|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 13:59:26   
surya
Imamo dobrih pet mesecev. Do sedaj sem user posted image  vedno uspavala na rokah, ker tako relativno hitro zaspi. Čez dan imava ponavadi štiri runde po petnajst min do ene ure. Zvečer ga uspavam okoli 20.ure.

Ker pa ima že dobrih 8 kg, je začela trpeti moja hrbtenica. Pa še ponoči po štirikrat jeva in sem čisto fuč.

V glavnem, kako ste navadile otročke, da zaspijo sami?

Sama sem prvič poskusila včeraj zvečer. Najprej se skopava, ga nahranim, dam v posteljico in prižgem vrtiljak. Potem se začne. Najprej me kliče. Potem joka. Potem vrešči. Pol ure sem zdržala, potem sem šla po njega in ga naslednje pol ure nosila, ker se nikakor ni mogel umirit. Je pa res ful jokal user posted image .

Kako dolgo ste jih pustile jokat? Res se grozno počutim, ko tako fejst joka. Vem, da sem kriva sama, ker sva šele sedaj začela s tem, ampak nekaj moram narest...

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 14:03:47   
Lunc_a
Nikoli ne pustim jokat,ker to ni rešitev.Mi imamo zdaj 7 mesecev in že pol meseca ga uspavam tako da sedim na stolu in ga guncam.mi je lažje,ker imam težave 

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 14:06:08   
sandra85
oj septembrkauser posted image

enej je spal z nama do 3. meseca, pol sva se odločila, da je v pojstli že malo "tesno", sva mu šla kupit vrtiljak za na posteljico, ga položila not, vklopila vrtiljak z glasbo, on je gledal vrtiljak in počasi zaspal-in tako je še vedno (pri 5. mesecih)

ko pa še nismo imeli vrtiljaka, pa se je takoj začel jokat, ko sem ga dala v posteljico, zato pa je 3 mesece spal z nama.
zdaj nevem, ali je kriv vrtiljak, ali je pač sam ugotovil, da je tako prav.

tako je nam uspelo-nimam pa kake druge ideje...upam, da vama uspeuser posted image


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 14:06:11   
taška30
Uf! Malo prevelik preskok si naredila kar čez noč. Od tega, da je zaspal na rokah (vedno), do tega, da mora zaspat SAM v sobi.

Začni postopoma, malo ga popestvaj, potem pa ga daj (zaspanega, a še budnega!!!) v posteljo, stoj zraven, poj, božaj...če je jok prehud, ga spet vzameš, pomiriš, daš nazaj še budnega.
Ta metoda sicer traja malo dlje, ampak postopoma bo čedalje lažje, krajše...meni se ne zdi nič narobe, če malo pojokca, pa ga prideš potolažit, ne pa ga puščat pol ure samega.user posted image  Sploh pa takole iz danes na jutri, revčku po moje ni bilo nič jasno...user posted image , pa še tako majhen je...

Torej, postopoma, ampak vztrajno.user posted image

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 14:06:45   
mateyka
mi smo mel podobno navado, ko je bla še mala (po rokah nosit). zdaj pa počasi prehajamo na "zaspi brez nošenja" taktiko. samo jaz jo skušam pretentat, ker pojstlica je zlo sumljiva, če smo budni user posted image prvo smo sedeli, pa je delal neki časa, zdej jo kr v voziček flipnem, pogasnem luči in fijakam gor in dol po hodniku v temi, mal potiho pojem in po 5-10 min zviranja zaspi (duda je obvezna). pol jo odnesem v pojstlico. zaenkrat dela, potem bomo pa počas prešli na pojstlico, mogoče prvo na najino, ker ni "sumljiva" user posted image pol pa v njeno. bomo še videli kako bo user posted image

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 14:13:54   
scubadiver
Naša je stara komaj dva meseca in že en mesec sama zaspi v svoji posteljici, v najini spalnici. Ampak brez najine prisotnosti. Ob sedmih jo skopamo, previjemo, še pojemo, okoli osmih pa je že v posteljici in VEDNO zaspi sama. Če kaj pojokca ki dam še malo čajčka al pa dudko in grem ven in je ne dvigujem več iz posteljice. Nikoli pa je pustim jokat niti minutke. Ampak sva jo tako navadila že zelo zgodaj, ravno zaradi tega, da je potem ko bo imela več kil ne bo treba nosit na rokah.

_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 14:29:18   
anita4
mi imamo tudi dva meseca starega user posted image .Se je tako navadil da ko se nahrani ,podrema kupča in že v tem času zaspi(to je podnevi) Zvečer pa naredimo isto če je pa še kdaj buden ga dam v jajčko dvakrat  nesem po stanovanju gor in dol pa že spi.
Na rokah smo ga nosili mogoče  prve tri tedne potem pa ne več, razen če ga kdaj kaj červiči ampak to je redkokdaj.

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 15:09:12   
Suzy.
Malo pozno si se spomnila to izvajat.

Jaz ga od samega začetka dajem samega spat. Dam ga v posteljico, dam mu dudo, prižgem fončka in grem. On se potem začne nekaj pogovarjat, izvleče si dudo iz ust. Nazaj je seveda ne zna dat. Ko se začne zares jokat (ne samo stokcat ali kregat) grem takoj k njemu. Dam mu dudo, ga spet pokrijem, pobožam in grem.
V najslabših primerih mu grem dat dudo 5x, ponavadi pa enkrat ali 2x.

Nikoli ga ne pustim jokat.

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 15:14:35   
tanci29
naš mali je star 3 mesece pa od vsega začetka zapančka sam.user posted image user posted image
zvečer se po kopanju lepo podojiva in potem zaspi. včasih že kar na ziziuser posted image user posted image

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 15:16:12   
afroodita
Ja hvala bogu jo je babica navadla drugače bi se mi zmešalo,ker mi je bilo gujsanje na gugalniku že prava mora,ker imam problemi s koleniuser posted image user posted image user posted image


HVALA MAMI (babi)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ljubezen se rodi v pogledih,živi v poljubih in umre v solzah.

Jaz Tu Ti Tam Mi Skupaj 4 ever

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 15:18:00   
afroodita
NAVADI GA NA DUDO DA SE POMIRI PA BREZ JOKANJ user posted image user posted image

_____________________________

Ljubezen se rodi v pogledih,živi v poljubih in umre v solzah.

Jaz Tu Ti Tam Mi Skupaj 4 ever

(odgovor članu afroodita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 15:23:24   
tropical
Odvisno od dneva. Včasih mi zaspi v košku včasih pa ga moram nosit tja in sem da zaspi. Velikokrat ko ga podojim mi kar zaspi. Tako odvisnokokr je.

(odgovor članu afroodita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 15:24:21   
ZmajTolovaj
Dobro, mogoče si malce pozna, ampak bo že, vse je stvar navade. Samo, kot je rekla že ena prej, ne delat takih hitrih preskokov, ker je najbrž res šok za malega. Ti kar vztrajaj z večernim obredom kopanja itn., pa ko bo zaspan, ga daj budnega v posteljo. Tako mi delamo od približno 6. tedna, zdaj je stara dobrih 6 mesecev. Smo imeli tudi borbe, pa razne taktike: lučke, vrtiljačke, dudo, čaj ...
Ampak ko je enkrat v postelji, ni več pestovanja, razen ko je bila bolna ali pa res jokala ko dež. Če pa samo malo cmevka, pa ne. Ne pustim je, da se dere. Običajno je dovolj, da jo malo pobožam in dam dudo, zadnje tedne zaspi sama čez dan in tudi zvečer - vztrajam pri urniku, +/- pol ure, tako da ima trenutno dober ritem. Pa zaenkrat spi vso noč, ampak ko (če) se bo začela enkrat zbujat, bi rada, da zna sama nazaj zaspat.
Vsekakor veliko sreče!!
user posted image

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 16:55:49   
max81
mi nismo nikoli uspavali, vedno, ko se je najedla, smo podrli kupček in nazaj v zibko-posteljo, pri pol leta smo jo dali v njeno sobo in nimamo težav...upam, da tudi v drugo ne bomo imeli težav  spanjem 

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 17:17:26   
tinaaja
jaz sem pa lucky winner otroka, ki ne zna sam zaspat...
navadla se je na zizi zaspat, zdaj smo tok napredovali, da tud v narocju... poskusi, da bi sama zaspala, so se koncali s histericnim jokom, katerega pristas nisem niti pod razno, tko da upamo na ... hmm cudez ... da bo enkrat zacela spat sama od sebe user posted image user posted image user posted image
sej pravijo - vse ob svojem casu... user posted image bo ze..user posted image


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 17:58:03   
Klarita
Naš Miha je star 5 mesecev in do sedaj nam rata ga položit v posteljico in zaspi sam. Res je, da včasih rabi bolj dolgo in ga moram 2-3 x obrnit, zaspi pa tudi samo na boku. Upam, da bo tako tudi naprej, ker ima tudi čez 8 kg in ga nebi mogla nosit in ujčkat.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 18:09:12   
jaša2
naša ima 9M, pa še ne zaspi sama. pa ne pomaga nobena uspavanka al vrtiljak. navadla se je, da ji dava dudo, obrneva na bok in tačlava po ritki. ker pa se je to začelodogajat pooči včasih tud na 1 uro, sva se odlčočla,da nekak jo morva navadit, da sam zaspi. konc koncev, jazgrem čez 2 mesca v službo in....
v glavnem, sva začela z varianto, da jo postiš jokat, ampak...je blao tem ravno debata tu na forumuinje bil odziv kar "grob". pač, vsaka ima voje mnenje in izkušnje. midva sva pač probala, malo se je drla in sva vsakiholk minut šla k njej in jo potolažla, pol pa spet šla. tak da sma jo postopno navajala na to. seveda zgleda kruto in se ti srce trga. midva sva se skor samajokala zravn, ampak...so se začeli kazat rezultati in smo začeli vsi skup boljše spat.
pa tud je nekaj mamictu napisalo, da jim je uspelo s  to taktiko in nobenmu zato ne manjka kaj.

jaz rečem, vsaka mamica po svoje. tud otroci so si ful različni. nekateri so res ful naporni kar se tiče spanja. ne bi si pa upala trdit, da ta metoda ni rešitev, kot nekatere pravijo. ker če bi blo tak, potem ne bi blo mamic, ki pravijo,da po tej metodi pa vsi skup lepomirno spijo.user posted image

kak teden je fulhudo - za starše skoraj bolj kotza otroka, potem se pa obrestuje. na začetku sem tud sama bila strikten nasprotnik tega, polpa smo nekaj mescevbedeli vsako uro, kajti že dojenčki vedo, kakonas motati okrog prsta in kak daleč morjo it, da bodo dosegli svoje.

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 18:11:13   
eva1
Moja je stara 13 mesecev pa jo še vedno uspavam v naročju...se vsedem pret TV in mrkne v 3 minutah, tako da ni panike! Nisem jo pa nikoli nosila inp. Tamalega sem do 2 leta tako uspavala, meni to ni težko! malo cartanja-dokler hočejouser posted image

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 18:25:12   
žigolino
Moja dva sta pa oba imela krče  in smo ju nosili.Ko jih je nehalo krčit sta pa zaspala.Tak da ko je bilo obdobje krčov mimo pa nista sama znala zaspat in je pomagaloedino po kopanju 2 deci čaja v temi insta že dremuckala.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 18:49:48   
kaya2007
naša je v 9 mesecih na rokah zaspala 2x ali 3x, drgače pa vedno sama. sem ugotovila, da jo motimo, če je kdo zraven ko je zaspana, potem se hoče igrat in pogovarjat...ima raje da ji damo mir in da sama zaspi.

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 19:35:10   
BAMBINA_
Ko je bil naš user posted image še čisto micen, je bil ogromno na rokah in se je posledično tudi navadil samo tako zaspati. Jaz nikoli nisem poskušala te metode z jokom, ker se mi enostavno zdi prekruta. Prve mesece sem ga nosila tudi po eno uro skupaj, da je končno zaspal, postopoma pa se je ta čas krajšal, iz ene ure na 45 minut, potem na pol ure, pa potem na dvajset minut in kasneje na 10 minut, zdaj pa že kakšen teden ali dva gre takoj po večerji v posteljico in pridno pančka.
Čez dan pa še vedno rabi, da ga nosim cca. 5 minut.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 19:41:12   
žarnica
Naša tamala zaspi od prvega dneva sama. Se naje,jo dam v posteljico in prižgem lučko (zvezdico) ali pa tudi ne,pa sama zaspi. Tudi čez dan.

PO izkušnjah s prvo hčerko, ki je spala z nama,potem jo je moral nekdo za rokico držat,tudi zdaj moramo z njo spat,sva se odločila,da bo pri drugi hčeri drugače. IN res je delovalo.user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 21:07:49   
alesha
Našo smo samo prvi in mogoče še drugi mesec uspavali na rokah, kar je trajalo kar nekaj časa. Potem pa je mož enkrat rekel zakaj jo po hranjenju ne dava takoj v posteljico in to sva probala in je bilo brez problema.

Zdaj imamo pa tako, po hranjenju grem jaz ven iz sobe, ki jo že prej zatemniva (gori samo ena majhna lučka), mož podira kupček, to pomeni, da jo nosi po sobi kakšne 5 minut in potem še budno da v posteljico. Tako da zna zaspat sama.

Ker se ji zadnje čase ful dogaja, začela se je plazit, pa usest, to očitno probava pred spanjem in tako je zadnje čase večkrat jok, ker očitno se ne zna sama nazaj dat v ležeč položaj... tako da sedaj morava ene 2 - 4x pridit spet do nje, ji dat dudo in jo nazaj na bok položit.


_____________________________

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 21:44:44   
Naja30
Nikoli je nisem uspavala na rokah, je pa na zaćetku zaspala na joški. Okoli 11m se je nehala dojit in sem jo po umivanju enostavno položila v posteljico. Moram reči, da jokala ni nikoli zelo dolgo, le kakšnih 10 sekund. Ker jokat je pa ne bi mogla pustit.
Zdaj pri 14m zaspi sama v temi in tišini potem, ko se pogovori sama s sabo user posted image

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 22:03:27   
annie
Pozdravljena,

meni ponavadi zaspi kar med dojenjem, potem pa ga odložim v posteljico. Že se takrat slučajno prebudi mu dam dudo in zaspi nazaj. Če pa ta taktika ne uspe, pa se malo nosiva, pocartava, vendar ga še napol budnega dam v posteljico z dudo in zaspi.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




ginekologija
optimistk

ali ste za, da se grobe in žaljive ginekologe odstrani iz porodnišnic?

da (94%)

ne (1%)

me ne moti če opravljajo svoje delo (5%)


Število vseh glasov: 229

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!