Anonimen
|
Živjo, bodoča sokrajanka! Kranj je eno majhno mesto s spalnimi, torej blokovskimi naselji Planina, Vodovodni stolp, Zlato polje. Največ takoimenovanih južnjakov je na Planini, tam jih je res veliko in čisto možno, da je v vrtcih ogromno srbohrvaško govorečih otrok. Jaz stanujem v Šorlijevem naselju, tako se reče naselju v KS Vodovodni stolp in moj otrok hodi v vrtec pri OŠ, kjer ni prav nobenega otroka, ki ne bi govoril slovensko. Super vrtec. To naselje je za otroke zelo v redu, ker je med bloki nekaj potk, kjer večinoma avtomobili ne vozijo in so primerne za krajše sprehode ali vožnjo majhnih otrok s kolesom ali kaj podobnega. Pa blizu je otroško igrišče in športni park ter seveda vrtci. Ljudje so pač takšni kot povsod, se mi zdi. Mamice z majhnimi otroki rade kaj počvekamo med seboj, posebej na igrišču pri štadionu, ki se mu reče Gibi gib in je kot eno zbirališče staršev in otrok. Poleg je tudi bazen, lani so naredili še super bazenček za otroke. Pa tuidi zimski bazen je kar dobrodošlo in uporabno razvedrilo v turobnih zimskih dneh. Za sprehod je v redu tudi stari del mesta, kjer je kar nekaj lokalčkov, ki imajo zunaj mize, kjer se z vozičkom lahko malo posedi. Z avtom (ali pa seveda še bolje, če greš peš) se lahko zapelješ tudi na bližnjo Šmarjetno goro, kjer je nekaj igral in ležalniki ter seveda restavracija, in pa Jošt, ki je tudi priljubljena rekreativna točka nas, Kranjčanov. Tudi na Jošta se lahko pripelješ z avtom. Potem je blizu še Preddvor, vendar se tam ob jezeru Črnava sedaj menda ne da dobiti niti pijače, da bi se po kolesarjenju naprimer človek lahko odžejal. Torej, če boš najela ali kupila stnovanje, ti resnično svetujem severni del mesta. Sama sem v otroštvu stanovala v tem koncu, vmes pa sem bila nekaj let na Planini, pa sem komaj čakala, da se preselim nazaj. Če te bo kaj zanimalo, ko si boš ogledovala stanovanja, ti kar vprašaj.
|