Anonimen
|
Meni se pa zdi, da so takšni mirni otroci bolj bistri, ker se očitno lahko dalj časa skoncentrirajo na eno stvar in jo pač osvojijo. Se spomnim otroka moje kolegice, ki je približno toliko star kot Tibor. Ko sva bila tam na obisku, je tisto dete čisto pri miru sedelo v stajici ... kaj pa vem, eno uro. In je v rokah valjal igračke, si jih ogledoval, pa s tistimi okornimi rokicami zadevo nekako obrnil in igračko gledal z drug strani. V glavnem, to je počel zelooooo dolgo. Pa vse kozarce je imela v vitrinah čiso pri tleh. In jih je pustil lepo primiru, ker mu je tako rekla. Pa ko ga je obula, ga je potem postavila ob en steber, da se je držal z rokami, ker še ni znal hodit. In je tako čakal ene pet minut, da je ona obletala in po stanovanju nabrala še vse, kar sta rabila za s seboj. In ta fantek j danes ... kako naj rečem ... nekako bolj bister od Tiborja. Vsaj za zdaj. Tako da tista punčka, ki je ne vem koliko časa z viledo čitila zadeve, je po moje pametna punčka oz, ima vse predispozivcije, da taka potane. Je namreč bistra. Ne rečem, da bolj živahni otroci niso, najbrž so tudi, ampak tak miren otrok, ki se dlje časa že tako majhen lahko koncentrira na eno stvar, se mi pa zdi, da je res in da se lahko več stvari nauči, ker vztraja.
|