pravljica
|
ja, kim, tako bi naj bilo...po mojih izkušnjah pa ni tako (vsaj takrat ni bilo, ko je bila naša stara leto in nekaj in sva morali prespat na MB pediatriji)...še dobro, da sem dojila in sem bila avtomatsko zraven (mogoče v nasprotnem primeru niti ne bi bila, ker nisem niti vedela, da sem lahko - mi je kar zraven hčerine napotnice pediatrinja napisala še eno zame) na srečo ni bilo nič narobe, ampak sva bili samo preventivno na nekih preiskavah...je bila popolnoma zdrava že takoj ko sva prišli tja, bi jo naj skopala oz. stuširala in oblekla v pižamo...ni mi šlo ravno od rok (beri, trajalo bi nekaj minut, da bi opravili), zato mi jo je vzela sestra in jo "umila" na hitro (ne vem, kam se ji je mudilo), pa dobro, to ni niti omembe vredno čez dan sva se večinoma igrali v igralnem kotičku...medtem sta bila dva malčka v joku in kričanju zaprta v posteljicah...sestri v svoji "pisarni" nista delali nič...ko sem se jima jaz približala in jima prigovarjala ter tolažila, pa igračke, ki sta jih metala iz posteljice pobirala, sem bila kregana (se ne spomnim, kakšen je bil razlog, da nisem smela) - če bi mi pustile, bi se igrala z vsemi tremi naenkrat...ne morem verjet, da ni mogla vsaka enega vzet iz postelje, ga pocartat, mogoče se celo z njim igrat meni se je srce paralo ob poslušanju tega joka in hlipanja tako dolgo, da nista utrujena zaspala (1 je še med spanjem hlipal) z njimi so se ukvarjale praktikantke, ki so imele ravno v tistem času prakso (ampak to je trajalo samo kakšno uro na dan) hrana...nisem mogla verjet...celo kosilo skupaj zmiksano (juha + krompir + meso, pa kaj jaz vem kaj še) - pa dobro...moja je jedla normalno kosilo pri meni, je imela pač srečo, da sem bila tam...sem pa imela drugi dan dopoldan en izpit na faksu in sem jo pustila tam samo, ravno za časa kosila...pazi to - ko sem se vrnila, je malo hranila med. sestra...očitno ni hotela jest in je jokala, jaz pa sem ujela besede "če ti pri mamici ni treba, pri meni boš že jedla" in ponoči...ni še spala celo noč, ker je vmes še iskala prsi...na to sem jih opozorila preden so zaklenile vrata (med prostorom, kjer so spali otroci in kjer smo spale mamice) in prosila, da me zbudijo, ko bo začela jokat...no, njen jok sem slišala sama, čeprav me ni prišla nobena zbudit...sem mogla trkat, da so me spustile k njej tako, to je moja slaba izkušnja in po tem je ne bi nikoli puščala same, pa če bi tudi stala zraven postelje...vsaj tako majhne ne