|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Amnioskopija- Postojna
4.6.2011 14:43:19   
happymummy

Sem 5 dni čez rok. Včeraj sem imela pregled (ctg in vaginalni)- ctg je v redu, odprta pa še vedno nisem. Ginekolog mi je rekel naj pridem v ponedeljek spet na pregled in, če ne bo nič bojo naredli carski rez. Sama si carskega reza ne želim ( sem ga imela v prvo- zaradi povišanega pritiska, pa mi ni bo ok).  Rada bi rodila naravno kolikro se le da. Tega pregleda pa mi sicer ni omenil. Sem pa sama prišla do tega, da bi pred CR naredili rajši še amnioskopijo, da vidimo kako je s plodovnico. in če je le-ta v redu bi rajši počakal, da se odprem. Zdaj pa me zanima ali je katera opravila (opravljala) ta(ke) pregled(e) v Postojnski porodnišnici? Pri katerem ginekologu in zakaj?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Amnioskopija- Postojna
4.6.2011 16:16:16   
Klemy82
Sama sem rodila pred rokom, tako da te izkušnje nimam, vendar kolikor sem govorila s kolegicami, ki so bile čez rok, so jim redno delali amnio..pač kot del pregleda, ko si čez rok.. tudi v Postojni. Tako da ne vem, zakaj ti tega ni naredil, verjetno zato, ker nisi še nič odprta. Vsekakor vprašaj svojega ginekologa, kako je s tem. Bodi pa brez skrbi, da CR ne delajo kar tako, ampak ko res ni drugega. Ti pa želim, da gre vse čimbolj po tvojih željah.user posted image

Jst.

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
4.6.2011 16:43:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Klemy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.6.2011 20:11:52   
fluf
po mojih info. se amnioskopija izvaja redko, baje samo še v Kranju ... sem ravno tako 4 dni čez rok user posted image po večini pustijo max. 14 dni čez rok in nato sprožijo z umetnimi popadki. Meni nihče ni govoril o CR.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.6.2011 8:41:43   
happymummy
hvala za odgovore. user posted image

Meni je rekel,da če se do pon ne odprem bojo naredli CR: In ker ni omenil drugega razloga zanj, mislim,da se njemu zdi,da ga potrebujem. Najbrž se boji,das e ne bom odprla al ne vem kaj.
drobižek, prejšnjič sem imela CR zaradi preeklampsije. Pritisk sem imela visok in nisem mogla dihat, zato so mi pol to naredli. Mislim pa da glede na zdajšnje stanje pritiska, ki je nizek, se ne rabi bat in mi ne rabi delat CR. Tko da ne vem, če je to res pravi izgovor zakaj CR.

Jutri imam pregled in bomo vidli kako je stanje. Če bo še zaptro bom predlagala, da mi dajo tiste svečke al karkoli že,ki mehčajo MV. Ne bom se pa strinjala za CR. Omenila bom tudi amnioskopijo.
Resnično ne želim bit spet rezana. Sploh se mi pa zdi,da je CR nepotreben, ker jaz se počutim super, otrok tudi in stanje CTGja je super. Otroka tudi še čutim. Tako da,bom kar rekla,da počakamo do konc tedna. in seveda naj me pregleda še UZ in mogoče amnioskopijo(če jo sploh delajo).

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.6.2011 15:51:20   
anju
ne vem če jo delajo. pred 4 leti sem rodila 9 dni čez, mi jo niso delali. se orientirajo po ctg in uz. CR bi verjetno naredili, ker neradi dajajo umetne popadke po predhodnem CR. in če ti porod sprožijo so umetni skoraj neizbežni. držim pesti, da te primeuser posted image

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.6.2011 18:15:16   
antonia
Meni je v Postojni dr. Likar 2 leti nazaj delal amnioskopijo že 3 dan čez rok. Tokrat (pred 3 tedni) pa sem se z dr. Merlom brez problema dogovorila za datum sprožitve poroda (čez rok, 3 cm odprta). Sem dobila občutek, da so zdravniki v postojni zelo fleksibilni in upoštevajo tvoje želje, seveda, če so v skladu s stroko. Poskusi se jutri pogovoriti z zdravnikom, ki te bo pregledal - ni nujno, da bo isti kot zadnjič. Srečno!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.6.2011 21:22:23   
Sa.Ka
Še vedno jo delajo. Ne vem niti zakaj je nebi drugod, saj se menda vsi zavedajo kaj se lahko zgodi, če je plodovnica že zelena, otrok pa nikakor noče ven. Res, to mi pa ni jasno.user posted image

(odgovor članu antonia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?