TINALAN
|
Včeraj smo bili pri kolegici na obisku, kjer imajo tri otroke. Enega 9 mesečnika, enega petletnika in punco staro 15 let. Bili smo že večkrat pri njih na obisku in vsakič je bilo stanje katastrofalno. Razumljivo je, da sta njihova fanta navajena kričanje (veselje). Veselita se eden drugega, ko ta velik teče, se manjši smeji (kriči). No, bistvo vsega je to, da se je naš Lan (13 mesecev) tresel od strahu, jokal je, da ga nisem mogla umiriti. Res da ni navajen kričanja, sam vriska od sreče (samo doma in v poznani okolici), drugje pa se zelo težko prilagodi. Največkrat je samo pri meni na kolenih. Pri vsakih obiskih, kjer imajo majhnega otroka je tako, vedno je jok, ampak jok iz strahu (manjših otrok se boji). Kar smili se mi. Nočem ga matrati, zato kmalu tudi gremo. Pomembno pa je tudi, da se Lan zelo boji starejših moških. To pomeni, da ko se mu kakšen moški približa, kar otrpne. Ženske, neglede na starost pa obožuje. Res ne vem kaj smo naredili narobe. Smo zelo družabni, vedno je hodil z nama na obiske k kolegom, na fešte (nismo bili dlje kot do osmih), zelo veliko sem bila zunaj z njim, med otroci, ampak od 8 meseca naprej je stanje takšno kot je. Ali ima kakšna mamica podobno situacijo? Včeraj sem bila čisto paf. aja, pa še to. Naš Lan je v varstvu pri gospe, kjer se pazijo tudi dve punčki stari 2,5 leti. Tam je stanje zelo mirno. Brez razgrajanj. Sama varuška pravi, da je zelo priden, da se z njima igra, je pa res, da tam noben ne kriči. Je zelo umirjen otrok. Igrač ne razbija, ne meče po tleh,.... Ali naj me skrbi? Prosim za odgovore!
|