Akviziterstvo (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


tamiflu -> Akviziterstvo (3.11.2011 9:03:21)

Kaj še to uspeva ? Ali ljudje še kupujejo ? Ma kdo kake izkušnje s tem v zadnjem času?




pety78 -> RE: Akviziterstvo (3.11.2011 9:07:59)

Tezka bo!
Sicer so se modeli, ki se pustijo nategniti...[sm=smiley1.gif]




Klemy82 -> RE: Akviziterstvo (3.11.2011 9:28:02)

Pa daaaaaj, zadnjič je k tašči dobesedno VDRL not en tip in ji uturaval ene piskre za 800 eur. :S Je rekla, sem odprla vrata, sva se neki pregovarjala, pol je pa kr naenkrat not stal.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] In pol seeda se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ne znebiš več skoz vrata ven. In so bli piskri 800 eur, bolj mu je pravla, da nima denarja, da ne bo nič kupla, bolj je težil s tistimi piskri, in cena je magično padala iz 800 na 600... pol že na 400 pol so bli že 150, no, pol sem pa jst s tamalim prišla domov z vozičkanja pa sterala modela vn, da bom policijo poklicala, če ne gre.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] kake mamce takole kr hitro naserjejo, ja, pa našo taščo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], mene pač ne. Kr pikce dobim, ko me začne nekdo silit, naj kaj kupim.




nananaja -> RE: Akviziterstvo (4.11.2011 23:17:16)

Eh, pr nas je bil nazadnje tipo, ki je prodajal 'čistilno napravo' (=sesalc z vodnim filtrom) za 2400e. Pa tak fin je bil, delal je brez motorja, sam na čip... gor je sicer pisal 1000W in nekam glasno je ropotal za čip...
žal pa gospodič ni vedel, da je tašča praktično celo delovno dobo oddelala v proizvodnji sesalnih enot, tudi tast je precej let oddelal v tem podjetju, sama pa sem dotično tehnologijo (ki mi je povsem všeč) spoznala vsaj 15 let prej, ko je moja mama kupila podoben sesalec za manj kot četrtino cene in še vedno sesa :)

Skratka, tipo je najprej pol ure pil kavo in kramljal, kot da je taščin sorodnik, potem je zraven zahteval še mene, potem razlagal - nakladal debelo uro (naletel na brezposelno nosečnico in dva upokojenca), potem pa ves užaljen pospravljal škatle, za katere je bil prepričan, da jih mu ne bo treba, saj je bil prepričan v naš nakup -  prodal naj bi eno napravo na dve predstavitvi. Ta zadnji del njegovega dela je bil najbolj iskren :)




Kerensa* -> RE: Akviziterstvo (5.11.2011 9:41:20)

Se zgodi, da nam akviziterji in "akviziterji" pozvonijo v bloku, ja - ampak mi na kraj pameti ne pade, da bi karkoli kupila.

Pridejo Romkinje, ki prodajajo izredno lepe domače vezenine - bi še kupila kakšno, za okras (to, da so lepe, vem zato, ker jih imajo nemalo obešene kar čez eno roko), ampak imajo pa tako pretirane cene, da odpadejo izključno zaradi tega.

Pridejo ljudje, ki delajo takšne in drugačne ankete. Če imam slučajno čas oz. če sem pri volji, sodelujem v anketi, vendar jih nikdar ne spustim v stanovanje (se je že zgodilo, da je tip rekel, da na vratih pa tega ne dela - ja prav, jaz pa v stanovanju ne, pa sva zaključila). Na osebna vprašanja jim nikoli ne odgovarjam.

Pridejo predstavniki raznoraznih veroizpovedi. "Dober dan! Vam smem predstaviti našo vero?" Jim kar mirno rečem:"Ne, hvala, smo ateisti." in zaprem vrata. Sem pa že naletela na primerek, ki je še tačas, ko sem zapirala vrata, hitel govoriti, da po njegovi predstavitvi ne bom več ateistka.

Pridejo prodajalci sadja in zelenjave (ti ponavadi kar pozvonijo na vse domofone in prodajajo pred blokom). Če naletijo na trenutek, ko res nekaj potrebujem, potem kupim. Predvsem krompir rada vzamem (cena je ponavadi max. 5€ za 10kg). Sicer bi ga za cca. isto ceno dobila tudi v trgovini, ampak tukaj je bolj verjetno, da je domač, poleg tega pa mi ga dostavijo dobesedno na dom in mi 10-ih kg ni treba vleči iz trgovine.

Na prodajalko posode pa je naletela moja ga. Tašča. To je sicer njena zgodba (jaz nisem bila poleg), ampak menda je prav tako prodajala visokocenovno posodo (cca. 2.000€ za komplet). Ga. Tašča jo je spustila v stanovanje na predstavitev, a ji je povedala, da sicer je gospodinja in da bi sicer res potrebovala novo posodo, si pa niti pod razno ne more privoščiti česa takega s svojimi 350-imi € nadomestila z Zavoda. Po besedah ge. Tašče sta se potem namesto za 2.000€ zmenili za en par zlatih uhanov in en zlat prstan. Ne vem, ali je bilo res tako (ali pa ga. Tašča hoče samo skriti, da je podpisala kakšen trajnik za takšno neumnost) ali ne, ampak dejstvo pa je, da ima ga. Tašča to posodo zdaj doma. In sploh ne izgleda slaba (posoda, ne ga. Tašča).




Stran: [1]