Pupica
|
No Zara sej našo Tio pa popznaš. Vedno je bila bolj mirna. Po prihodu bratca se je pa malo(hvala bogu, ker sem si že prov želela, da se malo razdivja) razživela. Sedaj je nekje vmes. Če reče, da se gre v sobo igrat, jo potem 1,5 ure ni ven, ko pokukam, se igra. Na koncu jo le pridem iskat ker je že meni dolgčas, ji rečem naj pospravi igrače in pospravi ter pride ven. Pa replika o mirnih otrokih, in sedenju, ter motenju z igračko, brez starejše osebe. Oba tako, Tia kot Gal sta se lepo znala zaigrati sama že od malega. Najprej z trakci. Povsod smo imeli nabvezane trakce, ker sta jih raziskovala, vlekla obračala. Pa za mene to nista motena. Še vedno si igrače ogledujeta na ta način. pozorno, obračata, pregledata. Do sedaj se je to izkazalo za ZELO INTILIGENTNO, saj nobene stvari ne uniči, pač pa sama ugotovi, kaj in kako. In še nekaj je zanimivo. Dolgo časa gleda, kr naenkrat pa preseneti, ko zna sama. Isto je bilo z oblačenje. Odlgo časa je gledala, nekega lepega dne se je pa sama oblekla. Vključno z štumfi, kar ji ni nobeden od naju pokazal. Sedela je v obi na postelji in tolk časa natikala, da je oba dala gor.Potem se je pokrila in gledala knjigico. Ko sem ji prišla jaz prebrat zgodbico, sem se ulegla zraven nje in gledam njene noge, pa štumfi gor.Pa sami smo bili doma. Ja kuko zaboga so pa štumfi prišli na tvoje noge.- Pa reče, ja kuko mama, sama dala.Mej skorej kap od začudenja. Pa še polno takih in podobnih presenečenj. Sama se je bila zmožna igrati z pazzlami za 3+ že pred 2 letom. In je tolk časa obračala in sestavljala, da je sestavla24 pazzl. Vsako stvar ji pokažeš enkrat(al pa sploh nobenkrat, ker mirno opazuje)in potem se sama trudi naprej. A je to dobro al ne pa presodi vsaka mama zase. Men je ql.Tako mi ostane dovolj časa za oba mucka, da vsakega posebej učim novih aktivnosti. Če bi pa tia dirkala naokoli kot modri dirkač, bi bil verjetno na izgubi le gal, ker gre po Tiinih stoipinjah. Ko greva s Tio se stuširat, zobe umit in v pižamo on kraljuje v svoji sobi, in si ogleduje knjige(le če ma dudo v ustih drgač vse poslin)al pa se igra s katero drugo igračo. tako da je fino, če je včasih malo bolj mirna, drugič pa razigraa, sploh če so otroci zraven. lp
|