|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali sva midva za skupaj?
1.3.2006 11:56:42   
BigWhale
Sva res?
Kdo sva midva? Tokrat nimam v mislih sebe, ampak 'naju' bolj na splošno.

Kdaj dva človeka ugotovita, da sta za skupaj? Kdaj sta lahko skoraj povsem prepričana, da dejansko pašeta skupaj? Skoraj povsem prepričana zato, ker povsem prepričana nikoli nista.
Po precej tuhtanja in razmišljanja sem naumil, da dosežeta tisto skoraj 100% prepričanje šele takrat, ko imata potomce. Potomca. Kakorkoli. Izvzeti so seveda tisti genetsko pohabljeni primerki populacije, ki si potomcev ne želijo, tam je stvar popolnoma nepomembna in nepotrebna.

Zakaj šele takrat, ko imata potomce? Precej preprosto, takrat se šele pokaže kako dva funkcionirata v resnično stresnih situacijah, začnejo se dogajati frustracije v stilu, kateri voziček bova kupila in kakšne barve mora biti avtosedež. Preživetje takih stresnih situacij je precej težka zadeva. Vsebuje pa naj čimveč pogovorov in debat. No, malo bolj resne narave je problem očetovstva. Kdo je oče? Pri levih je oče tisti samec, ki je najbolj len in cel dan poležuje pod drevesom v lokalni savani. Tukaj je stvar precej samumevna, hrano nabirajo tiste samice, ki so brez mladičev, jo prinesejo samcem, ki se najedo, potem se najedo samice in potem se najedo še mladiči. Taka ureditev niti ni tako zelo slaba in se je evolucijsko izkazala, za kar uspešno. Pri človeku se je stvar malo zasukala, pri človeku je bilo približno takole: samec je odšel zjutraj na lov, samica je skrbela za zarod, samec je prinesel domov dva zajca, nekaj koreninic in jagod in vse skupaj pripravil za večerjo. In potem so srečno živeli v votlini do konca svojih dni. Približno. Če je bila skupina večja, potem je šlo na lov več samcev, prinesli so domov dva jelena, samice brez potomcev so ga spekle in potem so skupaj jedli.

Dandanes je malo manj človeških samcev lovcev, pa še tisti, ki so, v glavnem lovijo za 'šport' in ne za preživetje. Lov je sedaj omejen na obisk lokalnega super marketa, kjer se dobijo jagode, koreninice, zajci, jeleni in še marsikaj drugega. Stvar, ki je doživela precej sprememb pa je skrb za mladiče. Samci tega niso nikoli počeli, če je mladič ostal brez matere, ga je prevzelda druga samica in skrbela zanj ali pa je preprosto umrl. Precej današnjih samcev, pa še zdaj deluje po tem principu. Samica mora skrbeti za otroka, samci pa hodji na lov. Lov smo malo prej izključili iz enačbe, zato potem samci posvečajo svoj čas drugim stvarem. Breme ohranjanja zaroda pa je ostalo na samicah.

Plop! Evolucija dela svoje, samice bodo počasi začele favorizirati samce, ki se bodo posvetili tudi skrbi za mladiče. Preživeli bodo samci, ki bodo sposobni bedeti pet ur na noč in pomirjati mladiča, ki se dere in joka zaradi krčev v želodcu, k bodo znali poskrbeti za ustrezno higieno mladiča, da ne bo staknil kakšnega nadravžnega vnetja riti in se bo drl tudi čez dan. Samice si bodo pa ob ustrezni pomoči samcev lahko malo spočile in se tudi naspale. Večni lovci bodo izurmli obdržali pa se bodo tisti bolj versatile samci, ki znajo poskrbeti za mladiče in naloviti hrano za zarod kar preko interneta.

Druga možnost, pa bo, da bo med samicami prevladal gen, ki samicam narekuje, da so samice samo za to, da skrbijo za zarod. Nekaj v stilu: 'jaz sem mama in moram skrbeti za to, da bo otroku lepo, moj izvoljenec pa lahko popiva in se zabava cele noči. Ker mi zvečer zaradi preutrujenosti sex predstavlja napor, si lahko tudi kako drugo najde za to, samo da bo on srečen, jaz bom pa za zarod skrbela.'

(Takole sem razmisljal v svojem blogu... http://www.lubica.net/bigwhale/blog/?p=478)

< Sporočilo je popravil BigWhale -- 1.3.2006 12:01:23 >

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali sva midva za skupaj?
1.3.2006 12:02:05   
BigWhale
Popravil odstavke, ker je tale forum malo cuden in jih ne zna delati... :P

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.3.2006 12:03:10   
ZARA

O, BW, zdej si me pa čist presenetil... pozitivno, seveda... Lepo razmišljanje in še kako resnično...

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.3.2006 12:10:24   
dory
Redko berem taka dolga pisanja ampak tegale sem se lotila. Sem prav vesela, da se na tem planetu najde nekdo ( beri predstavnik moskega spola ), ki takole razmislja. Bravo BW!

"jaz sem mama in moram skrbeti za to, da bo otroku lepo" to pa je stavek, ki ga imam v zavesti odkar sem zanosila in ob tem ugotovila, da ne potrebujem nobenega dedca...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.3.2006 12:10:45   
Seven*
ZARA, ce njega sodi clovek po tem kar napise, potem krepko mimo vseka.

Bigwhale, midva sva za skupaj, ane? user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.3.2006 12:12:28   
viv_
Meni se ne da brat vsega in BW midva nisva za skupej user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.3.2006 12:13:15   
Seven*
Viv, user posted image user posted image user posted image user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.3.2006 12:20:54   
ZARA

user posted image user posted image user posted image  viv

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.3.2006 12:37:58   
CIPRESA
Uf ....druga možnost ....ta je pa kruta!!! A jo katera prakticira???

BW a misliš da je v današnji razvajeni družbi še kak ostanek takega gena??? Da je še katera tolk naivna?? Hmmmmmuser posted image

< Sporočilo je popravil CIPRESA -- 1.3.2006 12:39:41 >

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.3.2006 12:48:36   
muki1
Negdo nas po vsej sili šunta na svoj blog..........

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.3.2006 13:33:07   
Anonimen

Huh...

Sem neki napisal in potem izbrisal, ker sem, ne vem zakaj, doumel, da ne bi bilo dobro to objavit.. user posted image user posted image

Tko da.. no comment!

(odgovor članu BigWhale)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.3.2006 13:43:42   
Andra
Jaz bi pa rekla takole:
1. zelo težko berem take globokoumne klobase
2. čas, ki si ga namenil pisanju, bi ga raje posvetil Seven ali pa popazil sončico Emo, da bi Seven lahko izkoristila bon, ki ji je včeraj propadel
3. ne da se mi razvijaz filozofske debate, vse sem že napisala v točki 2. (kar mi je najprej padlo na pamet ob branju tvojega posta)
4. midva definitivno nisva za skupaj, med nama bi se kresale iskre....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.3.2006 13:52:31   
CatJa
Ojej, Andra, to si mi pa z jezika pobrala.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.3.2006 13:58:54   
Seven*
Andra. Ce bi ti videla koliko on meni pomaga.. Ce bi imel josko, bi najbrz tudi dojil.. To pa res ne pustim, ga obtozevat, da zaradi njega nisem mogla bona izkoristit. Imet dva otroka, od tega enega, ki nima niti dude, niti se ne hrani po flaski.. Se jaz zelo tezko zmorem to dvoje. Tako da...

Gospa sem.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.3.2006 14:12:37   
BigWhale
Cipresa,

Ja, se so taksne, precej jih na ringaraja pise, ko so vse obupane in ne vedo kaj naj.

Muki1,
Ti si ena kura, ce v resnici mislis, da sem tole poslal sem z namenom, da bi si siril krog bralcev. :)

Tjazi,
A ni skoda energije, da nekaj napises, potem pa se pobrises in napises razlago, da si pobrisal. A se ti dejasnko zdi, da to koga zanima? ;) To lahko pises v Cvekanje v tri dni...

Andra,
To, da si pretumpasta za branje daljsih sestavkov, nas ne zanima, ne rabis tega objavljati tukaj. To je stvar, ki jo je bolje zadrzati zase. Vse skupaj sem pisal kake pol ure, v sluzbi, namesto jutranje kave in dveh cikov. Ce se ti pa ne da razvijati debat, kakrsnihkoli ze, zakaj se potem sploh oglasas? Na Sizifa me spomnis. :)

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.3.2006 14:14:42   
BigWhale
Ostalim pa hvala za komentarje. :) Zdaj grem pa v vrtec po Jakoba, ker je imel drisko in bom sel dve uri prej iz sluzbe, da Seven ne bo rabla bit sama z dvema mulcema.

Skrijte se kokoske, gripa prihaja...

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.3.2006 14:15:11   
Andra
Pa Seven ne bova se spet pregovarjali, ker se mi trije ne smemo srečati na istem postu.

Spremljam vse tvoje radosti in tegobe, ki ti jih ponuja življenje. Velikokrat se mi zdiš obupana in preutrujena od vsega in takrat nisem najbolj prepričana v tvojo pravkar napisano izjavo.

Sicer pa vidva najbolj dobro vesta kako in kaj. Jaz sem podala samo svoje mnenje na njegovo globokoumno razmišljanje.

Vesela sem, ko vidim malo Emo, ki se razvija v čudovito princesko in prepričana sem, da so takšna razglabljanja kdo je lovec user posted image in kaj dela samica, popolnoma odveč.
user posted image
Kljub bridki izkušnji vam je namenjena sreča, ponudite ji roko. 

Kljub temu, da ne najdemo skupnega jezika, vam želim vse dobro in veliko medsebojnega razumevanja.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.3.2006 14:20:49   
Andra
IZVIRNO SPOROČILO: BigWhale

Andra,
To, da si pretumpasta za branje daljsih sestavkov, nas ne zanima, ne rabis tega objavljati tukaj....

BW, kupi si kakšen bonton in se nauči osnovnih pravil komuniciranja!!!user posted image

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
1.3.2006 14:21:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
1.3.2006 14:25:14   
Seven*
user posted image user posted image user posted image Andra, on si enostavno ne zna pomagat. Ko dobi na tem forumu ene 2 tocki plusa, potem v istem hipu dobi ene 5 tock minusa. user posted image user posted image user posted image user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.3.2006 14:29:02   
Andra
user posted image  Seven, to je pa zate, ker vem, da si fejst punca. Pa brez zamere...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.3.2006 14:34:02   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

user posted image user posted image user posted image Andra, on si enostavno ne zna pomagat. Ko dobi na tem forumu ene 2 tocki plusa, potem v istem hipu dobi ene 5 tock minusa. user posted image user posted image user posted image user posted image

BW, sem presenečena-pozitivno. Citat pa velja tvojim naslednjim postom

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.3.2006 14:34:08   
muki1
eh......nima smisla. Grem raje svojo energijo posvečat osebam, ki so mi pri srcu user posted image .

< Sporočilo je popravil muki1 -- 1.3.2006 14:37:30 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.3.2006 14:39:34   
lelaval
Viv user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.3.2006 14:40:04   
Maček Muri
Mah, Jaz pa Kita prav rada berem. Pove to, kar misli. Tega pa ne maramo, a ne. Big W.user posted image user posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?