Kerensa*
|
Se zgodi, da nam akviziterji in "akviziterji" pozvonijo v bloku, ja - ampak mi na kraj pameti ne pade, da bi karkoli kupila. Pridejo Romkinje, ki prodajajo izredno lepe domače vezenine - bi še kupila kakšno, za okras (to, da so lepe, vem zato, ker jih imajo nemalo obešene kar čez eno roko), ampak imajo pa tako pretirane cene, da odpadejo izključno zaradi tega. Pridejo ljudje, ki delajo takšne in drugačne ankete. Če imam slučajno čas oz. če sem pri volji, sodelujem v anketi, vendar jih nikdar ne spustim v stanovanje (se je že zgodilo, da je tip rekel, da na vratih pa tega ne dela - ja prav, jaz pa v stanovanju ne, pa sva zaključila). Na osebna vprašanja jim nikoli ne odgovarjam. Pridejo predstavniki raznoraznih veroizpovedi. "Dober dan! Vam smem predstaviti našo vero?" Jim kar mirno rečem:"Ne, hvala, smo ateisti." in zaprem vrata. Sem pa že naletela na primerek, ki je še tačas, ko sem zapirala vrata, hitel govoriti, da po njegovi predstavitvi ne bom več ateistka. Pridejo prodajalci sadja in zelenjave (ti ponavadi kar pozvonijo na vse domofone in prodajajo pred blokom). Če naletijo na trenutek, ko res nekaj potrebujem, potem kupim. Predvsem krompir rada vzamem (cena je ponavadi max. 5€ za 10kg). Sicer bi ga za cca. isto ceno dobila tudi v trgovini, ampak tukaj je bolj verjetno, da je domač, poleg tega pa mi ga dostavijo dobesedno na dom in mi 10-ih kg ni treba vleči iz trgovine. Na prodajalko posode pa je naletela moja ga. Tašča. To je sicer njena zgodba (jaz nisem bila poleg), ampak menda je prav tako prodajala visokocenovno posodo (cca. 2.000€ za komplet). Ga. Tašča jo je spustila v stanovanje na predstavitev, a ji je povedala, da sicer je gospodinja in da bi sicer res potrebovala novo posodo, si pa niti pod razno ne more privoščiti česa takega s svojimi 350-imi € nadomestila z Zavoda. Po besedah ge. Tašče sta se potem namesto za 2.000€ zmenili za en par zlatih uhanov in en zlat prstan. Ne vem, ali je bilo res tako (ali pa ga. Tašča hoče samo skriti, da je podpisala kakšen trajnik za takšno neumnost) ali ne, ampak dejstvo pa je, da ima ga. Tašča to posodo zdaj doma. In sploh ne izgleda slaba (posoda, ne ga. Tašča).
|