Ringarajčka
|
Pozdravljene, me smo iz te serije kupili mešanico z borovnicami, ki naj bi bile zelo zdrave (http://www.sunval.si/sl/index/product/id/9). Vedeli smo, da borovnice povzročajo zaprtje, ker pa je kašica v kombinaciji z jabolkom in ker je na kozarčku izrecno pisalo, da mehča blato (gl. spodaj), smo nasedli. Punčka prej nikoli ni imela težav z zaprtjem, po tej kašici pa je pri kakanju jokala, tako da pozor. Ko sem pregledala tudi druge okuse te serije, sem videla, da je napis, da mehča blato, kar na vseh. Glede certifikatov sicer nisem strokovnjak, spomnim pa se, da so v oddaji o varstvu potrošnikov v zvezi z jogurti povedali, da pridobitev certifikatov stane veliko denarja, zato si to lahko privoščijo samo velike firme. Če torej neka hrana nima nekega certifikata, to še ne pomeni, da je slabša. Hrano sunval mi je priporočila patronažna. Ne vem, ali to pomeni, da je res tako dobra, ali pa je zadaj kaj drugega. Preverite same, mi svoji punčki mešanice z borovnicami kljub napisu na steklenički, certifikatu in priporočilu več ne bomo dajali. KAŠICA JABOL.KO in BOROVNICA (BIO/demeter), po 4. mesecu. Odlična dopolnilna hrana za dojenčke in otroke nagnjene k alergijam, del mešane prehrane, nizka vsebnost alergenov, brez glutena, brez mlečnih beljakovin, brez dodanega sladkorja, brez sredstev za zgoščevanje, brez dodanih arom in barvil, brez škodljivih primesi in konzervansov (po zakonu). Mehča blato. Borovnice so izjemno zdrav sadež. Vsebujejo veliko antioksidantov, flavonoidov in drugih pomembnih vitaminov za zdrav razvoj otroka. Sestavine jabolka*(93%), borovnice** (7%) *iz biološko-dinamične pridelave (demeter), **iz visoko kontrolirane ekološke pridelave (BIO). Navodila za uporabo in ostali podatki Navodila za uporabo: Kašico lahko ponudite tudi hladno. Neuporabljeno vsebino dobro zaprite, hranite v hladilniku in porabite v dveh dneh. Datum uporabe označen na robu pokrova. Kontrola: DE-007-oko Kontrollstelle. Proizvajalec: SUNVAL GmbH, Nemčija. Uvoznik: BIO SVET, Iris Szilagyi s.p., Smlednik 118, 1216 Smlednik, www.biosvet.si, info@biosvet.si
|