|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 22:11:53   
mami_miki
mi pa imamo tako...naš je 8...mu dam flaško v roke in sam poje, nato zaspi..še prej pa sem ga nahranila, pa je zaspal na rokah-ko še ni znal flaške samdržat pa jest, potem pa sem ga v posteljo odnesla pa je kar dalje spal..
nikdar ni spla pri nama, ker mu ni pasalo, če se je kdo obrnil, se je že zbudil noben ni spal...tako od začetka spi v svoji posteljici in ve kdaj je čas, da bo zaspal, in tako zaspi...

čeprav se včasih še nekaj pogovarja v posteljici, ga ne motim, ker potem zaspi...če pa ga preveč motim, pa začne jokat...

mi imamo skoraj vsak dan enak ritem..že od dne, ko sva prišla iz porodnišnice-redno hranjenje-mi je nabolj pomagalo po moje na začetku da sem ritem izpostavila...kolegica moja tud-pa nima težav s spanjem...moj spi 12 ur...vem ja-srečnica semuser posted image


(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
5.2.2008 22:37:42   
december06
Mamo podoben problem. Mi bomo kmalu stari 5 m in sem že v začetku 4 m ugotavljala, da to ne gre. Najprej smo probali z večernim uspavanjem, ker smo takrat vedno doma. Torej, po večerni rutini (umivanje, hranjenje), hkrati je prostor zatemnjen in smo tiho, sem ga položila v posteljico, prižgala zvezdico, poiskala igračko - ninico (za ketero sem kasneje ugotovila, da ni primerna, ker je spuščala dlakice, no smo našli novo) in mu je ratalo zaspat samemu. Z rokami si je mel očesa, stokal.... Tiščal roke v usta (vstrajno sem popravljala dudico), tiščal ninico (lahko tudi plenička) na očesa... pa sem se morala kar orng zadržat, da ga nisem dvignila, ker jokal pač ni, trajalo pa je tudi po uro. No, in mu je ratalo zapat eno noč, pa potem naslednjo, kakšno ni šlo, ker je histerično jokal, pa spet malo po rokicah.... Pa moram rečt, da zdaj mu rata da zvečer zaspi sam, če ni preveč utrujen. Je pa res da traja od 15 minut pa kdaj tudi več kot uro. Na začetku je bilo dlje. In tudi jaz ga ne pustim jokat. No, malo ker res takoj ne skočim k njemu.

Še vedno pa je to problem čez dan. Ker če probam zgornjo varjanto je potem še huje, ker po eni uri in pol še ne spi in je že čisti fertik in histeričen. Ne zna se sprostiti. No, in ko potem končno zaspi in spi dalje tudi na postelji, se zbudi že po pol ure. user posted image Včasih dlje, odvisno kolk je res zmatran in od zunanjih okoliščin. Tako, da sem ugotovila, da je najbolje, da molim za lepo vreme čimprej in se zunaj sprehajamo z vozičkom, ker takrat pa res spi. Za enkrat. In se tolažim s tem, da se bo zgodil kakšen čudež ali pa s tem, da kmalu nebo potreboval več toliko spanca in bo uspavanje samo 1x na dan.

Ja, tudi meni bi prav prišel kakšen recept, ampak jih ni univerzalnih. Tako, da sprobaj kakšno opisano varianto, ki vam najbolj odgovarja in pri njej vztrajaj. Mislim, da je predlog taške30 kar primeren. Bom jaz tudi probala to varianto še čez dan in še en stalen urnik dnevnega spanja morem naredit.

Veliko sreče.



(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
6.2.2008 0:09:32   
pikica86
naš user posted image  že od rojstva spi v svoji sobici; nikoli(na srečo)nam ga ni bilo potrebno uspavati.zvečer ga najprej umijem, nato povečerja, potem ga položim v posteljo in za nekaj časa prižgem vrtiljak.seveda skoraj nikoli ne zaspi takoj, ponavadi se pogovarja sam sabo, potem nekajkrat zajoče da mu dam dudo, potem pa zaspi.

vso srečo

_____________________________

Preden si bil spočet sem te želela, še preden si bil rojen sem te ljubila in komaj si se rodil, bi zate umrla.To je čudež življenja.

(odgovor članu december06)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ali vaši dojenčki zaspijo sami?
6.2.2008 11:51:53   
rose
Mi smo jo tudi že od rojstva dajali v posteljico, da se je navadila bit sama predno zaspi. Je že zelo lepo sama zaspala, potem je zbolela in kriza je bila tu. Zdaj jo (pri 6,5m) čez dan uspavam na rokah, največ 10 minut, potem jo dam v posteljico, pa dudo in ponavadi spi. Zvečer jo pa podojim in direkt v posteljico. Se sama igra in večinoma zaspi sama. Ponoči je pa že druga zgodba, ko velikokrat pristane pri nama, ker se kar na 3 ure dojive user posted image
Smo imeli pa problem pri ta večji, ko sem jo mogla obvezno držat za roko da je zaspala. Do nedavnega. Zdaj je pa del rituala, da si zmerimo vročino user posted image  medtem pravljica, potem pa še dve pesmici in moja punca spi. Pa tudi ponoči zdaj sama zaspi. Je pa nisem nikoli puščala jokati, čeprav sem tudi že pomislila na to možnost.

(odgovor članu pikica86)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




LJUBOSUMNOST MED SOROJENCI
nataly33

Ali je vaš starejši otrok ljubosumen na mlajšega?

DA (40%)

NE (29%)

VČASIH (31%)


Število vseh glasov: 142

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!