|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali ima katera izkušnje....
11.5.2005 10:55:37   
mateja5
s tem, da je prej prekinila porodniško in odšla v službo za 4. ure.:(( Namreč, včeraj me pokliče šefica in razloži situacijo, da bo pač morala sodelavka oditi na čakanje, da pa bi se našla rešitev, če bi jaz prišla delat za 4. ure, za ostale 4. ure pa bi koristila porodniško do konca.:( Moj ta mali sinček je ravno danes dopolnil 6. mesecev. Kar srce se mi trga, da ga bom morala že sedaj vozit v varstvo.:zmeden2: Po drugi strani pa stalno mislim na sodelavko, ki pa ima tudi dva otroka, da bi morala iti na cesto. Po neprespani noči, sem zjutraj poklicala šefico in ji povedala da pridem, tako da grem že junija v službo:(

Tako, malo sem se morala potožit. Vse mamice, ki ste v porodniški pa neizmerno uživajte vsak dan s svojimi sončki, ker nikoli ne veš kdaj te lahko kdo preseneti.

Neposredna povezava do sporočila: 1
11.5.2005 11:12:33   
total
Saj bo,si pa dobrega srca in rada pomagaš drugim:bravo::bravo:

(odgovor članu mateja5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.5.2005 11:14:46   
Gina
V vsakem primeru lahko delaš polovični del. čas do otrokovega 3. leta. Nikar ne hodi zato prej v službo, nisi dolžna, tudi brez tebe se bodo znašli. Jaz sem to enkrat naredila, pa je bil otrok star 9 mesecev in ne bi nikoli več. Še dopusta mi niso izplačali. Brez veze, ni vredno.

(odgovor članu mateja5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.5.2005 11:16:50   
KIRA
to je lepo, da te tako skrbi za sodelavko. malo boš rpikrajšana, ampak upam, da bo ona znala to cenit in ti bo hvaležna.
koliko se nas nima kam vrnit nazaj v službo, pa čeprav predčasno..

(odgovor članu mateja5)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.5.2005 11:46:14   
Anonimen
Ta šefica pa je res ena sv...., da te tako izsiljuje. Valjda je vedela, da ne boš pustila sodelavke na cedilu. Pa saj tudi jaz nimam nič boljše. Mene je klicala, če pridem v septembru pomagat, ker je čas vpisa in pri nas ubijalska norišnica. Ja, bi vse šlo, a kaj mi reče potem: plačali pa bi ti, ko se vrneš februarja, bi mi takrat zvišali plačo. Halooooooo!!!! Koliko čejev je, kaj vse se lahko zgodi do takrat????? Pa ta je nora. Pa še mojega malega pikeca, starega 7 mesecev (takrat!) bi pustila v varstvu, stroške bi delala s prevozom, plačano pa bi dobila čez 5 mesecev???!!!! Ja, ker napotnice niso več zakonite!!! A zakonito pa je, da jaz grem v času porodniške delat, ne?

(odgovor članu mateja5)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.5.2005 12:05:04   
CatJa
mateja5 ne prenagli se! Samo enkrat si z otrokom doma (z vso pravico in kar spada zraven). Ni mi pa jasno: zakaj bi morala šefica dat nekoga na čakanje, ti bi pa med porodniško morala delat?! A ni to mal dvoumno?
Pa tudi ti nisi kakšna dobrodelna ustanova. Vprašaj se ali bi kdo to naredil zate, čeprav še vedno ne raumem situacije :zmeden:

Zakaj te odvračam od tega? Ker so tudi mene klicali, ko je bil mali star 7 mesecev, če pridem nadomeščat kolegico, ki je šla v bolniško. Pa mi že v štartu ni blo, mislim, halo, najboljš da zdaj ljudi iz porodniške kličejo, folka pa na zavodu kolker češ. Druga stvar, dojenje, a zdej bosta imela pa zaradi tega probleme. Pa iskanje varstva, ki ga moraš tudi plačati, a ne? Sem pa raje doma, pa skrbim za svojega otroka. In potem mi še pridejo s tako: "Saj ti bomo plačali." :zmeden: Ja, seveda, zastonj pa menda niso mislili, al kaj?

Ko sem rekla NE, pa z izsiljevanjem: "Od vodilnih delavcev se pričakuje, da bodo v krizi priskočili na pomoč!"

Yeah, right! Kje se mi kej pozna, da sem vodilna? Ko sem še kot nosečnica delala nadure, se mi ni nihče posebno klanjal za to.

Zamera gor, dol.

Sori, ker sem se tako razpisala. Jaz na tvojem mestu ne bi šla. Iz službe te kar tako ne morejo metat, če pa šefica zameri, je pa to njen problem.

(odgovor članu mateja5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.5.2005 12:06:43   
mateja5
ja, saj vem da mi bo še žal, ali pa bom potem jaz na cesti, ampak še vedno ne morem to narediti, da bi ostala doma, pa čeprav je šefica rekla, da ne bi sodelavka izvedela za njen predlog, ampak, da me je morala vprašati, da si olajša vest.:( In s tem je dobesedno preložila name breme, kako pa naj jaz potem mirno spim. Še vedno sem toliko človeška, da bi se mi stalno oglašala vest.

No, mogoče bo pa vse še dobro izpadlo, bomo videli.

LP/Mateja

(odgovor članu mateja5)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.5.2005 15:14:34   
Anonimen
Joj, Mateja, ne bodi tako naivna... za sodelavko ni dela in bi morala zato na cesto, ti bi jo pa rešila, če bi prišla prej delat?! Kje je tu logika? Porodniško ti plačuje država in zdaj sploh nisi strošek podjetju, ko se vrneš, pa boš. Za sodelavko ni denarja zate in za sodelavko pa je?!
Mislim,... no comment.

Pa tudi če bi bilo to res... a misliš, da si boš za to zaslužila kakšne posebne zasluge?
Pomisli na svojega otroka in na to, da je samo enkrat star nekaj mesecev in da bo vse stvari, ki jih bo naredil PRVIČ, naredil nekje drugje in ob nekom drugem.

Premisli še enkrat, v tvoje dobro.

Pozdrav!

(odgovor članu mateja5)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.5.2005 15:40:03   
rija
Kot so ti napisale: ni logike. Če prideš ti delat, sodelavka ostane. Potem bosta delali obe, se pravi, da je dela za 1,5 človeka. Če ti ne prideš delat, sodelavka leti, torej ima primankljaj 1,5 delavca. Ne vem sicer kakšno računico ima tvoja šefica? Tudi sama zaposlujem ljudi, pa mi v tej situaciji ni nič jasno. Jasno mi je edino to, da boš ti verjetno delala zastonj. Ali pa se motim?
Skratka, oprosti, ampak če si dobra delavka, boš takšno šefico zlahka našla tudi drugod. Za to se nimaš kaj veliko sekirat.

(odgovor članu mateja5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.5.2005 21:03:49   
piščanc
če pride tak primer, ti naj bi sedaj tud izplačali preostanek porodniške

(odgovor članu mateja5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.5.2005 11:29:52   
iva01
Se podpišem pod seleno, premisli mal tu ni nobene logike. Sicer pa porodniška traja samo eno leto zato pa ta čes izkoristi za otroka ki je tvoj in ne od sodelovke, to je moje mišlenje.
LP:metulj:

(odgovor članu mateja5)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.5.2005 9:06:48   
Dolina
Mislim, da te šefica izkorišča. Raje ostani doma, ker se tega tvojega dejanja čez čas nihče ne bo spomnil (sploh, če sodelavka o tem ne bo vedela nič). To je posel in tu ni prostora za čustva, zahvale, in podobno. In punce imajo prav: če nima denarja za sodelavko, kako bo plačevala dve?
Lp,Dolina

(odgovor članu mateja5)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?