neja
|
Sedaj bom malo bolj dolga, tako da komu se ne da brat, pač ne ne bere, kdo pa bo, pa mu bom hvaležna za mnenje. No, zgodilo se je nekaj, za kar nikoli nisem pričakovala da se bo in sem sklenila, da vam to povem, pa mi je čisto vseeno, če bo ta oseba, na katero se to nanaša to brala ali ne. Sem itak že sama na sebe jezna, da ji nisem spovedala svoje, ampak sem pač takšen tip, ki je tiho in se noče kregat. Pa naj povem, kaj je bilo. Pred nekaj tedni se je moja Neja igrala v pesku. Prišla je moja prijateljica (ne vem, če še ji sploh lahko tako rečem) s svojima dvema otrokoma (dvojčkoma-fantek in punčka), ki sta tri mesece starejša od moje pupsi. In ko so prišli do peska, sta hotela noter in ona ju ni pustila. Čez nekaj časa pa je moja Neja zagrabila pesek in ga vrgla fantku v glavo. Ona pa je v tisti jezi mojo Nejo udarila po roki jo kar fajn nadrla. No, ker je moja baba še majhna, vsega tega sploh ni registrirala, ampak se je samo smejala. Seveda sem jo tudi jaz skregala, ker je vrgla pesek. Ampak najbolj pa me je zabolelo, ko sem videla, da kolegica sploh ni imela zadržkov, ko jo je vžgala po roki. Dobro, sem si mislila, pač ji je ušlo, bom že pozabila. In kaj je bilo predvčerajšnjim? Kolegica je zložila jagode lepo po klopi, kjer je sedela. Ko je prišla zraven moja Neja, ji je rekla: ˝da ne boš slučajno dol pometala jagod˝, in seveda sem takoj vedela, da jih bo, ker ji je rekla, da ne sme. In v tistem, ko je moja žlehtnoba zabrisala jagode po tleh, jo je vžgala zadaj po glavi. Ej, te pa sem jo zgrabila za roko (ker sem tudi jaz bila jezna, da je vrgla jagode dol) in jo odpeljala domov. In spet mi je bilo ful hudo, da si je drznila udarit mojega otroka in to po glavi. In verjemite mi, da njena dva tudi nista angelčka, pa še je nisem videla, da bi katerega udarila. Moja baba pač zna biti žleht, ampak jaz jo pač krotim po svojih močeh, ampak da pa mi jo drugi tepejo, tega pa več ne bom prenašala. Meni niti na kraj pameti ne pade, da bi udarila tujega otroka, še glasa ne bi upala povzdigniti nad njim. Prosim vas, povejte mi, kaj si mislite o vsem tem? To, da sem nora, da ji nisem že sama nič povedala, že vem in sklenila sem tudi, da se pač ne bom več družila z njo. Sicer je zadeva zapletena, ker je ona žena mojega bratranca, pa sosedi smo, pa nasploh smo se vedno dobro razumeli, sedaj pa to. Jaz imam pač občutek, da ona moje Neje ne mara, še več, videt je ne more, pa čeprav se pretvarja, da je drugače. Ker v nasprotnem primeru je ne bi udarila. Ali imam prav? Kaj sedaj? Hudo je pač, ker se ti trije otroci zelo radi družijo, ampak jaz ne morem biti tam, kjer vem, da nisem zaželena oz. ni zaželen moj otrok. Kaj bi ve naredile? LP:)
|