarji na zgodbo. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Banalen "problem", ki to sploh ni
28.7.2011 11:12:24   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

....oba sta mnenja, da imata njuni ženi preveč časa za neumnosti oz. za stvari, brez katerih bi čisto lepo živeli. Kar je res. 

user posted image

ROŽICA

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.7.2011 11:12:46   
t5t6
Sem se prav nasmejala, ker proti koncu nisem štekala več nič. Naredi diagram s pščicami kdo je kaj kdaj rekel. Ful si dobra, da se ti je dalo to spisat.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.7.2011 11:12:59   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I
....oba sta mnenja, da imata njuni ženi preveč časa za neumnosti oz. za stvari, brez katerih bi čisto lepo živeli. Kar je res. 

user posted image

user posted image

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.7.2011 11:13:47   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: t5t6
Sem se prav nasmejala, ker proti koncu nisem štekala več nič. Naredi diagram s pščicami kdo je kaj kdaj rekel. Ful si dobra, da se ti je dalo to spisat.

Saj je čisto razločno oz. razumljivo. Samo imena si moraš zapomniti oz. kdo h komu spada. Uradno! user posted image

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.7.2011 11:28:32   
kimsy
bo treba še enkrat prebrat kdo paše h komu! user posted image  user posted image  user posted image   Drugače pa... Majo res preveč časa!user posted image

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.7.2011 11:29:22   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: kimsy
Drugače pa... Majo res preveč časa!user posted image

Kdo - sodelavca, njuna sodelavka ali njuni ženi? user posted image

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.7.2011 11:31:56   
kimsy
po moje vsi! user posted image  Pa še mi, k to beremo! user posted image  user posted image  user posted image

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.7.2011 11:32:49   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: kimsy
po moje vsi! user posted image  Pa še mi, k to beremo! user posted image  user posted image  user posted image

Jaz pa sploh, ki sem to napisala, ja user posted image .

No, ko in če bo kdo uspel povezati imena in posledično razumeti situacijo... me res zanima mnenje o situaciji in vpletenih. Razen tega, da imajo vsi preveč časa. user posted image

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.7.2011 11:36:45   
mateyka
moj komentar? ti si Marija! user posted image

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.7.2011 11:37:51   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
moj komentar? ti si Marija! user posted image

Moj g. Mož pa Jezus, ja! user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.7.2011 12:07:01   
josephine27

user posted image user posted image user posted image sm te tud jaz na koncu zgubila nekje med Francko in Janezomuser posted image . moje pravilo je da ne mešam službenega in privat življenja in tako do take situacije sploh ne more priti.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.7.2011 12:07:47   
Kerensa*
Kot vidiš... vpleteni tega ne znajo oz. niso znali.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.7.2011 12:17:30   
ego80
Mislim, da si ti "Pepca", ki bi si rada oprala vest na tem forumu. Kakšna mnenja pa pričakuješ, če ženi opišeš kot brezdelni lauti, moža pa kot reveža deloholika, ki si ja morata ob piru spočiti oči na "luštni" sodelavki Pepci. Kar nekako se mi dozdeva, da Pepca ni tok nedožna, kot bi rada bla. Drugič malo manj subjektivno opiši situacijo.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.7.2011 12:18:07   
liliana
Janez je tista "****" in hujši kot stara vaška koka......on je širil stvari naprej.......

Drugače pa vsi akterji imajo izgleda preveč časa, ne zgolj prvi dve babi.......

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.7.2011 12:21:25   
Kerensa*
Ego - jaz nisem ne Marija, ne Pepca, ne Francka. Kot "ženski s preveč časa" sta Marijo in Francko opisala njuna moža, ne jaz. Jaz sem samo njune besede napisala tukaj, na forumu. Da sta pa moža "reveža deloholika" in ostalo, kar si dodala, so pa tudi tvoje besede, ne moje (ali od kogarkoli iz zgodbe).

Kar se mene tiče, pa Pepca tudi ni popolnoma subjektivna, ampak glede na to, da ona z mojim življenjem nima nič (jaz pa z njenim ne), mi je za to čisto vseeno. Jaz se tej zgodbi smejim. user posted image

(odgovor članu ego80)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.7.2011 12:22:07   
lobotomistična
IZVIRNO SPOROČILO: ego80

Mislim, da si ti "Pepca", ki bi si rada oprala vest na tem forumu. Kakšna mnenja pa pričakuješ, če ženi opišeš kot brezdelni lauti, moža pa kot reveža deloholika, ki si ja morata ob piru spočiti oči na "luštni" sodelavki Pepci. Kar nekako se mi dozdeva, da Pepca ni tok nedožna, kot bi rada bla. Drugič malo manj subjektivno opiši situacijo.

Se kar strinjam s tem.

(odgovor članu ego80)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.7.2011 12:23:15   
Kerensa*
Joooj, kako mi je ta nick vedno všeč. user posted image

In ponavljam - jaz nisem nihče od vpletenih v zgodbo, sploh pa ne Pepca (nisem zaposlena!). To je zgodba iz moje relativne bližine.

(odgovor članu lobotomistična)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.7.2011 12:32:51   
Pia*
Pa nej še eden reče, da so ženske obrekljive!user posted image

No kakor sem jaz razbrala.

Janez je ena velika čveka,ki je pač prelomil obljubo in vse no delno zblebetal Pepci.
Pepca, kakšna burna reakcija! Jaz na njenem mestu, v kolikor ne bi imela slabe vesti sploh ne bi dajala čenčam nek pomen.
Peter sočustvujem z njim, da ne more nobene riti pogledat,ker ima doma bolestno ljubosumno ženo, ki po vrhu vsega še laže.
Francka ona pa rabi neko strokovno pomoč. Skratka iz miši je naredila slona. Upam, da je sedaj kaj bolj mirna in da ne razmišlja ves dan kako njen Peter slači z očmi sodelavko Pepco!
Marija pa je tukaj resnično ena ****na stranka!

tako nekako vidim jaz situacijo!

Imena so pa prej za kak upokojenski dom kot pa za neko firmo. user posted image

< Sporočilo je popravil Pia* -- 28.7.2011 12:34:05 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.7.2011 12:33:51   
Kerensa*
Končno ena, ki se je prebila skozi zgodbo user posted image .

Sorry za imena, no - so bila prva, ki so mi padla na pamet. user posted image

Aja, pa še to - ko je Peter kontaktiral Marijo, ji je zanikal, da bi on kdajkoli karkoli o svoji Francki govoril v službi. Kar pomeni, da je tudi on lagal, saj sta priči ne samo Janez in Pepca (ki sta poslušala o ljubosumju), ampak najbrž še kdo (ampak ker se, kolikor je meni znano, zgodbe ne obeša na veliki zvon, ostalih pač nihče ni spraševal). Lagal pa je torej tudi Peter, ki se je očitno tudi ustrašil, da bodo njegove besede, v jezi izrečene o Francki in čez njo, prišle do Francke.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 28.7.2011 12:37:03 >

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.7.2011 12:38:48   
mateyka
saj sem se tudi jaz (verjetno še kdo), no worries user posted image

ampak vseno; spominjaš me na Marijo (oz. Marija me spominja nate) user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 28.7.2011 12:39:26 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.7.2011 12:39:37   
Kerensa*
Nimam svetniškega sija nad betico, belive me. user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.7.2011 12:40:39   
mateyka
Nimam svetniškega sija nad betico, belive me. user posted image

una v zgodbi tudi nima - čenča babja user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.7.2011 12:41:51   
Kerensa*
Tipično RR-ovsko... človek vam lepo napiše, kaj želi, vi pa, namesto, da bi vsaj poskusili to narediti (če ste se že oglasili na temi), raje nesmiselno ugotavljate, če je avtor posta vpleten in kako je vpleten in zakaj je vpleten in tako dalje... so RR-ly. user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.7.2011 12:46:01   
mateyka
kaj? napisala si, da bi rada "komentar na zgodbo" in nisi omenila da se ne sme nanašat na vpletenost avtorja v le to - avtor je pa povezan, ker "čenča" o njej, ne? user posted image
drugače pa vsi preveč čenčajo v tej zgovdbi. in zdaj tudi mi, ker si jo privlekla sem in rekla naj čenčamo - in evo, začenja se valiti klobčič, ki se je tudi tam dogajal user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

note
čevap

ali bi mi poslali note na golici in kjer lastovke gnezdijo

da (28%)

ne (47%)

za vse (0%)

na kater e-mail naslov (15%)

nikoli (4%)

za katero kitaro (6%)

Število vseh glasov: 47

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!