Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Agresivnost otrok v vrtcu 14.9.2005 18:54:44
|
|
|
|
Pupica
|
Danes sem bila pa tako zelo šokirana da moram tole deliti z vami. Na sprehodu sme srečala kolegico, ki sedaj dela v vrtcu.Je pomočnica v skupini 14 ih malčkov starih okoli 3 leta. Ker sta v njeni skupini tudi dve deklici, ki ju poznam, sem se ustavila, pozdravila obe deklici in kolegico, nakar me obstopijo malčki.
In kar so začeli govoriti, moja ušesa sploh niso mogla registrirati, kaj šele da bi odgovorila. Prvi je rekel. "Ubil te bom!"Gledal je seveda mojo punčko v vozičku. Drugi je rekel:"Razbil te bom.", tretji "Bombo ti bom dal!" Četrti"Tko te bom, boš vedla..."
Nehala sem govoriti z vzgojiteljico, ter jo povprašala, če je slišala kaj so rekli. Prisluhnila je še ona. Jaz sme seveda stala z odprtimi usti, ker nisem mogla verjeti, da je to res. No vzgojiteljica je bila starejša ženska, rekla jim je da ne more verjeti da so to njene miške. In to je bilo vse. Meni je pa vstal v spominu slab vtis. Sploh ne vem, kako bo ko bo mogla Tia v vrtec. Vso pot do doma sem razmišljala, uboge punčke v skupini, saj so ti fantki(3 letniki!!!)čisto podivjani.
Še sedajle komej verjamem, kar sem doživela.
Mogoče jaz nisem vajena, ampak ko sem jaz delala v vrtcu, kaj takega niti v sanjah nisem doživela. So bili spori pri starejših ampak pri 3 letnikih-nikakor!!!
|
|
|
|
Agresivnost otrok v vrtcu 14.9.2005 19:04:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Pupica.....sicer za vrtec ne vem... vem za malo starejše otroke... (prvi razredi OŠ).
Jah sprva si šokiran... sam pol se navadiš (sicer žalostno, ampak tako je).
Se spomnim, ko sem bila na zimovanju s skupino otrok (prevladovali so fantje, samo 3 punčke so ble zraven).
Fantje so bli živci na kubik (ma res tako hiperaktivnih otrok še nisem srečala po tistem).
Pa sem prosila sestro, če bi prišla v eni "veliki igri" igrati negativce.Pač otroci morajo ubranit svoj zaklad.
Sred igre je prišla sestra k meni vsa prestrašena, da so ji fantje rekli da jo bodo ubili. Pa da so se oborožili s palicami.
Itak da smo prekinili z igro in se pogovorili. Sam v tej skupini je imel velik vpliv en fant, kjer so ga doma zalagali z gorami in gorami vojaških pripomočkov (otroških) gledal je nasilne risanke itd....
Men se zdi, da je ta vzgojiteljica mal narobe odreagirala. Ustavit jih je treba pa se ogovorit z njimi kaj pomeni, da koga ubiješ... pa jim razložit... ker men se zdi da tile mali itak še ne štekajo kaj govorijo... sam ponavljajo kar slišijo... tega se pa sliši pa vidi fuuuul.
|
|
|
|
Agresivnost otrok v vrtcu 14.9.2005 19:06:02
|
|
|
|
ZARA
|
O kristus, pol sem pa vesela, da mam Zaro še doma, pa tud če ma mal manj družbe...
Sej ne morm verjet...in kaj je pol naredila, če lahko sploh kaj naredi ??
|
|
|
|
Agresivnost otrok v vrtcu 14.9.2005 20:03:30
|
|
|
|
Marogica
|
Tudi naš je nekajkrat prišel iz vrtca s takšnimi izrazi, pa smo mu razložili, kaj to pomeni, tako kot je povedala matovilcica. Je ratalo in tega ne govori več. Čeprav mislim, da so za te stvari krive risanke, ki jih nekateri otroci smejo gledati in se potem v vrtcu "igrajo" te junake. Ker seveda nobeden noče biti slabši, vsi pretiravajo. Mislim, da dostikrat res ne vedo, kaj govorijo, ker jim mnogi starši tega ne razložijo.
|
|
|
|
Agresivnost otrok v vrtcu 14.9.2005 20:05:06
|
|
|
|
Pupica
|
Ja jaz sem rekla fantku, če sploh ve kaj to pomeni ubu te bom???Potem sem obrnila stvar na šalo, in rekla, a se kar takoj sezujem, da me boš lahko takoj obu (mislil je ubil te bom).Pogledal me je pa tko grdo, ostali so se mu začeli smejati in izgubil je svoje bistvo pogumnega grozitelja.
Ampak vem, da bi tu dobila le bitko, vojno bi na dolgi rok dobil on, ker bi verjetno z grožnjami tolk časa nadaljeval, da bi men idej zmanjkalo...
|
|
|
|
Agresivnost otrok v vrtcu 14.9.2005 21:20:06
|
|
|
|
lan
|
ja pupica,mene tudi kar stisne,ko pomislim kaksni so danasnji otroci.je pa res,da v vrtcu marsikaj poberejo eden od drugega.kaj nas vse se caka.tako kot pravijo,mali otroci-mali problemi,veliki otroci-veliki problemi
|
|
|
|
Agresivnost otrok v vrtcu 14.9.2005 21:33:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, na žalost, tako je. Pri Tiborju so bili lansko leto taka fletna skupinica, sami mucki. Skozi so se objemali in vse, kar so delali, so delali počasi. Prav luštno hecni so bili. Še popoldne, če smo se kje srečali, so stekli eden proti drugemu in se objeli. Kot kakšni mali telebajski so se mi zdeli.
Letos pa je stvar bistveno drugačna. Skupino so razbili, mlajše (po mesecih, ne letnikih) so dali k mlajšim, jedro skuopine pa je dobilo kar precej skoraj eno leto starejših in to predvsem fantov. In že se gremo doma **** materne in kako bo nekomu odbil glavo, da bo umrl, in podobno. Pa Spidermena sta z Jakom itd. Ampak če slipim kakšno pičko materno, rečem z mirnim glasom "kaj si rekel" in noče ponovit. Ve, da ni v redu. Tisto z odrezano glavo je pa resno mislil. Ker mi je danes, ko sva šla mimo Odijinega (psičkinega) groba, rekel: Odi pa nima glave. Ker je umrla. Seveda je sledila razlaga. Dobro, da jo je videl poginulo in se je spomnil, da je res imela glavo.
Mi je prav žal, da niso tiste lanske skupinice pustili skupaj. Me prav zanima, kako bi bilo, kdo bi potem prinesel take izraze, če sploh kdo.
|
|
|
|
Agresivnost otrok v vrtcu 14.9.2005 21:34:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Aha, zdaj mi je mož povedal, da je Spiderman pozitiven lik. No ja, jaz o teh stvorih res nimam pojma.
|
|
|
|
RE: Agresivnost otrok v vrtcu 24.9.2005 15:54:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, žalostno, kaj vse že prileti iz ust triletnika in celo že dvoletnika . Jaz velikokrat pomislim, zakaj takšno govorjenje? Kje so vzroki? Že res, da se otroci en od drugega hitro nalezejo predvsem grdobij. Ampak nekje se je moralo začet, a ne? So krivi starši? Televizija? Pomanjkanje časa? Žalostno. Res žalostno. Najhuje pa je, ko nekateri starši potem otroka kar pustijo, da s takšnim govoričenjem nadaljuje. in se mu smejijo ter se šopirijo kot pavi, rekoč: "Poglejte, kaj naš že zna!". Ja, tudi takšni so....žal.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?